ΤΟΠΙΚΑ

Σχόλια – Ειδήσεις – Παράπονα – Επιστολές

σχόλια-ειδήσεις-παράπονα-επιστο-851206

Τα συνθήματα

Μας είχαν μεταφέρει την αγανάκτησή τους συμπολίτες και την περίοδο που ήταν στο Βόλο η Διεθνής Επιτροπή Αξιολογησης για τους Μεσογειακούς Αγώνες. Τότε όμως θεωρήσαμε σκόπιμο να κρατήσουμε χαμηλούς τόνους για να μην αμαυρώσουμε την περιοχή μας με αρνητικά σχόλια. Το πρόβλημα όμως είναι υπαρκτό και παίρνει διαρκώς ολοένα και μεγαλύτερες διαστάσεις. Ο λόγος για την ανεξέλεγκτη γραφή συνθημάτων με σπρέι σε δημόσια και ιδιωτικά κτίρια του Βόλου, με αποτέλεσμα η εικόνα να μην είναι και η καλύτερη δυνατή. Είναι γνωστό ότι ο αποκαθαρισμός των πάσης φύσεως επιφανειών δεν ανήκει στα όρια ευθύνης του Δήμου Βόλου, ωστόσο γίνεται αντιληπτό ότι μόνον ο Δήμος μπορεί να πάρει για μία ακόμη φορά πρωτοβουλίες για να βρει τη λύση του το πρόβλημα, που τείνει να πάρει και πάλι διαστάσεις επιδημίας τις τελευταίες εβδομάδες σε κεντρικά σημεία της πόλης …

Α.Τ.

Να μπει φραγμός

Είναι σίγουρο ότι θα πρέπει να μπει ένας φραγμός σε όσους, χωρίς να ρωτήσουν κανένα, λες και πρόκειται για δική τους περιουσία, βγάζουν έξω από τα καταστήματά τους καρέκλες αλλά και κώνους που συνήθως χρησιμοποιεί η Τροχαία, προκειμένου να “κατοχυρώσουν” θέση στάθμευσης έξω από το μαγαζί τους.

Το θέμα πλέον έχει πάρει διαστάσεις… όπως και το θράσος όλων όσων μετέρχονται τέτοιων μεθόδων. Θα πρέπει όμως κάποιος να τους βάλει στη θέση τους… για να μάθουν ότι δεν τους ανήκει κανένας δρόμος.

Β.Κ

Κλάδεμα

και κούρεμα

Ομόρφυνε το πάρκο έξω από το δημαρχείο του Βόλου. Από νωρίς χθες το πρωί υπάλληλοι της Υπηρεσίας Πρασίνου κλάδευαν τα δέντρα και κούρευαν το χορτάρι.

Γι αυτό προφανώς ο Ευάγγελος τις προηγούμενες μέρες περιεργαζόταν το χώρο. Έδωσε εντολή να ευπρεπιστεί ο χώρος ο αρμόδιος αντιδήμαρχος κ. Καπούλας, σκεπτόμενος προφανώς ότι “πρώτα νοικοκυρεύεται” το σπίτι των δημοτών και ταυτόχρονα οι υπόλοιποι κοινόχρηστοι χώροι.

Β.Κ

Χαρούμενα χαμόγελα

Οι πιο ευχάριστες μνήμες των παιδικών μας χρόνων είναι αναμφίβολα συνδεδεμένες με τις σχολικές εκδρομές που αποτελούν πάντα σημείο αναφοράς αμέτρητων μαθητών. Η “ανοιξιάτικη διάθεση” του καιρού, οδήγησε προς την ίδια κατεύθυνση χθες τους μαθητές του 4ου Δημοτικού Σχολείου Βόλου, γεμίζοντας με χαρούμενες φωνές και γελαστά πρόσωπα την περιοχή. Με την ίδια διάθεση ακολούθησε ο δρόμος της επιστροφής, όπως μαρτυρά το σχετικό στιγμιότυπο, που αποτυπώνει με χίλιες και πλέον λέξεις, την διάθεση μαθητών και διδασκόντων.

ΓΛ. ΥΔΡ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου