ΤΟΠΙΚΑ

Τρία διπλά,δυο ισοπαλίες και 4 νίκες γηπεδούχων

τρία-διπλάδυο-ισοπαλίες-και-4-νίκες-γη-851206

Φινάλε α΄ γύρου στην Α κατηγορία της ΕΠΣΘ και ο πρωτοπόρος και παράλληλα αήττητος Θησέας “σκόνταψε” κόντρα στον Πηλέα, ο οποίος “μπήκε” ξανά στο πρωτάθλημα έπειτα από δυο μήνες απραξίας, μιας και είχε τιμωρηθεί για επεισοδιακή διακοπή αγώνα με τραυματισμό από παίκτη του του διαιτητή Κουσκουρίδα. Η ομάδα του Πηλέα με νέο προπονητή, το Σούλη Κατσικαδάμο, πήρε ισοπαλία 3-3 στην Αγριά, ενώ με νέο καθοδηγητή στον πάγκο τον Τάκη Αλιάτη έπαιξε και ο Νηλέας με τον Πρωτεσίλαο 2-2, ενώ διπλά πήραν ο Πύρασος στη Σούρπη και η Αγία Παρασκευή στην άλλη έκπληξη της αγωνιστικής στον Αλμυρό.

Ο Μαγνησιακός κέρδισε άνετα 3-0 τα Άνω Λεχώνια, η Δόξα πήρε σημαντική νίκη στο Αερινό επί του Ιάσονα, 3-0 με σκόρερ τον Τσαντόπουλο κέρδισε ο Κένταυρος τον Σαρακηνό και 3-2 ο Κεραυνός Σαμπάναγα τον Αγροτικό.

Θησέας – Πηλέας 3 – 3

Μπορεί ο Τζόναθαν Βαΐτσης να σκόραρε τρεις φορές να πέτυχε άλλο ένα γκολ που ακυρώθηκε και μπορεί ο Θησέας να είχε και δυο δοκάρια, αλλά τελικά δεν κέρδισε τον Πηλέα που επέστρεψε δυναμικά για να μπορέσει να σωθεί στο β γύρο.

Στην Αγριά ο αήττητος και πρωταθλητής χειμώνα Θησέας, έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, κινδύνεψε ακόμη και με την πρώτη του ήττα. Ο Πηλέας προηγήθηκε στο σκορ 0-1… αλλά με αυτογκόλ του Τσιτζιλιώνη στο 40, για γίνει το 1-1 στο 57 με τον Βαΐτση.

Ο Πηλεύς πήρε προβάδισμα στο 68 με εύστοχο κτύπημα πέναλτι του Πολίτη για να γίνει το 2-2 με τον Βαΐτση στο 73. Στο 80 ο Καραμπίνης έκανε το 2-3 και το τελικό 3-3 έγινε πάλι με τον Βαΐτση στο 89.

ΓΣ Αλμυρού – Αγία Παρασκευή 0 – 1

Εκπληξη σημειώθηκε στον Αλμυρό με την Αγία Παρασκευή να φεύγει νικήτρια με 0-1 επί του ΓΣΑ που γνώρισε 2η συνεχόμενη ήττα και τη 2η φετινή ήττα έδρας . Η ομάδα που Γιάννη Ζαγκαβιέρου ήταν πιο ουσιαστική και πήρε τη νίκη με ένα γκολ που πέτυχε στο 79 ο Στραβέλλας.

Αίας Σούρπης – Πύρασος 0 – 3

Σημαντική εκτός έδρας νίκη πέτυχε ο Πύρασος που κερδίζοντας 0-3 στην Σούρπη τον Αίαντα μπήκε στην πρώτη πεντάδα της βαθμολογίας. Την τρίτη εκτός έδρας νίκη και 10η συνολικά πέτυχε ο Πύρασος και παίκτες – προπονητής -διοίκηση την αφιέρωσαν στον συμπαίκτη τους Γρηγόρη Πιτσιάβα που έλειπε από το ματς, αφού ήταν σε κρίσιμη κατάσταση ο αδελφός του και του εύχονται περαστικά.

Στο παιγνίδι ο Πύρασος πέτυχε το 0-1 στο 4 με πλασέ του Κίτσιου, στο 16 με κεφάλια ο Ν. Μπασδάνης πέτυχε το 0-2 και στο 44΄ο Κώστας Κίτσιος έγραψε το 0-3 που ήταν και το τελικό σκορ.

Δόξα – Ιάσων 1 – 0

Την 3η φετινή νίκη πήρε η Δόξα μέσα στην έδρα της στο Αερινό με 1-0 επί του Ιάσονα Διμηνίου, ο οποίος παρατάχθηκε με πολλές ελλείψεις. Η ομάδα του Δημήτρη Βαϊνά πέρασε τη γραμμή του υποβιβασμού, αφού άνοιξε και κλείδωσε το σκορ στο 70 μετά από σουτ εκτός περιοχής του Σταμάτογλου. Ο ίδιος παίχτης κέρδισε και πέναλτι στο 78 αλλά ο Β. Γαλογαύρος δεν μπόρεσε να σκοράρει, μιας και ο Κόκορης απέκρουσε σωτήρια.

Αρης – Εθνικός 1 – 2

Με το δεύτερο φετινό του διπλό έφυγε ο Εθνικός από το ξερό του ΕΤΒΑ, εκεί όπου επιβλήθηκε με 1-2 του Άρη. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με πλασέ του Αλέξανδρου Αναστασίου στο 53, ενώ επιβεβαίωσαν πως βρίσκονται σε ανοδική πορεία, όταν έγινε το 0-2 με τον Σπύρο Δανιλόπουλο να πλασάρει τον Κοντάκη, που στη συγκεκριμένη φάση τού έστρωσε την μπάλα. Οι γηπεδούχοι, που γνώρισαν την 3η ήττα έδρας, μείωσαν σε 1-2 με τον Ματθαίου στο 75, δεν μπόρεσαν όμως να κάνουν κάτι περισσότερο παρά την πίεση που άσκησαν ως το τέλος.

Μαγνησιακός – Ανω Λεχώνια 3 – 0

Ενα εύκολο απόγευμα πέρασε ο Μαγνησιακός υποδεχόμενος τα Ανω Λεχώνια τα οποία και νίκησε με 3-0 πετυχαίνοντας τη 12η φετινή του νίκη. Το σκορ στο Κιούπι άνοιξε στο 20 με κεφαλιά του Μακρυγιάννη έπειτα από κόρνερ του Ξανθά. Το 2-0 πέτυχε ο Ντογκάνι με εκτέλεση φάουλ από τα 40μ στο 62. Το σκορ έκλεισε ο Γκουντινάκος μετά από εξαιρετική ενέργεια στο 72.

Νηλέας – Πρωτεσίλαος 2 – 2

Ισοπαλία στα Κάτω Λεχώνια, εκεί που ο Νηλέας είχε το έκτο φετινό “Χ", αφού ”κόντρα στον Πρωτεσίλαο ήρθε 2-2. Οι φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με το μόνιμο σκόρερ Γιώργο Ράιο στο 15. Η ισοφάριση ήρθε για τον Νηλέα, που είχε για νέο προπονητή τον Τάκη Αλιάτη στον πάγκο τους , με τον Ντερβίση που σκόραρε σουτάροντας εκτός περιοχής στο 30.

Ο Ράιος ξανάβαλε μπροστά την ομάδα του στο σκορ με τέρμα του στο 49. Το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 68 με δημιουργό τον Ντερβίση και σκόρερ τον Καμπέρη.

Κεραυνός – Αγροτικός 3 – 2

Σε ματς θρίλερ εξελίχθηκε το παιχνίδι στο Διμήνι, εκεί που ο Κεραυνός νίκησε με την ψυχή στο στόμα τον Αγροτικό. Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με 3-0, όταν στο πρώτο ημίχρονο για τους παίκτες του Σαμπάναγα σκόραραν οι Καρακώστας (12) και Τσεκούρας (20), ενώ σημάδεψαν και δυο φορές τα δοκάρια με Τσεκούρα και Μπακλατζή. Το 3-0 πέτυχε ο Μπακλατζής μετά από έξοχη ενέργεια του Τσεκούρα και πάσα του Κότσαλου στον σκόρερ. Ο Κοντοβάς για τον Αγροτικό πέτυχε δυο γκολ στο 82΄και στο 88 ενώ οι φιλοξενούμενοι ζητούν και πέναλτι σε υποτιθέμενο χέρι του Κότσαλου στις καθυστερήσεις.

Κένταυρος – Σαρακηνός 3 – 0

Ανετη νίκη πέτυχε ο Κένταυρος επί του Σαρακηνού με χατ-τρικ του Τσαντόπουλου, κορυφαίο τον Τσάπι και πολλούς μικρούς στην 11αδα.

Στο 1ο λεπτό ο Τσαντόπουλος άνοιξε το σκορ και ο ίδιος σκόραρε και πάλι στο 41 και στο 72 ενώ στο 85 ο Μπουστάκας είχε δοκάρι.

Οι σκόρερ

*19 γκολ :Κέρι Λόρι (Μαγνησιακός)

*17 γκολ :Μάκης Πετρίδης (Πύρασσος)

*14 γκολ:Τζόναθαν Βαΐτσης (Θησέας)

*12 γκολ:Γιώργος Ράϊος (Πρωτεσίλαος)

*11 γκολ:Τσαντόπουλος (Κένταυρος), Θανάσης Κωστούλας (Πρωτεσίλαος), Κώστας Καμπέρης (Νηλέας)

*10 γκολ:Λεωνίδας Κόρμπας (Θησέας), Σπύρος Δανιλόπουλος(Εθνικός), (Πρωτεσίλαος),Τάσος Ζαρκάδας (Ιάσων)

*9 γκολ :Ντογκάνι (Μαγνησιακός), Κ. Κίτσιος (Πύρασος)

*8 γκολ: Γιάννης Πάσιος(ΓΣΑ)

*7 γκολ:Τάκης Μπαντέκας (Κένταυρος), Καλοπίτας (Ιάσων)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου