ΤΟΠΙΚΑ

Πέθανε μόλις γέννησε το πρώτο της παιδί

πέθανε-μόλις-γέννησε-το-πρώτο-της-παιδ-851206

Τραγικό παιχνίδι έπαιξε η μοίρα σε 29χρονη βολιώτισσα, η οποία έχασε τη ζωή της λίγα λεπτά αφού έφερε στον κόσμο το πρώτο της παιδί. Πρόκειται για την Γεωργία (Τζωρτζίνα) Παχή – Φασουράκη, πολιτικό μηχανικό, μία από τις δύο κόρες του γνωστού κατασκευαστή οικοδομών στο Βόλο Αθανασίου Παχή.

Η 29χρονη, που είχε νυμφευθεί εδώ και ένα χρόνο, εισήχθη χθες το πρωί σε κεντρική γυναικολογική κλινική του Βόλου με έντονους πόνους τοκετού. Η διαδικασία ξεκίνησε λίγο πριν τις 12 το μεσημέρι και όπως αποφάσισαν οι γιατροί που ήταν παρόντες στον τοκετό, την υπέβαλαν σε καισαρική τομή. Λίγα λεπτά αργότερα η 29χρονη έφερε στον κόσμο ένα υγιέστατο αγοράκι βάρους 3,800 γραμ. Ακολούθησε η διαδικασία της συρραφής και όταν ολοκληρώθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες, η λεχώνα αισθάνθηκε αρχικά δύσπνοια και στη συνέχεια υπέστη σοκ, με αποτέλεσμα να παρουσιαστεί οξύ πνευμονικό οίδημα και στη συνέχεια ανακοπή της καρδιάς. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν χωρίς να υπάρξει αποτέλεσμα, ενώ παράλληλα ειδοποίησαν ασθενοφόρο από το Νοσοκομείου Βόλου. Σε ελάχιστα λεπτά το ασθενοφόρο μετέφερε την 29χρονη διασωληνωμένη στο Νοσοκομείο Βόλου, αλλά ήταν πλέον αργά, καθώς όπως ανέφεραν οι γιατροί που την παρέλαβαν, είχε ήδη καταλήξει.

Στο Νοσοκομείο Βόλου εκτυλίχθηκαν σκηνές αλλοφροσύνης από τους συγγενείς της που δεν μπορούσαν να συνειδητοποιήσουν ότι η πιο όμορφη μέρα της ζωής της Τζωρτζίνας είχε καταλήξει στο πιο τραγικό συμβάν.

Η σορός της στάλθηκε στην Ιατροδικαστική Υπηρεσίας Λάρισας για νεκροψία – νεκροτομή, η οποία τελικά θα γίνει σήμερα παρουσία και ιατροδικαστή που θα ορίσει και η οικογένεια, ενώ το μωρό παραμένει για φροντίδα στην ιδιωτική κλινική.

Η Τζωρτζίνα Παχή – Φασουράκη, ήταν Πολιτικός Μηχανικός, απόφοιτος του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και είχε γίνει μέλος του ΤΕΕ Μαγνησίας τον Ιούνιο του 2006. Ηταν υποψήφια Νομαρχιακή Σύμβουλος Μαγνησίας στις εκλογές του Οκτωβρίου, με το ψηφοδέλτιο της Νομαρχιακής Αγωνιστικής Συνεργασίας με επικεφαλής τον Απόστολο Νάνο, ενώ συμμετείχε ως υποψήφια και στις εκλογές του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας τον περασμένο Νοέμβριο, με το ψηφοδέλτιο της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών. Η ίδια εργαζόταν στις οικοδομικές επιχειρήσεις του πατέρα της μαζί με την αδελφή της, επίσης Μηχανικό.

Η κηδεία της 29χρονης θα γίνει σήμερα στις 3.30 το μεσημέρι, από τον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως, στο Βόλο.

Πρόβλημα

υγείας

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» ο γυναικολόγος – μαιευτήρας που την παρακολουθούσε και ήταν παρών κατά τη διάρκεια του τοκετού, η 29χρονη αντιμετώπιζε εκ γενετής πρόβλημα στην καρδιά, καθώς είχε στένωση ισθμού της αορτής (βαλβιδοπάθεια).

Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, από το ξεκίνημα της εγκυμοσύνης, είχε ζητήσει να υπάρχει συνεργασία με τον καρδιολόγο που την παρακολουθούσε όλα αυτά τα χρόνια. Όπως ο ίδιος ανέφερε, όλες οι εξετάσεις που είχαν προηγηθεί του τοκετού ήταν καθαρές και υπήρχε η διαβεβαίωση από τον καρδιολόγο ότι δεν υπάρχει κανένα απολύτως πρόβλημα. Όταν ρωτήθηκε αν η συγκεκριμένη πάθηση προκαλεί επιπλοκές κατά τη διάρκεια του τοκετού, απάντησε ότι άλλες φορές είναι επικίνδυνη και άλλες φορές όχι. «Στη συγκεκριμένη περίπτωση είχε ολοκληρωθεί η διαδικασία του τοκετού και δεν γνωρίζουμε τι μπορεί να έχει συμβεί», ανέφερε ο γυναικολόγος.

Στα ακριβή αίτια του θανάτου της 29χρονης θα ρίξει φως το πόρισμα της ιατροδικαστικής εξέτασης, ενώ προανάκριση για το συμβάν διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Βόλου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου