ΤΟΠΙΚΑ

Πέταξε στα σκουπίδια την ευκαιρία η Νίκη

πέταξε-στα-σκουπίδια-την-ευκαιρία-η-νί-851206

Πέταξε στα σκουπίδια μια ακόμη μεγάλη ευκαιρία η Νίκη να ξεκολλήσει από την τελευταία θέση της βαθμολογίας της Β Εθνικής. Τα υπόλοιπα αποτελέσματα την ευνόησαν, η ομάδα της Ν. Ιωνίας όμως δεν μπόρεσε να πάρει αυτό που ήθελε για να τα εκμεταλλευτεί και σίγουρα τέτοιες περιστάσεις δε βρίσκεις πολλές φορές μπροστά σου στο πρωτάθλημα. Οι κυανόλευκοι σε ένα μέτριο ματς, παρουσιάστηκαν κατώτεροι του αναμενόμενου, έμειναν στο 0-0 με την Καλαμάτα στο Πανθεσσαλικό στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής και φυσικά ο βαθμός της ισοπαλίας δεν είναι αρκετός για να ανανεώσει τις ελπίδες τους. Η υπεροχή της Νίκης στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης δεν καρποφόρησε απέναντι στη «Μαύρη Θύελλα», που από την αρχή έδειξε ξεκάθαρα πώς ήρθε στη Ν. Ιωνία για να μην χάσει και στόχος της δεν ήταν να δημιουργήσει, αλλά να «καταστρέψει» το παιχνίδι της γηπεδούχου ομάδας. Θα μπορούσε όμως να έχει φύγει και το «τρίποντο» στις αποσκευές της, αν εκμεταλλευόταν την αριθμητική της υπεροχή για είκοσι λεπτά μετά την αποβολή του Μπαλάφα. Δυο αμφισβητούμενες φάσεις με τις ανατροπές των Χώνου και Πιττάκα μέσα στην περιοχή, που ο διαιτητής έδειξε «παίζεται» και ξεσήκωσαν την κερκίδα, ίσως να είχαν αλλάξει το αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Η πρώτη καλή ευκαιρία έγινε στο 6 για τη Νίκη όταν ο Τάσος Παυλίδης έκανε την επέλαση από τα αριστερά, ωστόσο ο Παπαδόπουλος είχε κλείσει σωστά την γωνία του και δεν επέτρεψε να δημιουργηθεί επιπλέον κίνδυνος για την εστία του. Η Νίκη προσπαθούσε να πιέσει για το γκολ που θα την έβαζε μπροστά στο σκορ, ωστόσο ήταν φανερό ότι η άμυνα της αντιμετώπιζε πρόβλημα και ήταν εκτεθειμένη στις γρήγορες αντεπιθέσεις των φιλοξενούμενων, που με μοναδικό προωθημένο τον Καούνο, επιχειρούσαν να δημιουργήσουν πρόβλημα στους γηπεδούχους.

Ευτυχώς δεν κατάφεραν να το κάνουν στο 15’, όταν ο Καούνος έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, «προσπέρασε» και τον Γκίτκο, αλλά γύρισε την μπάλα εκεί που ήταν ο Μπαλάφας, που απομάκρυνε όπως όπως. Στο 19’ ο ίδιος παίκτης από πλεονεκτική θέση μέσα στην περιοχή σούταρε ψηλά άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε στο 23’ σουτ του Σίμιτς για τους γηπεδούχους.

Για ένα πεντάλεπτο η Νίκη πέρασε δύσκολες στιγμές στην άμυνα της, καθώς οι Μεσσήνιοι εκμεταλλευόμενοι τις αργές επιστροφές, επισκέπτονταν συχνά τα καρέ του Γκίτκου, χωρίς όμως να κάνουν την μεγάλη φάση. Το κυανόλευκο συγκρότημα ήταν κομμένο στα δυο, παρουσίαζε πρόβλημα στο χώρο της μεσαίας γραμμής και οι προωθημένοι, Παυλίδης, Χώνος και Πιττάκας, δύσκολα τροφοδοτούνταν.

Από ατομική προσπάθεια του Ρίκα στο 31’ προήλθε μετά από αρκετή ώρα μια καλή στιγμή για την ομάδα του Γιώργου Φοιρού, αλλά το συρτό σουτ που επιχείρησε ο νεαρός μέσος πέρασε μόλις άουτ. Η Νίκη ανέβασε στη συνέχεια την απόδοσή της και μετέφερε το παιχνίδι στο μισό γήπεδο, δεν μπορούσε όμως να διασπάσει την κλειστή άμυνα της μαύρης θύελλας και οι πολλές λάθος μεταβιβάσεις δεν της επέτρεψαν το κάτι παραπάνω. Οι κυανόλευκοι ζήτησαν δυο φορές πέναλτι: Στο 18’, όταν ο Κατσόγλου έσπρωξε τον Πιττάκα, ενώ ο κυανόλευκος επιθετικός είχε πάρει θέση για κεφαλιά και στο 44’ σε προσπάθεια του Χώνου. Η Καλαμάτα απείλησε με κεφαλιά του Μάρη στο 45’ που δεν βρήκε στόχο και έτσι οι δυο ομάδες οδηγήθηκαν ισόπαλες χωρίς τέρματα στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα.

Αλλαξε τα πλάνα του Φοιρού η αποβολή

Η είσοδος για το δεύτερο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο ήταν επεισοδιακή με μια μικροσυμπλοκή μεταξύ του Ρουμελιώτη και του Τζανετάκου, που είχαν… προηγούμενα από μια φάση στο πρώτο μέρος. Στο αγωνιστικό κομμάτι, η Νίκη μπήκε με επιθετικές διαθέσεις, ωστόσο και πάλι πήγε να πληρώσει την ολιγωρία της στην άμυνα, όταν ο Κωνσταντινίδης στο 52’ μετά από μπαλιά του Κάππου βγήκε απέναντι από τον Γκίτκο. Ο γκολκίπερ της Νίκης όμως έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ.

Ο Πιττάκας έχασε την πρώτη καλή ευκαιρία για την ομάδα του Γιώργου Φοιρού στο δεύτερο μέρος (57’), όταν από εκτέλεση φάουλ του Χώνου έπιασε την κεφαλιά που πέρασε λίγο πάνω από το δοκάρι του Παπαδόπουλου. Στο 61’ ο Γκάγκας ήταν αυτός που σούταρε εντελώς άστοχα μόνος του με το τέρμα μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Καλαμάτας, κι ενώ προηγουμένως ο Ζέζελ δεν εκμεταλλεύτηκε μια πολύ επικίνδυνη σέντρα και καθυστέρησε χαρακτηριστικά αφήνοντας την μπάλα να περάσει από μπροστά του αντί να την σπρώξει στα δίκτυα.

Από το 69’ η Νίκη έμεινε με δέκα παίκτες. Ο Μπαλάφας ανέτρεψε τον Σπυριδάκη που έμπαινε μόνος του στην περιοχή και είδε την δεύτερη κίτρινη κάρτα. Η αποβολή άλλαξε τα πλάνα του Γιώργου Φοιρού, που ενώ είχε ρίξει και τέταρτο επιθετικό στο παιχνίδι, το Ζέζελ, αποφάσισε μετά το 70 να διαφυλάξει τον βαθμό της ισοπαλίας, αποσύροντας στον πάγκο τους δυο επιθετικούς της ομάδας, τους Πιττάκα και Παυλίδη, περνώντας στο ματς τους Μπόλο και Κουτσογιάννη. Ο Χώνος προσπαθούσε απελπιστικά μόνος του στην επίθεση, την ώρα που οι συμπαίκτες του δεν έδειχναν την απαραίτητη ψυχραιμία στις μεταβιβάσεις τους. Ετσι εκτός από μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Χώνου που δεν βρήκε στόχο, δεν υπήρξε άλλη φάση άξια λόγου για τη Νίκη.

Αυτός που έσωσε τον βαθμό της ισοπαλίας ήταν ο Γκίτκος στα τελευταία λεπτά, λέγοντας δυο φορές «όχι» στον Καούνο. Στο 89’ πρόλαβε να διώξει με το κεφάλι έξω από την περιοχή και δυο λεπτά μετά ο κυανόλευκος πορτιέρο έσωσε ξανά την εστία του, όταν ο επιθετικός των φιλοξενουμένων επιχείρησε συρτό σουτ.

Β ΕΘΝΙΚΗ – 15η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ

ΝΙΚΗ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

0 0

Σκόρερ:

Κίτρινες: Καούνος, Κάππος, Μάρρης, Καλαγκάνης

Αποβολή: 69’ Μπαλάφας (2η κίτρινη)

Διαιτητής: Ν. Παρασκευούδης (Δράμας)

ΝΙΚΗ: Γκίτκος, Τζουλιάνο, Γκάγκας, Ρουμελιώτης, Μπαλάφας, Σίμιτς, Ρίκα, Ζορμπάς (59’ Ζέζελ), Παυλίδης (76’ Μπόλος), Χώνος, Πιττάκας (70’ Κουτσογιάννης).

ΚΑΛΑΜΑΤΑ: Παπαδόπουλος, Καλαγκάνης, Κάππος (64’ Μιλόσκοβιτς), Γενιτσαρίδης, Μάρρης, Κατσόγλου (89’ Μιχελής), Σεντεμέντες, Σπυριδάκης, Καούνος, Τζανετάκος, Κωνσταντινίδης (80’ Σπυρόπουλος).

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου