ΤΟΠΙΚΑ

Αναστάτωση στη… νύχτα του Βόλου

αναστάτωση-στη-νύχτα-του-βόλου-851206

Αναστάτωση επικρατεί εδώ και μία εβδομάδα σε όλους τους ιδιοκτήτες των κέντρων διασκέδασης του Βόλου, καθώς η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου τους κοινοποίησε σχετική απόφαση για προσωρινή ανάκληση της αδείας τους , λόγω μη τήρησης των διατάξεων που προβλέπονται από το Π.Δ. 25701, όπως τροποποιήθηκε με την παρ. 2 του άρθρου 11 του Ν.. 3345/05 που προβλέπουν την εύρεση χώρου στάθμευσης σε απόσταση 100 μέτρων από το κατάστημα και σε αναλογία μία θέση στάθμευσης για κάθε έξι καθίσματα.
Μάλιστα στο έγγραφό της η προϊσταμένη των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Βόλου κ. Μαρία Μουσκή, καλεί τους ιδιοκτήτες τα καταστήματα των οποίων απειλούνται με προσωρινή ανάκληση της αδείας τους , όπως σήμερα στη 1 το μεσημέρι παρουσιαστούν στο Δήμο, όπου συνεδριάζει η Δημαρχιακή Επιτροπή.

Ο αντιδήμαρχος
Πολεοδομίας
Για το θέμα ρωτήθηκε χθες το πρωί από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας κ. Γιάννης Στάμος, ο οποίος υπογράμμισε πως ο ίδιος δεν ενεργοποίησε καμία σχετική διάταξη και η σχετική πρωτοβουλία, όπως είπε, ανήκει στα όργανα της Αστυνομίας που κάνουν τους σχετικούς ελέγχους στα νυκτερινά κέντρα διασκέδασης .Δεν έχω δώσει εγώ κάποια εντολή στην Αστυνομία, είπε ο κ. Στάμος και συνέχισε: Είμαι υποχρεωμένος ωστόσο, από τη στιγμή που δεν πληρούνται οι σχετικές προδιαγραφές, να φέρω το θέμα στη Δημαρχιακή Επιτροπή για να το εξετάσουμε.
Συνεχίζοντας ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Πολεοδομίας δεν έκρυψε τη δυσφορία του για το γεγονός , όπως λέει, ότι όλα αυτά τα ζητήματα όλα τα προηγούμενα χρόνια κάποιοι τα κρατούσαν στα συρτάρια τους. Δεν μπορούμε, πρόσθεσε, να κάνουμε τους καλούς παραβιάζοντας τους νόμους. Θα το δούμε πάντως σήμερα προσεκτικά το θέμα. Δεν νομίζω πάντως ότι θα κλείσουμε καταστήματα. Σε κάθε περίπτωση, κατέληξε ο κ. Στάμος, μέσα στις προθέσεις μας είναι να ενεργοποιήσουμε κανονιστικές αποφάσεις για να μην παίζει ο καθένας κατά το δοκούν και με βάση τις… συμπάθειές του. Θα πρέπει να θεσπίσουμε ίδιους κανόνες για όλους , έτσι ώστε να γνωρίζει ο κάθε επαγγελματίας τι πρέπει να κάνει

Εληξε
η προθεσμία
Αξίζει να σημειωθεί ότι στο έγγραφο της προϊσταμένης Διεύθυνσης Οικονομικών του Δήμου αναφέρεται ότι η προθεσμία εύρεσης του χώρου στάθμευσης από τους ιδιοκτήτες έληξε στις 31.12.06.
Αξίζει να σημειωθεί επίσης πως οι ιδιοκτήτες προ ετών είχαν ζητήσει να μισθώσουν για λογαριασμό των καταστημάτων τους κάποιες από τις θέσεις του Δημοτικού Συστήματος Ελεγχόμενης Στάθμευσης , κάτι το οποίο κρίθηκε ότι δεν είναι σύννομο, καθώς οι συγκεκριμένες θέσεις ανήκουν αποκλειστικά στους πολίτες και όχι στους θαμώνες των κέντρων διασκέδασης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου