ΤΟΠΙΚΑ

Στην Περιφέρεια η δυναμική του τόπου…

στην-περιφέρεια-η-δυναμική-του-τόπου-851206

Ανοιχτή εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας και τον απολογισμό έργου κατά την τριετή κυβερνητική του θητεία πραγματοποίησε στο Βόλο ο Υφυπουργός Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και βουλευτής Μαγνησίας, κ. Αθανάσιος Νάκος, στις 21 Ιανουαρίου, στο Εκθεσιακό Κέντρο Βόλου.

Την εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν χιλιάδες πολίτες, χαιρέτισαν με μήνυμά τους ο Υπουργός Ανάπτυξης κ. Δημήτρης Σιούφας, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης και ο Υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος. Μηνύματα απέστειλαν, επίσης, ο Υφ. Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Γ. Καλός, ο Υφ. Πολιτισμού αρμόδιος για θέματα αθλητισμού κ. Γ. Ορφανός, ο τ. Υφ. Οικονομίας και Οικονομικών και Βουλευτής Β΄Θες/κης κ. Α. Ρεγκούζας, ο Βουλευτής Πέλλας και Γραμματέας Αυτοδιοίκησης Ν.Δ. κ. Ι. Τζαμτζής, οι Βουλευτές, Ν. Λαρίσης κ. Κ. Αγοραστός, Α΄ Θεσ/κης κ. Γ. Ιωαννίδης, Πιερίας κ. Ε. Πολύζος, Ν. Άρτας κ. Κ. Καραμπίνας, Φλωρίνης κ. Ν. Κορτσάρης και Α΄ Θεσ/κης Κ. Γκιουλέκας, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους o Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, οι τ. Υπουργοί κ. Π. Σκανδαλάκης και Ν. Μπρισίμης, ο τ. Βουλευτής Μαγνησίας κ. Αντωνίου, ο Β΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής και Βουλευτής Μαγνησίας κ Γ. Σούρλας, οι βουλευτές Τρικάλων κ. Θ. Σκρέκας και Αχαΐας κ. Ν. Νικολόπουλος, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Φ. Γκούπας, ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης, Νομαρχιακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, οι Δήμαρχοι Λάρισας κ. Τζανακούλης, Αγριάς κ. Παπαευθυμίου, Αλμυρού κ.Χατζηκυριάκος, Αλοννήσου κ. Βλάικος, Αργαλαστής κ.Γαϊτανάς, Αρτέμιδας κ.Αλεξόπουλος, Αφετών κ. Κουτσοφλίνης, Ζαγοράς κ.Τσαπράζη-Μανίνη, Ιωλκού κ. Μουτσινάς, Μηλεών κ. Αρέθας, Μουρεσίου κ. Λεβέντης, Ν. Αγχιάλου κ. Καραπατάκης, Πορταριάς κ. Κοντορίζος, Πτελεού κ Παπαστεργίου, Σηπιάδος κ. Βακούλας, Σκιάθου κ. Πλωμαρίτης, Σκοπέλου κ. Βασιλούδης, Σούρπης κ. Καραγκιόζογλου, Φερών κ. Κανάρης και οι Κοινοτάρχες, Κεραμίδιου κ. Κυριαζής και Τρικερίου κ. Φουρτούνας.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο κ. Νάκος αναφέρθηκε στο μεταρρυθμιστικό έργο της Kυβέρνησης και ειδικότερα στο έργο που έχει συντελεστεί για την υποστήριξη της Περιφέρειας και την ενίσχυση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των θεσμών της.

«Το μεταρρυθμιστικό πρόγραμμα, φιλοδοξεί να θέσει τις βάσεις για την Ελλάδα του 21ου αιώνα. Την Ελλάδα που δίνει ίσες ευκαιρίες σε όλα τα παιδιά της και προωθεί την κοινωνική συνοχή και την ενότητα. Την ενότητα που υπονομεύθηκε, διασπάστηκε και ακυρώθηκε κατά την εικοσαετή διακυβέρνηση της χώρας από το ΠΑΣΟΚ. Οι μεταρρυθμίσεις απαντούν στις απαιτήσεις της σύγχρονης Ελλάδας.

Απαντούν στη σταθερή επιλογή της Kυβέρνησης να δοθεί προτεραιότητα στην Περιφέρεια. Εκεί που κρύβεται η δυναμική του τόπου. Εκεί που βρίσκεται ο δρόμος για το μέλλον που διάλεξε ο ελληνικός λαός και μάταια προσπαθούν να τον ανακόψουν όσοι δε βλέπουν τον εαυτό τους δίπλα στο συμφέρον των πολλών», είπε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος στην αναπτυξιακή πορεία της Μαγνησίας, ο Yφυπουργός τόνισε ότι «έχει ξεκινήσει η αντίστροφη μέτρηση για να βγει ο Νομός από το τέλμα», καθώς τόσο τα έργα που έχουν εγκριθεί από το πρόγραμμα «Θησέας» για όλους τους Δήμους και τις Κοινότητες του Νομού, όσο και τα έργα από το Περιφερειακό Πρόγραμμα που κατευθύνονται στη Μαγνησία προδιαγράφουν τη νέα, ελπιδοφόρα προοπτική.

«Γι’ αυτή την προοπτική που και μας αξίζει και μπορούμε επιτέλους να την έχουμε, είμαι πάντα με εσάς… Τα πολλά, τα καλά είναι μπροστά μας», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Νάκος.

Ο Υφυπουργός υπογράμμισε ότι ο τόπος έχει σήμερα πραγματική δυνατότητα, για να γίνει πράξη των όραμα των πολλών για πρόοδο και ευημερία. Δυνατότητα, που όπως είπε χαρακτηριστικά , δίνουν τα θεμέλια που μπήκαν αυτά τα χρόνια, αλλά και αυτά που θα μπουν μέχρι το τέλος της τετραετίας, «η εγγύηση που μας δίνει η πολιτική βούληση της Κυβέρνησης να δημιουργήσει για όλους τους Έλληνες ασφαλείς αποστάσεις από τη μιζέρια και τις ακρότητες του χθες».

Κλείνοντας την ομιλία του ο κ. Νάκος τόνισε ότι η Μαγνησία έχει ανοιχτές όλες τις πύλες για να προχωρήσει στο δρόμο που χάραξαν οι πολίτες της και να θέσει τους νέους της στόχους: «Για να τους κερδίσουμε και αυτούς. Για να πετύχουμε ακόμη μια μεγάλη νίκη».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου