ΤΟΠΙΚΑ

Οριστικά στο Πανθεσσαλικό ο τελικός…

οριστικά-στο-πανθεσσαλικό-ο-τελικός-851206

Ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδος 2007 θα διεξαχθεί στο Πανθεσσαλικό Στάδιο Ν. Ιωνίας. Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Β. Γκαγκάτσης, μετά το τέλος χθεσινής σύσκεψης στη Νομαρχία, παρουσίασε ως δεδομένη τη βούληση της ΕΠΟ να μην αλλάξει χώρο διεξαγωγής η κορυφαία ποδοσφαιρική διοργάνωση.

Η απουσία της «Ολυμπιακά Ακίνητα Α.Ε» από τη σύσκεψη επιβεβαίωσε την άρνηση της ιδιοκτήτριας του Σταδίου εταιρίας για πρόσθετες παρεμβάσεις που θα εξασφαλίσουν την ασφάλεια της διοργάνωσης.

Ωστόσο τα προσκόμματα που έθετε η εταιρία για τα μέτρα που ζήτησε η Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας παρακάμφθηκαν από την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, τη Νομαρχία Μαγνησίας και τους δήμους Βόλου και Ν. Ιωνίας.

Το κόστος των συμπληρωματικών παρεμβάσεων, όπως περίφραξη στα πέταλα για τους οργανωμένους φιλάθλους και φυσούνα, θα καλυφθεί κατά ένα μέρος (30.000 ευρώ) από την ΕΠΟ, σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του προέδρου της Β. Γκαγκάτση και κατά το υπόλοιπο από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση και τους δύο δήμους.

Από τη σύσκεψη που συγκάλεσε ο νομάρχης Μαγνησίας Απ. Παπατόλιας, φάνηκε ότι κανένα ενδεχόμενο αλλαγής του χώρου διεξαγωγής του Κυπέλλου Ελλάδος δεν υφίσταται πλέον.

Ο κ. Γκαγκάτσης δήλωσε ότι η βούληση της ΕΠΟ να διεξαχθεί ο τελικός στο Βόλο είναι δεδομένη, ενώ ως προς τις παρατηρήσεις που έγιναν από την Αστυνομική Διεύθυνση Μαγνησίας σημείωσε ότι κινούνται στο πνεύμα των παρεμβάσεων που είναι αναγκαίες για τη διεξαγωγή ενός τελικού Κυπέλλου, όπως συνέβη στην Πάτρα και το Ηράκλειο.

«Επιβεβαιώσαμε την κοινή μας επιθυμία –Νομαρχία, ΕΠΟ, ΕΠΣΘ, δήμος Βόλου και Ν. Ιωνίας, Αστυνομική Διεύθυνση- να πραγματοποιηθεί αυτή η μεγάλη αθλητική διοργάνωση στην περιοχή μας», δήλωσε ο νομάρχης Μαγνησίας, χαρακτηρίζοντας ως θετικό ότι οι παρατηρήσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης έγιναν απολύτως αποδεκτές από όλους τους συναρμόδιους και εμπλεκόμενους φορείς, «διότι κινούνταν στη σωστή κατεύθυνση».

Σύμφωνα με τον κ. Παπατόλια, «το πρακτικό αποτέλεσμα της σύσκεψης είναι ότι οι αναγκαίες παρεμβάσεις για την ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή μιας τέτοιας αθλητικής διοργάνωσης είναι πλέον συμφωνημένες από όλους μας και βρίσκονται στην κατεύθυνση που είχε προτείνει η Αστυνομική Διεύθυνση».

Η ΕΠΟ ως διοργανώτρια αρχή δεσμεύτηκε για την ανάληψη μέρους των οικονομικών υποχρεώσεων που αντιστοιχούν στις παρεμβάσεις, το ακριβές κόστος των οποίων θα οριστικοποιηθεί σε επόμενες συναντήσεις.

«Στη συνέχεια θα είμαστε απολύτως πανέτοιμοι να εγγυηθούμε την ομαλή και ασφαλή διοργάνωση της τεράστιας αθλητικής διοργάνωσης που προετοιμάζει και το έδαφος για την πραγματοποίηση και άλλων μεγάλου βεληνεκούς αθλητικών διοργανώσεων και ιδίως ενόψει της διεκδίκησης και της ανάληψης των Μεσογειακών Αγώνων», ανέφερε.

Σχετικά με όσα ζήτησε η Αστυνομική Διεύθυνση ο κ. Γκαγκάτσης συμπλήρωσε ότι «δεν είναι κάτι το οποίο ξεφεύγει κατά πολύ από τις αρμοδιότητες, τις οποίες έχει η Ομοσπονδία. Η ΕΠΟ δεσμεύτηκε ότι θα καταβάλει και ένα μέρος αυτών των χρημάτων για τη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων προκειμένου να γίνει ο τελικός στο Βόλο. Το υπόλοιπο μικρό κόστος ελπίζω ότι θα καταβάλλουν, όπως δεσμεύτηκαν, Νομαρχία και δήμοι, με δεδομένη την άρνηση της ιδιοκτήτριας εταιρίας να μην κάνει καμία απολύτως παρέμβαση και να μην ξοδέψει ούτε ένα ευρώ για αυτή την εγκατάσταση.»

Ο Αστυνομικός Διευθυντής Μαγνησίας Λεων. Ρίνης δήλωσε: «Εμείς έγκαιρα επισημάναμε κάποιες παρεμβάσεις που θεωρούμε απαραίτητες να γίνουν στο στάδιο με γνώμονα πάντα την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα.

Έγινε δεκτή η εισήγησή μας και πιστεύω ότι θα πάνε όλα καλά. Δεν έχουμε καμία αμφιβολία, ούτε είχαμε ποτέ, ότι ο συγκεκριμένος αγώνας θα γίνει με απόλυτη ασφάλεια στην πόλη μας.»

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ακόμη η αντινομάρχης Νατάσσα Οικονόμου, ο δήμαρχος Ν. Ιωνίας Π. Μαβίδης και ο πρόεδρος της ΕΠΣΘ Τ. Μπατζιάκας. Ο δήμαρχος Βόλου δεν μπόρεσε να παραστεί εξαιτίας της προγραμματισμένης συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου.

Μετά το τέλος της σύσκεψης, οι εκπρόσωποι των φορέων επισκέφθηκαν το Πανθεσσαλικό Στάδιο και είδαν από κοντά τις παρεμβάσεις που πρέπει να γίνουν.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου