ΤΟΠΙΚΑ

Αγωγές για οφειλές 500.000 ευρώ

αγωγές-για-οφειλές-500-000-ευρώ-851206

Ποσό που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ διεκδικούν δύο κατασκευαστικές εταιρίες της Μαγνησίας από το Δήμο Νέας Ιωνίας, καθώς δεν έχουν αποπληρωθεί για έργα που παρέδωσαν εδώ και αρκετό καιρό. Πρόκειται για το Κολυμβητήριο και τον Ξενώνα Αθλητών στο Πανθεσσαλικό Αθλητικό Κέντρο, έργα τα οποία χρησιμοποιήθηκαν κατά την διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Γυμναστικής Ανδρών – Γυναικών, που πραγματοποιήθηκαν τον Μάιο του 2006 στη Νέα Ιωνία.

Ηδη σε βάρος του Δήμου Νέας Ιωνίας κατατέθηκαν αγωγές στο Διοικητικό Εφετείο Λάρισας και οι οποίες θα συζητηθούν στη διαδικασία διαφορών από διοικητικές συμβάσεις.

Αναφορικά με την κατασκευή του Κολυμβητηρίου Νέας Ιωνίας με αρχικό εργολαβικό τίμημα 1.597.945,72 ευρώ, η εκτέλεση του έργου έγινε από την «Κοινοπραξία Κατασκευή Κολυμβητηρίου». Οπως αναφέρεται στην αγωγή, η κοινοπραξία εκτέλεσε άρτια και έντεχνα τις απαιτούμενες για την αποπεράτωση του έργου εργασίες, συμβατικές και συμπληρωματικές, παραδίδοντας το έργο στο Δήμο Νέας Ιωνίας προς περαιτέρω χρήση. Για την πιστοποίηση της εκτέλεσης και παρεπόμενα την πληρωμή των εν λόγω εργασιών συντάχθηκαν από την κοινοπραξία και υποβλήθηκαν προς έγκριση (και εγκρίθηκαν) οι 25 λογαριασμοί πληρωμής.

Ωστόσο στην κοινοπραξία έχουν πληρωθεί οι 22 πρώτοι λογαριασμοί και απομένουν άλλοι τρεις συνολικού ποσού 236.667,68 ευρώ, ενώ στην αγωγή ζητούνται και οι νόμιμοι τόκοι από τις 2 Μαρτίου 2006, που έγινε η σχετική όχληση προς τον Δήμο Νέας Ιωνίας.

Η δεύτερη αγωγή σε βάρος του Δήμου Νέας Ιωνίας, αφορά τον Ξενώνα Αθλητών, με αρχικό εργολαβικό τίμημα 1.782.500 ευρώ, το οποίο εκτελέστηκε από την κοινοπραξία εργοληπτικών επιχειρήσεων «Κοστρουτέκ- ΘΕ.ΚΑΤ- Γ. Τσαλαπόρτας» και εγκρίθηκαν προς πληρωμή 16 λογαριασμοί, εκ των οποίων οι τρεις τελευταίοι δεν πληρώθηκαν αν και εγκρίθηκαν, ενώ το έργο παραδόθηκε στις 14 Ιανουαρίου 2006, όπως και το Κολυμβητήριο.

Το ποσό της οφειλής από το Δήμο Νέας Ιωνίας προς την κοινοπραξία ανέρχεται στις 305.099,35 ευρώ, ενώ στην αγωγή ζητούνται και οι νόμιμοι τόκοι από τις 2 Μαρτίου 2006, που έγινε η σχετική όχληση προς τον Δήμο Νέας Ιωνίας.

Στην περίπτωση που οι δύο κοινοπραξίες δικαιωθούν και δικαστικά, ο Δήμος Νέας Ιωνίας θα κλιθεί να πληρώσει ποσό που ξεπερνά τις 500.000 ευρώ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου