ΤΟΠΙΚΑ

Νέα δέσμευση για το κτίριο «Ταχυδρόμου»

νέα-δέσμευση-για-το-κτίριο-ταχυδρόμο-851206

Σύντομα θα υπάρξει συγκεκριμένη απόφαση από την «Θέμις Κατασκευαστική» για την αξιοποίηση του πρώην κτιρίου του «Ταχυδρόμου» για χρήση δικαστικών υπηρεσιών δεσμεύτηκε ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Παπαληγούρας στην Ολομέλεια των Προέδρων των Δικηγορικών Συλλόγων.

Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Βόλου κ. Αναστάσιος Βολιώτης, μετά από επαφές που είχε στην Αθήνα, τόσο με τον υπουργό Δικαιοσύνης, κ. Παπαληγούρα, όσο και με το Διευθύνοντα Σύμβουλο της «Θέμις Κατασκευαστικής Α.Ε.».

Όπως ανέφερε ο κ. Βολιώτης, «το θέμα είναι λεπτό και δεν θέλω να δώσω περισσότερα στοιχεία γιατί οι δυνάμεις της απραξίας καιροφυλακτούν. Εξ άλλου μετά τις πρόσφατες θέσεις για το ίδιο θέμα του κ. Νομάρχη και του κ. Δημάρχου νομίζω ότι θα δρομολογηθούν τα πράγματα για το καλό όλων.»

Στην ίδια συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου για πρώτη δορά παρέστη Υπουργός Δικαιοσύνης, υπήρξε δέσμευση του κ. Παπαληγούρα ότι δεν πρόκειται να καταργηθούν τα Ειρηνοδικεία, όπου αυτά λειτουργούν. Σημειώνεται ότι στη Μαγνησία λειτουργούν έξι περιφερειακά Ειρηνοδικεία και ένα στο Δικαστικό Μέγαρο.

Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε χθες ο κ. Βολιώτης «ο Βόλος είναι μία από τις έξι πόλεις που συμμετέχει σε έργο συνολικού προϋπολογισμού 9.065,641,57 ευρώ που αφορά την εγκατάσταση πληροφορικών συστημάτων και εκσυγχρονισμό των υπηρεσιών Ποινικού Μητρώου και Εισαγγελίων Πρωτοδικών (Αθήνα, Θες/νίκη, Πειραιάς Πάτρα, Ηράκλειο, Βόλος).

Ενδεικτικά επίσης αναφέρω ότι για την συντήρηση του υπάρχοντος Δικαστικού Μεγάρου και την τοποθέτηση κλιματισμού έχουν διατεθεί περίπου 600.000,00 ευρώ και αναμένεται και η δαπάνη σύνδεσης φυσικού αερίου και λοιπών αναγκαίων χώρων (τουαλέτες). Εδώ θα ήθελα δημόσια να συγχαρώ την πρώην Προϊσταμένη της Γραμματείας του Πρωτοδικείου Βόλου κ. Δάλλα για τη συμβολή της, καθώς και τη διάδοχο αυτής κ. Μ. Ψαράγκαθου και της προέδρους Πρωτοδικείου κ.κ. Μπάρτζια και Πούλου.

Επίσης θέλω να υπογραμμίσω το γεγονός ότι διατέθηκαν τα ανάλογα χρήματα για την πλήρη ανακαίνιση του Ειρηνοδικείου Μηλεών, το οποίο είναι στόλισμα για την περιοχή μας»,ανέφερε ο κ. Βολιώτης.

Τέλος ο κ. Βολιώτης εξέφρασε την αντίθεσή του στην αναθεώρηση του άρθρου 24, επισημαίνοντας ότι ειδικά για τις κάμερες δεν είναι αναγκαία η περαιτέρω συρρίκνωση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τονίζει πως η εγκατάσταση κάμερας πρέπει να επιτρέπεται σε όλως εξαιρετικές περιπτώσεις.

Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου