ΤΟΠΙΚΑ

Με εκβίαζε για να παίρνει χρήματα για χρήση ναρκωτικών .

με-εκβίαζε-για-να-παίρνει-χρήματα-για-χ-851206

Σήμερα τελικά αναμένεται να εκδοθεί η απόφαση του Κακουργιοδικείου Βόλου για το φονικό στην Δράκεια το καλοκαίρι του 2005, με θύματα την 32χρονη Ελένη Σγούρα που βρήκε τον θάνατο και τον 45χρονο Νικ. Αλεξίου, ο οποίος είχε τραυματιστεί, καθώς η χθεσινή απολογία της κατηγορουμένης Πετρούλας Γρίβα, διήρκεσε για τρεις και πλέον ώρες.

Της αποφάσεως θα προηγηθούν η πρόταση του Εισαγγελέα και οι αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής και υπεράσπισης, ενώ χθες στο δικαστήριο κατέθεσαν, μεταξύ άλλων, η αδελφή και ο γιος της κατηγορουμένης.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα της κατηγορουμένης, για τέσσερα περίπου χρόνια ο Αλεξίου εκβιαστικά της έπαιρνε χρήματα επειδή έκανε χρήση ναρκωτικών. Ισχυρίσθηκε πως το τραγικό περιστατικό συνέβη χωρίς η ίδια να έχει πρόθεση να τους σκοτώσει και αντέκρουσε τον ισχυρισμό της ερωτικής αντιζηλίας για την 32χρονη φίλη του.

Στο διάστημα από το 2001 και μετά υποστήριξε ότι ο Αλεξίου έκανε σχέσεις και με άλλες γυναίκες. «Αν ζήλευα, είπε η κατηγορουμένη, θα έπρεπε να είχα σκοτώσει 50 γυναίκες».

Για την ημέρα του φόνου ισχυρίσθηκε πως ο 45χρονος είχε πάει με την 32χρονη Ελένη Σγούρα στο σπίτι της, στο 3ο χιλιόμετρο του δρόμου Αγριάς – Δράκειας, με άγριες διαθέσεις, έκαναν φασαρία, την απείλησαν και εκείνη τρομοκρατημένη πήρε το όπλο για να τους φοβίσει και όχι για να τους σκοτώσει. Υποστήριξε πως το όπλο εκπυρσοκρότησε, δεν ξέρει πώς, ενώ εκείνη το κρατούσε στο ένα της χέρι και στο άλλο με το τηλέφωνο καλούσε την Αστυνομία.

Ο πυροβολισμός ακούσθηκε μέσα από το τηλέφωνο και επειδή η Αστυνομία αργούσε ανέφερε στον Αστυνομικό «ελάτε να μαζέψετε τώρα νεκρούς». Μετά από το τραγικό περιστατικό, είπε, πως ήθελε να αυτοκτονήσει.

Η κατηγορουμένη είπε ότι ο σύζυγός της δεν γνώριζε για την ερωτική της σχέση με τον Αλεξίου, δεν του είχε πει ποτέ επειδή αντιμετώπιζε προβλήματα υγείας και δεν ήθελε να τον πληγώσει.

Με τον Νικ. Αλεξίου, σύμφωνα με τα όσα ανέφερε στην απολογία της, γνωρίσθηκαν σε καφετέρια όπου εκείνος εργαζόταν. Στην αρχή είχαν φιλικές σχέσεις, που στην πορεία εξελίχθηκαν σε ερωτικές. Στην πορεία της σχέσης του πληροφορήθηκε, όπως ανέφερε, ότι ο Αλεξίου από 17 έως 31 ετών ήταν χρήστης ηρωίνης και είχε φύγει από τα Τρίκαλα, όπου είναι και το πατρικό του σπίτι, ήρθε στο Βόλο για να μείνει με την αδελφή του και να κάνει προσπάθεια απεξάρτησης.

Από το 2001 και μετά όμως η σχέση τους δεν πήγαινε καλά και του είπε να διακόψουν. Τον Νοέμβριο του 2003, είπε, ο Αλεξίου προσπάθησε να την μυήσει στην ηρωίνη. Εκείνη τότε αντέδρασε έντονα και εκείνος, όπως λέει, την χτύπησε πολύ άσχημα. Από τότε και μέχρι το φονικό, υποστήριξε η Πετρούλα Γρίβα, ο Αλεξίου πήγαινε σπίτι της και εκβιαστικά της έπαιρνε διάφορα χρηματικά ποσά, ενώ δύο φορές της είχε κλέψει από την τσάντα 1200 και 500 Ε αντίστοιχα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου