ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Στάσεις
Τετράωρες στάσεις εργασίας κάθε φορά που γίνεται πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο στο Βόλο πρότειναν οι συνδικαλιστές της ΔΑΣ- ΕΣΑΚ, ωστόσο η πρότασή τους δεν έγινε αποδεκτή από τη διοίκηση του ΕΚΒ.
Προφανώς σκέφτηκαν, εδώ στα τελευταία συλλαλητήρια δεν δίνουν το παρών καλά- καλά όλοι οι εμπλεκόμενοι της εκπαιδευτικής κοινότητας, θα το δώσουν οι εργαζόμενοι του ιδιωτικού τομέα;
Β.Κ

Καλό
κλίμα
Μετά από πολύ καιρό- χρόνια ίσως- ήταν η πρώτη συνεδρίαση στο Κοιμητήριο που κύλησε χωρίς κραυγές και προσωπικές κόντρες.
Μήνυμα ελπιδοφόρο για αρχή, αν και ακόμη δεν καταπιάστηκαν με τα σοβαρά προβλήματα του Συνδέσμου. Η καλή μέρα ωστόσο από το πρωί φαίνεται, γι αυτό και καταγράφεται το καλό κλίμα που όλοι ελπίζουμε να συνεχιστεί. Διάθεση να υπάρχει χρειάζεται και από όλες τις πλευρές φάνηκε ότι υπάρχει, και μάλιστα μπόλικη.
Β.Κ

Πριν τελειώσουν
Αγώνα δρόμου θα πρέπει να κάνουν οι Δήμοι για να εξασφαλίσουν κονδύλια για τις προνοιακές δομές, διότι καλοκαιριάτικα η χρηματοδότηση από το Γ ΚΠΣ τελειώνει.
“Ψάξτε και αλλού… τους διαμήνυσε εμμέσως πλην σαφώς ο Υφυπουργός Θαν. Νάκος, αν και επισήμανε ότι η Κυβέρνηση θα κάνει ό,τι μπορεί για να συνεχιστούν τα προγράμματα. Με λίγα λόγια δεν μπορεί όλα να τα περιμένουν έτοιμα οι αιρετοί ούτε πάντα από την Πολιτεία.
Το θέμα είναι εάν υπάρχει πολιτική βούληση να συνεχιστούν, όπερ σημαίνει τρέχουμε από τώρα, διότι εάν περιμένουν οι δήμαρχοι τον Ιούλιο, μάλλον τα πράγματα θα είναι δύσκολα.
Β.Κ

Λαϊκές συνελεύσεις
Είναι κατ αρχήν σημαντική η πρωτοβουλία του δημάρχου Βόλου για λαϊκές κατά συνοικία συνελεύσεις. Αρκεί η σχέση πολιτών – δημοτικής αρχής να είναι αμφίδρομη κι ο διάλογος να είναι πραγματικός, γεγονός που αποδεικνύεται μόνο από την επίλυση των ζητημάτων που θέτουν οι πολίτες. Άλλως η συνέλευση δεν είναι λαϊκή, είναι καρικατούρα, πρόφαση, μοιάζει με διάλογο για τους… δρόμους του επέκεινα και τα… μελλοντικά συναπαντήματα των ψυχών.
Περιμένοντας τις ενέργειες του δήμου, οψόμεθα…
Φ.Τ.

Δον Κιχώτες;
Ο Μεγαλόπνοος Άρχοντας Δον Κιχώτης της Μάντζας αποφάσισε να γίνει ιππότης όταν πια η ιπποσύνη ήταν μακρινό παρελθόν. Δον Κιχώτες που κυνηγούν ανεμόμυλους χαρακτηρίστηκαν από ορισμένους όσοι “εκστρατεύουν” ζητώντας την υπογραφή μας υπέρ της μη αναθεώρησης του άρθρου 24, με άλλα λόγια κατά της τσιμεντοποίησης των τελευταίων δασών που μας απέμειναν.
Δεν είναι έτσι. Πρόκειται για λαϊκή αντίσταση. Ας συνυπογράψουμε, αλλιώς η “σωτηρία” θα έρθει από τους Φράγκους, που ήδη διαπιστώνουν ότι η Ελλάδα είναι η μοναδική χώρα στην Ε.Ε. που υποβαθμίζει το Περιβάλλον. Και ξέρουμε, διαχρονικά, οι “σωτήρες” τι σημαίνουν…
Φ.Τ.

Ο θάνατος του εμποράκου
Ανάστατος ο εμπορικός κόσμος του Βόλου από την προοπτική να συρρικνωθούν οι συντάξεις. Ειδικά όσοι βγαίνουν στη σύνταξη τα επόμενα χρόνια τρέμουν στην προοπτική αντί συντάξεως να λαμβάνουν επίδομα ανεργίας ή απορίας. Όλα αυτά που επί τριάντα και τριάντα πέντε χρόνια πλήρωναν κανονικά και αγόγγυστα τις ασφαλιστικές τους εισφορές. Τώρα τους λένε ότι το ταμείο είναι μείον. Μάλλον στο τέλος θα πάρουν βρεγμένη σανίδα.
Χ.Μ.

Πλούσια τα ελέη
για τον Πρόεδρο
Ενώ οι έμποροι που θα βγουν από το 2009 και μετά στη σύνταξη καλούνται να έχουν μειωμένες αποδοχές από 20% έως 30%, ο Πρόεδρος του ενοποιημένου ταμείου (ΤΕΒΕ, ΤΣΑ, ΤΑΕ) κ. Κόντος λαμβάνει πλουσιοπάροχες αμοιβές. Περίπου δώδεκα χιλιάδες ευρώ, σύμφωνα με τα όσα έλεγε χθες ο συνδικαλιστής Θανάσης Κοντονίνας είναι οι αμοιβές για τον 78χρονο πρόεδρο του Οργανισμού! Τα μισά τα παίρνει ως πρόεδρος και τα άλλα μισά ως Σύμβουλος στον Οργανισμό Επενδύσεων για τα αποθεματικά του Ασφαλιστικού Ταμείου. Αντιθέτως οι έμποροι καλούνται να ζήσουν με πεντακόσια και εξακόσια ευρώ το 2009. Αν όλα αυτά ισχύουν κάποιοι θα πρέπει να ντρέπονται.
Χ.Μ.

Πλασάρουν το Σάκη
Η ναυαρχίδα του Τύπου που πρόσκειται στη Νέα Δημοκρατία, ο «Ελεύθερος Τύπος», παρουσίαζε χθες τις νέες υποψηφιότητες

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου