ΤΟΠΙΚΑ

Ακριβότερα κατά 5% τα εισιτήρια στα λεωφορεία

ακριβότερα-κατά-5-τα-εισιτήρια-στα-λεωφ-851206

Αυξήσεις 5% στα κόμιστρα των υπεραστικών και αστικών λεωφορείων των ΚΤΕΛ ανακοίνωσε τη Δευτέρα ο υπουργός Μεταφορών. Ο κ. Λιάπης είπε ότι στις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής και Θεσσαλονίκης δεν θα υπάρξει καμία αύξηση, ενώ το ίδιο ισχύει και για τον ΟΣΕ.

Συγκεκριμένα, για τις αστικές συγκοινωνίες της Αττικής, δηλαδή το Μετρό, τον ΗΣΑΠ, τα τρόλει, τον προαστιακό, τα λεωφορεία της ΕΘΕΛ και το τράμ η αύξηση θα είναι μηδενική.

Για τα υπεραστικά λεωφορεία των ΚΤΕΛ η αύξηση, απο 1ης Μαρτίου, θα είναι 5%. Στο ίδιο ποσοστό διαμορφώνεται και η αύξηση των κομίστρων στα αστικά ΚΤΕΛ, καθώς και στα φορτηγά αυτοκίνητα.

Μηδενική αύξηση και για τις αστικές συγκοινωνίες της Θεσσαλονίκης.

Σε ό,τι αφορά τα τρένα του ΟΣΕ, στις επιβατικές αμαξοστοιχίες δεν θα υπάρξει καμία αύξηση, ενώ στις εμπορευματικές το ύψος της αύξησης θα είναι 5%.

Τέλος, για τα ταξί, ο κ. Λιάπης είπε ότι θα υπάρξει κατάληξη του διαλόγου που έχει ήδη αρχίσει την επόμενη εβδομάδα, ως προς το ύψος των αυξήσεων.

Διευκρίνισε ωστόσο ότι οι ιδιοκτήτες ταξί ζητούν αυξήσεις με «διψήφιο αριθμό», αλλά προανήγγειλε ότι η αύξηση θα είναι «μονοψήφιος αριθμός».

Σχόλιο από το ΠΑΣΟΚ

Ο υπεύθυνος Μεταφορών και Τηλεπικοινωνιών του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ, Ντίνος Ρόβλιας, δήλωσε σχετικά με τις αυξήσεις: «Φαίνεται ότι, οι αυξήσεις στα κόμιστρα των φορτηγών και των ΚΤΕΛ γίνονται με την μέθοδο της κολοκυθιάς. Ο κ. Λιάπης, αφού στις 8 Ιανουαρίου προετοίμασε με δηλώσεις του το κλίμα για αυξήσεις τουλάχιστον 7% στα κόμιστρα των φορτηγών και των ΚΤΕΛ, σήμερα έγινε αυστηρός και εδέχθη μόνο 5%!»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου