ΤΟΠΙΚΑ

Συντονισμό με τους ΟΤΑ της Μαγνησίας

συντονισμό-με-τους-οτα-της-μαγνησίας-851206

Επισκέψεις στους ΟΤΑ της ευρύτερης περιοχής ξεκινά άμεσα η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, προκειμένου να καταγράψει τα προβλήματα, τα αιτήματα και τα έργα που προγραμματίζει κάθε περιοχή και υπό τη σκέπη της να προωθηθούν τα ζητήματα που αφορούν σε κάθε δήμο ξεχωριστά.

Στόχος του συντονισμού των ενεργειών των δήμων της Μαγνησίας από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση, δεν είναι άλλος από το να υλοποιηθούν οι καινοτομικές πρωτοβουλίες και οι δυναμικές επενδύσεις σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, προκειμένου να παρέχονται σύγχρονες ποιοτικές υπηρεσίες διοικητικής εξυπηρέτησης και κοινωνικής προστασίας.

Το έργο του συντονισμού των ΟΤΑ, ανέλαβε από την πλευρά της ΝΑΜ, ο επί σειρά ετών Κοινοτάρχης της Μακρινίτσας και γνώστης των αυτοδιοικητικών και τοπικών ζητημάτων, κ. Νίκος Τσούκας, ο οποίος θα ξεκινήσει άμεσα επισκέψεις στους δήμους, στο πλαίσιο της μόνιμης, συστηματικής και παραγωγικής συνεργασίας μεταξύ των δύο πλευρών.

Όπως τόνισε ο κ. Τσούκας, στις επισκέψεις του θα καταγράφει τα προβλήματα του κάθε δήμου ξεχωριστά, τις προτάσεις για επενδύσεις σε κάθε περιοχή και στη συνέχεια, η Νομαρχία θα αναλάβει το ρόλο του συντονιστή.

Όπως αναφέρει μεταξύ άλλων, σε επιστολές του προς τους Δημάρχους της Μαγνησίας ο Νομάρχης κ. Απόστολος Παπατόλιας, «η Νομαρχία της νέας εποχής πρέπει να μετεξελιχθεί σε μια κομβική πολιτικο- διοικητική μονάδα που θα διαθέτει και το ειδικό πολιτικό βάρος στο σύστημα αντιπροσώπευσης, αλλά και τη διοικητική και τεχνοκρατική υποδομή για να υποστηρίζει και να εμψυχώνει παραγωγικές και κοινωνικές πρωτοβουλίες που θα ενισχύσουν την ευημερία και την κοινωνική συνοχή των κατοίκων της Μαγνησίας».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου