ΤΟΠΙΚΑ

Για το έγκλημα στη Δράκεια τον Ιούλιο 2005

για-το-έγκλημα-στη-δράκεια-τον-ιούλιο-2005-851206

Ξεκίνησε χθες στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Βόλου η δίκη της 47χρονης Πετρούλας Γρίβα, που το καλοκαίρι του 2005 στην αυλή του εξοχικού της σπιτιού στο δρόμο Αγριάς-Δράκειας, σκότωσε με κυνηγετικό όπλο την 34χρονη Ελένη Σκούρα και τραυμάτισε τον 44χρονο Νικ. Αλεξίου, με τον οποίο διατηρούσε ερωτικό δεσμό 10ετίας.

Σύμφωνα με το βούλευμα, το έγκλημα διαπράχθηκε περίπου στις 6.30 το απόγευμα της 28ης Ιουλίου 2005 έξω από το σπίτι της Γρίβα. Η 48χρονη πήρε την καραμπίνα και αρχικά πυροβόλησε την 33χρονη, την οποία και σκότωσε και στη συνέχεια τον 45χρονο, τον οποίο τραυμάτισε σοβαρά.

Καταθέτοντας στο δικαστήριο ο Νικ. Αλεξίου υποστήριξε πως αιτία του φονικού ήταν η ερωτική αντιζηλία της κατηγορουμένης με το θύμα.

Είπε ότι πήρε το όπλο για να τους σκοτώσει, όταν της ανέφεραν πως θα παντρευτούν. Το παρ ολίγον θύμα κατέθεσε πως τρεις μήνες μετά το χωρισμό τους η κατηγορουμένη τους ενοχλούσε τηλεφωνικά και εξύβριζε με ακατονόμαστες λέξεις την 34χρονη Ελένη Σκούρα.

Ο βασικός μάρτυρας κατηγορίας Νικ. Αλεξίου, που ήταν και θύμα της κατηγορουμένης, υποστήριξε χθες καταθέτοντας ενώπιον του δικαστηρίου

ότι το κίνητρο του παρ’ ολίγον διπλού φονικού ήταν η ερωτική αντιζηλία της κατηγορουμένης με την οποία, όπως τόνισε, διατηρούσε σχέση 10ετίας- για την Ελένη Σκούρα με την οποία είχε στη συνέχεια συνάψει σχέση και σκόπευε να παντρευτεί.

Η πλευρά της πολιτικής αγωγής υποστηρίζει πως το έγκλημα είναι καθαρά για λόγους ερωτικής αντιζηλίας, ενώ η πλευρά της υπεράσπισης της κατηγορουμένης υποστηρίζει πως η 48χρονη είχε πέσει θύμα οικονομικής εκμετάλλευσης από τον 45χρονο.

Ο Νικ. Αλεξίου στην κατάθεσή του ανέφερε πως με την κατηγορούμενη διατηρούσε 10ετη ερωτικό δεσμό που διέκοψαν τρεις μήνες πριν από το φονικό. Στο μεταξύ είχε γνωρίσει την Ελένη Σκούρα, με την οποία έκανε σχέση. Η κατηγορουμένη, είπε, τους ενοχλούσε τηλεφωνικά και έβριζε χυδαία την Ελένη. Για την ημέρα του μοιραίου περιστατικού κατέθεσε πως είχαν πάει με την Ελένη σε ουζερί και στη συνέχεια -και μετά από πρόσκληση της κατηγορουμένης για να πιούνε καφέ και να συζητήσουν- πήγαν στο εξοχικό της σπίτι στην Αγριά. Όπως υποστήριξε, η κατηγορουμένη δεν τους έφτιαξε καφέ, ήταν εκνευρισμένη, μπήκε στο σπίτι της και άρπαξε την καραμπίνα. Ο μάρτυρας και θύμα ανέφερε πως από το παράθυρο την είδε να κρατά το όπλο με τα δύο της χέρια. Πήρε την Ελένη και πήγαν να φύγουν. Η κατηγορουμένη όμως τους πυροβόλησε από πίσω μία φορά. Τα σκάγια κτύπησαν την Ελένη στην καρδιά και τον ίδιον την κοιλιακή χώρα. Η Ελένη έπεσε νεκρή στο έδαφος και εκείνος τραυματισμένος. Για όσο χρόνο είχε τις αισθήσεις του, είπε, η κατηγορουμένη τηλεφώνησε στην αδελφή της, που μέσα σε λίγα λεπτά εμφανίσθηκε στο σπίτι και συζητούσαν ήρεμα. Ο Αλεξίου υποστήριξε ότι έμεινε στην αυλή τραυματισμένος τουλάχιστον επί τρεις ώρες μέχρι να μεταφερθεί στο Νοσοκομείο.

Επέμεινε στο δικαστήριο ότι ο φόνος είχε ερωτικό κίνητρο και αντέκρουσε τον ισχυρισμό ότι την εκμεταλλευόταν οικονομικά. Ο συνήγορός του κ. Χαρμάνης κατέθεσε στο δικαστήριο βιβλιάρια ενσήμων και αποδοχές από την εργασία του, ενώ ο μάρτυρας υποστήριξε πως εκείνος της έδινε όλα τα χρήματά του που διαχειριζόταν η κατηγορουμένη. Την χαρακτήρισε δεινή σκοπεύτρια, που είχε το όπλο για σκοποβολή, να σκοτώνει πουλιά και για προστασία.

Ανέφερε πως λίγες μέρες πριν την δίκη δέχθηκε απειλές από την πλευρά της κατηγορουμένης προκειμένου να μην καταθέσει εναντίον της στο δικαστήριο. Η πολιτική αγωγή έθεσε αίτημα στο δικαστήριο για άρση του τηλεφωνικού απορρήτου, προκειμένου να διαπιστωθούν οι κλήσεις που είχαν γίνει από το κινητό της στο χρονικό διάστημα πριν και μετά το φόνο, ενώ το δικαστήριο επιφυλάχθηκε για την απόφασή του.

Είχαν προηγηθεί καταθέσεις συγγενικών προσώπων της άτυχης Ελένης Σκούρα, μεταξύ αυτών και της πρώην πεθεράς της, που εξήρε τον χαρακτήρα της.

Το δικαστήριο διέκοψε την ακροαματική διαδικασία και η δίκη θα συνεχισθεί αύριο Τετάρτη, στις 9 το πρωί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου