ΤΟΠΙΚΑ

Συζήτησαν ως φίλοι της Ελλάδας

συζήτησαν-ως-φίλοι-της-ελλάδας-851206

Η τρομοκρατία, μετά και το πρόσφατο χτύπημα στην αμερικανική πρεσβεία στην Αθήνα, το Κυπριακό, το Αφγανιστάν και θέματα οικονομικού ενδιαφέροντος απασχόλησαν τη συνάντηση του πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή με αντιπροσωπεία Αμερικανών γερουσιαστών, παρουσία του Αμερικανού πρέσβη Τσαρλς Ρις.
Οι Αμερικανοί γερουσιαστές ανέφεραν, μεταξύ άλλων, ότι παρακολουθούν τις στατιστικές και είναι ικανοποιημένοι από τη θετική κατεύθυνση που έχει πάρει η ελληνική οικονομία.
Σε δηλώσεις του ο γερουσιαστής Σμιθ ανέφερε ότι η συνάντηση με τον πρωθυπουργό ήταν θαυμάσια και πως βρίσκονται στην Ελλάδα ως φίλοι της.
«Όλες οι δημοκρατίες αισθάνονται σαν στο σπίτι τους στην Ελλάδα και, όταν δέχθηκε επίθεση η πρεσβεία μας, αισθανθήκαμε σαν να δέχθηκε επίθεση η ίδια η Ελλάδα» τόνισε, προσθέτοντας: «Εκτιμούμε ιδιαίτερα την αντίδραση της κυβέρνησής σας στο πρόσφατο επεισόδιο εναντίον της πρεσβείας μας».
Επίσης αναφέρθηκε στα εκατομμύρια των Ελληνοαμερικανών και στο ρόλο τους.
Με τη σειρά του ο γερουσιαστής Λέισι ανέφερε ότι οι ΗΠΑ δείχνουν το σεβασμό τους προς την Ελλάδα, στέλνοντας στην Αθήνα έναν από τους καλύτερους πρέσβεις που έχουν, ενώ σημείωσε ότι νιώθει σαν στο σπίτι του, όταν επισκέπτεται την Ελλάδα.
«Έχουμε ιστορικούς δεσμούς, δεσμούς αίματος με την Ελλάδα και ποτέ δεν θα σταματήσουν. Στηριζόμαστε στη συμβολή της Ελλάδας στην περιοχή και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε» κατέληξε.
Το πρωί, ο πρωθυπουργός είχε συνεργασία με τον επικεφαλής της ομάδας των ευρωβουλευτών της Νέας Δημοκρατίας Ιωάννη Βαρβιτσιώτη. Η συνάντηση ήταν στο πλαίσιο της ενημέρωσης και συνεργασίας για τα ευρωπαϊκά και εσωτερικά θέματα, ανάφερε ο κ.Βαρβιτσιώτης μετά τη συνάντηση, προσθέτοντας πως”δεν λέω ποτέ, τί συζήτησα με τον πρωθυπουργό”.
Σήμερα το πρωί, θα συνεδριάσει, υπό την προεδρία του κ.Καραμανλή, η Κυβερνητική Επιτροπή, που θα ασχοληθεί με θέματα του Υπουργείου Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης. Νωρίτερα, ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό της Κίνας Χουά Γιανμίν, ο οποίος στη συνέχεια θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου