ΤΟΠΙΚΑ

Συνεχίζονται οι φοιτητικές καταλήψεις

συνεχίζονται-οι-φοιτητικές-καταλήψε-851206

Νέο κύκλο πενθήμερων καταλήψεων αποφάσισαν χθες σε έκτακτες γενικές συνελεύσεις τους οι φοιτητές έξι τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, ακολουθώντας την πρόταση του Συντονιστικού τους Οργάνου που αναφέρει κλιμάκωση των φοιτητικών κινητοποιήσεων ακόμη κι αν χαθεί η Εξεταστική περίοδος.

Από τη Δευτέρα 29 Ιανουαρίου σε νέο κύκλο πενθήμερων καταλήψεων κατέρχονται τα Τμήματα Μηχανολόγων, Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής και Αγροτικού Περιβάλλοντος, ΙΑΚΑ και τα Παιδαγωγικά Δημοτικής Εκπαίδευσης, Νηπιαγωγών και Ειδικής Αγωγής. Την ίδια ημέρα εξάλλου, θα συνεδριάσουν και οι φοιτητικοί σύλλογοι των υπολοίπων τμημάτων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, οι οποίοι αναμένεται να λάβουν αντίστοιχες αποφάσεις.

Εκτός από τις νέες καταλήψεις, οι φοιτητές αναμένεται να βγουν και πάλι στους δρόμους την Τετάρτη 31 Ιανουαρίου με συλλαλητήριο διαμαρτυρίας, το οποίο θα ξεκινήσει στις 12:30 το μεσημέρι από το Θόλο του κτιρίου Παπαστράτος στο Βόλο.

Αναβολή Συνόδου

Δε θα πραγματοποιηθεί τελικά η Σύνοδος Πρυτάνεων στο Βόλο μετά από απόφαση της Πρυτανικής Αρχής, αφού πρώτα εκτίμησε πως η κατάσταση που επικρατεί με τις φοιτητικές κινητοποιήσεις, είναι ιδιαίτερα τεταμένη. Την ακύρωσή της αποφάσισε η Πρυτανική Αρχή του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, η οποία εκτίμησε την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί με τις φοιτητικές καταλήψεις, ενώ υπολόγισε πως τις ημέρες διεξαγωγής της Συνόδου οι αντιδράσεις των φοιτητών θα κορυφώνονταν λόγω και της αναμενόμενης έλευσης φοιτητών από την υπόλοιπη Ελλάδα. Η σύνοδος θα πραγματοποιηθεί τελικά στην Αθήνα το Σάββατο 3 Φεβρουαρίου, οπότε και θα ολοκληρωθεί -αντί της τριήμερης διεξαγωγής της (2-4 Φεβρουαρίου)- με τη μορφή της έκτακτης διοργάνωσης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου