ΤΟΠΙΚΑ

Οι πιατέλες του τέως και το… ψητό του μέλλοντος

οι-πιατέλες-του-τέως-και-το-ψητό-του-μ-851206

Επειδή το «ψητό» για το μέλλον του τόπου κρίνεται τούτον τον καιρό με όσα τεκταίνονται εντός και πέριξ του εκπαιδευτικού μας συστήματος, δεν έχω την πολυτέλεια να ασχοληθώ με τους κωμικούς χειρισμούς του κ. Βουλγαράκη περί τις… βασιλικές πιατέλες, παρά το γεγονός ότι εξ αιτίας των ανακολουθιών αυτών εμφανιζόμαστε, για μια ακόμη φορά, ως μη σοβαρή Πολιτεία στο διεθνές προσκήνιο.

Τούτη την ώρα έχετε ιστορική ευθύνη κ. Πρόεδρε. Και μάλιστα προσωπική. Να πάρετε πρωτοβουλίες που θα βοηθήσουν ώστε η ανοιχτόμυαλη πολιτικά συναίνεση που σας προσφέρθηκε από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο θέμα του άρθρου 16 να καταστεί ευρύτερη συναίνεση για μια ουσιαστική εκπαιδευτική μεταρρύθμιση.

Είναι δυστυχώς προφανές ότι από την λεγόμενη «πανεπιστημιακή κοινότητα» δεν μπορούμε να περιμένουμε πολλά. Διότι στους κόλπους της επικρατεί πλήρης σύγχυση. Από τη μία έχουμε τους κομματικούς εργατοπατέρες της ΠΟΣΔΕΠ να αρνούνται κάθε συμμετοχή σε εθνικό διάλογο για την Παιδεία. Και από την άλλη τους Πρυτάνεις των τεσσάρων μεγαλύτερων ΑΕΙ να ζητούν εξάμηνο πάγωμα κάθε επιχειρούμενης αλλαγής ώστε να δοθεί χρόνος διαλόγου. Χωρίς να λένε ποιος θα τον κάνει και με ποιον αυτόν τον διάλογο, αφού το συνδικαλιστικό τους όργανο, ελεγχόμενο από το ΚΚΕ και τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν θέλει κανένα διάλογο και το μόνο «προοδευτικό» αίτημα του είναι να μην αλλάξει τίποτε στο τέλμα της ανώτατης παιδείας μας.

Ο λαός όμως δεν πρόκειται να ζητήσει ευθύνες, για όσα εγκληματικά τεκταίνονται σε βάρος των παιδιών του, ούτε από τον κ. Απέκη και τους ομοίους του, ούτε από τους ακραίους των αριστερίστικων σπουδαστικών ομάδων. Από σας θα ζητήσει τις ευθύνες. Γιατί εσείς πρέπει να βρείτε τον τρόπο να τερματισθεί αυτή η κρίση. Είτε προσεγγίζοντας την αξιωματική αντιπολίτευση, είτε καταφεύγοντας με δημοψήφισμα στον ίδιο το λαό.

Αν δεν κτισθεί σε νέες σοβαρές και σύγχρονες βάσεις το εκπαιδευτικό οικοδόμημα της πατρίδας μας, θα συνεχίσουμε να καταγράφουμε τους τομείς στους οποίους ερχόμαστε τελευταίοι και καταϊδρωμένοι είτε στην Ενωμένη Ευρώπη είτε και στον κόσμο ολόκληρο.

Το πάθημα Βουλγαράκη είναι χρήσιμο και για την Παιδεία. Διότι διδάσκει πόσο εγκληματικό είναι να μην κάνεις εκείνο πού απαιτείται, στην ώρα πού επιβάλλεται να το κάνεις.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου