ΤΟΠΙΚΑ

Τελικός Τσάμπιονς Λίγκ και Τουρκία σε πρώτη προτεραιότητα στην ΕΠΟ

τελικός-τσάμπιονς-λίγκ-και-τουρκία-σε-851206

Η αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό του τσάμπιονς λιγκ, που θα διεξαχθεί στις 23 Μαΐου στο ΟΑΚΑ, έχει αρχίσει και την ερχόμενη Δευτέρα (12:30) θα παρουσιαστεί σε αίθουσα του Δημαρχείου Αμαρουσίου το εισιτήριο του σημαντικότερου αγώνα της χρονιάς σε ευρωπαϊκό επίπεδο. Αναφερόμενος στο θέμα, ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Βασίλης Γκαγκάτσης, μίλησε στον ραδιοφωνικό σταθμό «Supersport FM», τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Η προετοιμασία του τελικού πάει πολύ καλά και μας απασχολούν μόνο κάποιες λεπτομέρειες. Τη Δευτέρα έχουμε την εκδήλωση για το εισιτήριο του τελικού του τσάμπιονς λιγκ και ο Μισέλ Πλατινί έχει εκδηλώσει την επιθυμία να έρθει την Κυριακή. Θα είναι και για μας ευχάριστο να τον υποδεχτούμε, αλλά αυτό θα εξαρτηθεί από το βαρύ του πρόγραμμα. Στις 5 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν σε συνέντευξη Τύπου, που θα γίνει από κοινού με την UEFA, όλες οι λεπτομέρειες για τα εισιτήρια του τελικού και την ίδια στιγμή θα ανοίξει και το σάιτ για να γίνουν οι κρατήσεις».
Στη συνέχεια, ο κ. Γκαγκάτσης αναφέρθηκε και στον αγώνα με την Τουρκία για τα προκριματικά του EURO 2008 και το αίτημα του Οτο Ρεχάγκελ να λήξει το πρωτάθλημα στις 13 Μαΐου: «Εμείς κοιτάζουμε το παιχνίδι της 24ης Μαρτίου με την Τουρκία και στα πλαίσια αυτού του αγώνα προετοιμαζόμαστε. Είναι το πιο κρίσιμο παιχνίδι μέχρι το επόμενο. Για να ολοκληρώσουμε μια πορεία που οδηγεί στα τελικά, απαραίτητη προϋπόθεση είναι να ξεπεράσουμε το σκόπελο που λέγεται Τουρκία. Ο Οτο Ρεχάγκελ ξέρει καλύτερα από όλους πότε θέλει τους παίκτες να είναι ετοιμοπόλεμοι. Θα πρέπει να γίνει μια παραχώρηση από την πλευρά της Σούπερ Λίγκας, για να είναι σε όσο το δυνατόν καλύτερη κατάσταση οι διεθνείς, αφού το πρωτάθλημα λήγει στις 30 Απριλίου και έχουμε δύο αγώνες για τα προκριματικά του EURO 2008 τον Ιούνιο».
Ερωτηθείς για το θέμα της ελληνοποίησης του Νέρι Καστίγιο και την περίπτωση του Σωτήρη Νίνη, ο κ. Γκαγκάτσης επεσήμανε: «Υπήρξε μια συζήτηση, βρέθηκα με τον ποδοσφαιριστή, εκδηλώθηκε το ενδιαφέρον της ΕΠΟ, αλλά από εκεί και πέρα είναι θέμα του ίδιου του Καστίγιο. Οσον αφορά στον Σωτήρη Νίνη, όχι, δεν μου έχει μιλήσει σχετικά ο Οτο Ρεχάγκελ. Η αλβανική ομοσπονδία ενδιαφέρεται να τον εντάξει στη δύναμή της, αλλά έχω την πληροφόρηση πως ο παίκτης εκδήλωσε την επιθυμία να αγωνιστεί στην Εθνική Ελλάδος. Αυτό είναι και το σημαντικότερο. Δεν μπαίνω στα θέματα του ομοσπονδιακού προπονητή».
Τέλος, αναφορικά με την εκλογή του Μισέλ Πλατινί στην προεδρία της UEFA, ο πρόεδρος της ΕΠΟ δήλωσε: «Δεν ήμασταν αδύναμοι επί θητείας Γιόχανσον. Εμείς επιλέξαμε όμως να ψηφίσουμε τον Μισέλ Πλατινί, γιατί πιστεύουμε πως πρέπει να αλλάξει σελίδα το ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο και επειδή υπήρξε μια γενικότερη παραδοχή πως η ηλικία του Γιόχανσον και η αδυναμία να επιβάλει τις αποφάσεις του διευθυντηρίου ήταν ανασταλτικός παράγοντας. Θα περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα του Μισέλ Πλατινί. Θέλαμε να γυρίσουμε σελίδα, για να μας δείξουν και νέοι άνθρωποι τι μπορούν να προσφέρουν στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο. Εμείς αισθανόμαστε δικαιωμένοι με την επιλογή μας. Ολοι κρίνονται εκ του αποτελέσματος και θα θεωρήσουμε τον εαυτό μας ακόμη περισσότερο δικαιωμένο, αν δούμε τα αποτελέσματα που περιμένουμε στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου