ΤΟΠΙΚΑ

Απαράδεκτη κατάσταση

απαράδεκτη-κατάσταση-851206

Αυτό που πάει να γίνει με τις συντάξεις των εμπόρων, είναι πρωτοφανές και ανήκουστο. Όσοι συνταξιοδοτηθούν από το 2009 και μετά θα λαμβάνουν συντάξεις κατά 20% με 30% μικρότερες απ’ αυτές των συναδέλφων τους που ήδη συνταξιοδοτούνται. Όλα αυτά, επειδή λέει ότι το ταμείο τους έχει έλλειμμα περίπου επτακοσίων εκατομμυρίων ευρώ!!!
Λες και ευθύνεται ο έμπορος από την Ερμού του Βόλου, που αγωνίζεται 24 ώρες το 24ωρο να βγάλει τις υποχρεώσεις του, για το έλλειμμα στο ασφαλιστικό του ταμείο. Όσοι αποφάσισαν να «επενδύσουν» τα αποθεματικά του ταμείου στο χρηματιστήριο, εξακολουθούν να ζουν πλουσιοπάροχα χωρίς καμία συνέπεια. Δε μειώθηκαν οι απολαβές κανενός υπουργού και κανενός Διοικητή οργανισμού, παρά το γεγονός ότι με αποτυχημένο τρόπο όλα αυτά τα χρόνια διαχειρίστηκαν δημόσιο χρήμα και μάλιστα τεράστια ποσά με τρόπο που δεν θα το έκανε ούτε ο τελευταίος ατζαμής.
Καλείται ο έμπορος του Βόλου και ολόκληρης της χώρας να ζήσει κυριολεκτικά με τρεις και εξήντα, πληρώνοντας ανικανότητα και μεμπτή συμπεριφορά που ενδεχομένως να φτάνει στα όρια της παρανομίας.
Όταν ένας έμπορος δεν πληρώσει τα ασφάλιστρά του στο ΤΕΒΕ διώκεται ποινικά και δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έχουν καταλήξει στη φυλακή. Όταν κάποιος μεγαλόσχημος τινάζει στον αέρα ασφαλιστικά ταμεία επιβραβεύεται με μισθούς χιλιάδων ευρώ.
Μέχρι πότε νομίζουν οι ιθύνοντες ότι μπορεί να διαρκέσει μια τέτοια εξόφθαλμη αδικία;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου