ΤΟΠΙΚΑ

Εργασιακός Μεσαίωνας στους Δήμους…

εργασιακός-μεσαίωνας-στους-δήμους-851206

Εργασιακές σχέσεις του μεσαίωνα επικρατούν στις περισσότερες δημοτικές επιχειρήσεις των Δήμων του Νομού Μαγνησίας σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε χθες ο σύλλογος εργαζομένων στις διαδημοτικές επιχειρήσεις που κατήγγειλε καταστρατήγηση Συλλογικών Συμβάσεων, σωρεία απολύσεων, αλλά και φαινόμενα μαύρης εργασίας. Ο σύλλογος, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος του σωματείου Μιχάλης Ματζαβίνος σε συνέντευξη Τύπου, άμεσα θα επιδιώξει συνάντηση με όλες τις νέες δημοτικές αρχές για να συζητήσουν τα συγκεκριμένα προβλήματα, ενώ ανάλογη ενημέρωση θα γίνει και στους τοπικούς βουλευτές.
Χαρακτηριστικό των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι συμβασιούχοι, όπως αναφέρθηκε χθες, είναι ότι από τις 18 υποθέσεις που είχε να εξετάσει το Διοικητικό Πρωτοδικείο για εργατικές διαφορές την περασμένη Παρασκευή, 8 από αυτές αφορούσαν Δήμους και διαδημοτικές επιχειρήσεις , όπως τη ΔΕΜΚΑ, το ΔΟΥΚ, το Δήμο Σούρπης, τη Φιλαρμονική του Δήμου Βόλου κ.λ.π.
Ο σύλλογος κατήγγειλε χθες ότι σε περιφερειακούς ΟΤΑ, ενώ έχουν λήξει οι συμβάσεις μερικής απασχόλησης μέσω ΘΗΣΕΑ, αρκετές δημοτικές αρχές συνεχίζουν να απασχολούν συμβασιούχους οι οποίοι αμείβονται με παράτυπους τρόπους, μέσω τιμολογίων που φαίνεται ότι έχουν κοπεί ακόμη και για την προμήθεια καυσίμων!!! Σε άλλες περιπτώσεις, ενώ οι συμβασιούχοι έχουν δικαιωθεί με το Προεδρικό διάταγμα Παυλόπουλου, δεν έχουν ακόμη γίνει αορίστου χρόνου και πληρώνονται ακόμη με αποδείξεις επαγγελματικής δαπάνης.
“Το πρόβλημα πλέον είναι πολύ μεγάλο, επισήμανε ο κ. Μιχ. Ματζαβίνος που απέδωσε το χάος και το αδιέξοδο στις ασάφειες του νόμου Παυλόπουλου και προανήγγειλε σύντομα πρωτοβουλίες, ώστε να επιλυθούν τα προβλήματα. Είναι απαράδεκτο συμπλήρωσε ο ίδιος να υπάρχουν εργαζόμενοι που έχουν δικαιωθεί και ακόμη απασχολούνται με συμβάσεις έργου, διότι έτσι βολεύονται οι εκάστοτε δημοτικές αρχές.
Ο πρόεδρος του συλλόγου εργαζομένων στις διαδημοτικές επιχειρήσεις εξάλλου δεν απέκλεισε να προγραμματιστούν το επόμενο διάστημα και κινητοποιήσεις, εφόσον όπως σημείωσε δεν αποκατασταθεί η τάξη και συνεχιστεί το καθεστώς μαύρης εργασίας και καταστρατήγησης της συλλογικής σύμβασης εργασίας είτε σε Νομικά Πρόσωπα είτε σε ΟΤΑ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου