ΤΟΠΙΚΑ

Οχι στην αναθεώρηση του άρθρου 16

οχι-στην-αναθεώρηση-του-άρθρου-16-851206

Η απάντηση πρέπει να είναι Ναι ή Όχι, δεν υπάρχει ενδιάμεσος δρόμος, δήλωσε η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, μετά τη συνάντηση που είχε με τους Πρυτάνεις των Πανεπστημιών Αθηνών, Θεσσαλονίκης, Πατρών και του Εθνικού Μετσόβειου Πολυτεχνείου.
Η κα Παπαρήγα επέκρινε τόσο την κυβέρνηση, όσο και το ΠΑΣΟΚ για τη στάση τους, όχι μόνο στο θέμα του άρθρου 16, αλλά γενικότερα για την παιδεία, για να υπογραμμίσει τη θέση του ΚΚΕ ότι μέσω ενός ισχυρού Όχι πρέπει να προβληθεί ποια δημόσια παιδεία θέλει ο τόπος.
Η Γραμματέας του ΚΚΕ κατηγόρησε τα δύο μεγάλα κόμματα ότι αξιοποιούν την κατάσταση που επικρατεί προκειμένου να δημιουργηθούν τετελεσμένα γεγονότα.
Στο σημείο αυτό, αφού επέκρινε τη δράση των κουκολοφόρων, τόνισε ότι δεν έχουν ευθύνη οι φοιτητές και πρόσθεσε ότι το πρόβλημα δεν είναι οι καταλήψεις, σε σχέση με το ενδεχόμενο να χαθεί η εξεταστική περίοδος, γιατί, όπως είπε, θα χαθούν πολλά περισσότερα με το νόμο που ετοιμάζει η κυβέρνηση.
Σε ερώτηση αν το θέμα της παιδείας βρεθεί στο επίκεντρο της προεκλογικής εκστρατείας στις εθνικές εκλογές, η κα Παπαρήγα είπε ότι το ΚΚΕ τάσσεται σταθερά υπέρ της πάλης για λύση των προβλημάτων και πρόσθεσε ότι το κόμμα δεν έχει ανάγκη από προσχήματα, υπογραμμίζοντας ότι το ΚΚΕ θα πάει προς τις εκλογές -όποτε και αν γίνουν- με επίκεντρο τα μεγάλα λαϊκά προβλήματα.
Η κα Παπαρήγα είπε ότι για το κόμμα της η πάλη για το θέμα της παιδείας δεν είναι προεκλογικό χαρτί, είναι επιλογή.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Αθηνών Χρ.Κίττας, μιλώντας και εκ μέρους των άλλων πρυτάνεων εξέφρασε την απαισιοδοξία του για τη συνέχεια, εξαιτίας του γεγονότος ότι το θέμα της παιδείας βρίσκεται στο επίκεντρο της πολιτικής αντιπαράθεσης. Και τόνισε ότι το θέμα της παιδείας είναι εθνικό και πρέπει να αντιμετωπίζεται με συναίνεση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου