ΤΟΠΙΚΑ

Ερευνες για την επίθεση στα γραφεία της Ν.Δ.

ερευνες-για-την-επίθεση-στα-γραφεία-τη-851206

Η αστυνομική διεύθυνση Μαγνησίας έχει ξεκινήσει έρευνες για την προχθεσινή επίθεση αναρχικών και αντιεξουσιαστών στα γραφεία της Τοπικής Οργάνωσης Νέας Δημοκρατίας της συνοικία Μεταμορφώσεως τα οποία βρίσκονται στην οδό Χατζηαργύρη. Σύμφωνα με στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας οι ζημιές που προκλήθηκαν στα γραφεία ανέρχονται στις δύο χιλιάδες ευρώ. Ωστόσο αυτό που απασχολεί την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βόλου – σύμφωνα με πληροφορίες – δεν είναι το ύψος των ζημιών αλλά το γεγονός ότι για πρώτη φορά υπάρχει επίσημη ανάληψη ευθύνης για ενέργεια που γίνεται στην πόλη του Βόλου. Επιπλέον το γεγονός ότι ο στόχος βρίσκεται μόλις δύο οικοδομικά τετράγωνα από τα γραφεία της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας αποδεικνύει ότι όσοι σχεδίασαν την ενέργεια είχαν στόχο να προκαλέσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερη δημοσιοποίηση του γεγονότος.

Ως γνωστόν την ευθύνη για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας Μεταμορφώσεως ανέλαβε για λογαριασμό αναρχικών και αντιεξουσιαστών νεαρή γυναίκα που χθες στις 11 και 20 το πρωί τηλεφώνησε στον «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ» λέγοντας: «Τα ξημερώματα της Τετάρτης 23/1/07 ομάδα αναρχικών – αντιεξουσιαστών καταστρέψαμε τα γραφεία της Ν. Δημοκρατίας στην Χατζηαργύρη, στο Βόλο, ως ένδειξη αλληλεγγύης στους συλληφθέντες για τις συγκρούσεις της 6ης Μάη στην πορεία του Ευρωπαϊκού Φόρουμ. Οι δύο από τους συλληφθέντες βρίσκονται σε απεργία πείνας.» Στη συνέχεια και συγκεκριμένα στις 11 και 29 η ίδια νεαρή γυναίκα τηλεφώνησε στην Αθήνα στα γραφεία της εφημερίδας «ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ» και η επικοινωνία της είχε το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο. Τα δεδομένα οδηγούν στελέχη της Αστυνομικής Διεύθυνσης Μαγνησίας στο συμπέρασμα ότι δεν ήταν μια τυχαία και ανοργάνωτη ενέργεια και ότι επίσης το πολιτικό περιβάλλον και η αναταραχή στο χώρο της παιδείας ευνοούν παρόμοια περιστατικά.

Χθες το μεσημέρι κλήθηκε στα γραφεία της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Βόλου ο Διευθυντής του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» Χρήστος Μπουκώρος, ο οποίος απαντώντας στις ερωτήσεις του αρμόδιου αξιωματικού είπε ότι το τηλέφωνο στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ έγινε στις 11 και 20 και η νεαρή γυναίκα που τηλεφώνησε από άγνωστο αριθμό τηλεφώνου δεν είπε τίποτα παραπάνω από τα όσα αναφέρονται στο μήνυμα που προαναφέρθηκε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου