ΤΟΠΙΚΑ

Το Φεβρουάριο το Πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ

το-φεβρουάριο-το-πρόγραμμα-του-πασοκ-851206

Η δραστηριότητα του Κινήματος σε όλους τους τομείς και φυσικά στον τομέα της Παιδείας απασχόλησαν τη συνεδρίαση του Κοινοβουλευτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ.
Το ΠΑΣΟΚ θα εντείνει την αντιπολιτευτική του τακτική, με αιχμή τα αγροτικά ζητήματα και τα ελλείμματα των ΔΕΚΟ.
Ειδικά δε για το θέμα της Παιδείας, το ΠΑΣΟΚ αναμένεται να παρουσιάσει στο πρόγραμμά του την πρότασή του για τον νόμο-πλαίσιο για τα ΑΕΙ, ενώ αναμένεται κατά την ψηφοφορία για το άρθρο 16 του Συντάγματος να παρουσιάσει και τη δική του πρόταση – πλαίσιο για τον εκτελεστικό νόμο του σχετικού άρθρου.
Σε ό,τι αφορά το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ συνολικά, αυτό θα παραδοθεί στον Πρόεδρο του κόμματος Γιώργο Παπανδρέου και τον Γραμματέα Νίκο Αθανασάκη,θα επακολουθήσει συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου, το οποίο και θα εισηγηθεί, τελικά, στο Εθνικό Συμβούλιο του κόμματος εντός του πρώτου εικοσαημέρου του Φεβρουαρίου.

Ευθυμίου για συμβασιούχους

Έντονη κριτική στην κυβέρνηση για το θέμα των συμβασιούχων άσκησε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου, κάνοντας λόγο για “βάναυση προσβολή της έννοιας της πολιτικής ηθικής”, εκ μέρους της κυβέρνησης και σημειώνοντας πως «το πιό μεγάλο θέμα πολιτικής ηθικής είναι το ψέμμα».
Ο κ. Ευθυμίου ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός είχε δεσμευτεί προσωπικά έναντι των 250.000 συμβασιούχων, στους οποίους είχε ανακοινώσει στις παραμονές των εκλογών ότι λήγει η ομηρία τους και θα καταστούν όλοι μόνιμοι συμβασιούχοι του ελληνικού κράτους.
Επικαλούμενος στοιχεία που έδωσε χθες στην δημοσιότητα η ΚΕΔΚΕ και τα οποία αφορούν τα συνολικά στοιχεία από τον απολογισμό των κυβερνητικών χειρισμών για το θέμα αυτό, ο Πέτρος Ευθυμίου είπε ότι «από τους 250.000 συμβασιούχους στους οποίους είχε υποσχεθεί ο κ. Καραμανλής ότι λήγει η ομηρία τους, με τα προεδρικά διατάγματα του κ. Παυλόπουλου εξ αυτών μπόρεσαν να υποβάλλουν αιτήσεις μόνο 73.000. Από αυτούς δικαιώθηκαν μόνοι οι 33.000 και από αυτούς οι 18.000 είναι απλήρωτοι».
Ο κ. Ευθυμίου είπε ότι «αποδεικνύεται πως ο προϋπολογισμός του κ. Αλογοσκούφη είναι και σε αυτό το σημείο πλαστός, διότι δεν έχουν εγγραφεί τα 400 εκατομμύρια που είναι αναγκαία για την μισθοδοσία των 3000 σχολικών φυλάκων, των 6000 ανθρώπων με αναπηρίες, των 1000 εργαζομένων για το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι» και των 8000 χιλιάδων καθαριστριών των δημοσίων σχολείων».
Πρόσθεσε ότι «αυτό είναι το μείζον θέμα πολιτικής ηθικής, που είναι το ψέμμα που έζησε ο ελληνικός λαός στις προεκλογικές διακηρύξεις της ΝΔ το 2004 και σήμερα αποδεικνύεται το απόλυτο ψεύδος που περιέβαλλε τις τότε προεκλογικές δεσμεύσεις, όπως και το τωρινό ψεύδος των πολιτικών της ΝΔ στο σύνολο των θεμάτων, περιλαμβανομένου και του πρώτου αξιόπιστου προϋπολογισμού που έλεγε ο κ. Αλογοσκούφης για τον προϋπολογισμό, που μόλις ψηφίστηκε και τώρα διαψεύδεται».

Για Πολύδωρα – ΕΡΤ
Σφοδρή επίθεση εναντίον του Υπουργού Δημόσιας Τάξης εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου,χαρακτηρίζοντας τον Β. Πολύδωρα ως “γκαουλάϊτερ” και “άνθρωπο που θέλει να κατευθύνει,να χειραγωγήσει και να ποδηγετήσει το αγαθό της ενημέρωσης”.
Με αφορμή επιστολή που απέστειλε ο κ. Πολύδωρας στον Πρόεδρο της ΕΡΤ, ο Πέτρος Ευθυμίου τόνισε ότι η κυβέρνηση “χαρακτηρίζεται από ιδιοκτησιακή αντίληψη για την δημόσια τηλεόραση.Αυτή η αντίληψη έχει αρνητικές επιπτώσεις στην παρουσία της αντιπολίτευσης στο σύνολό της και ιδιαίτερα του ΠΑΣΟΚ”.
Αναφερόμενος στην επιστολή Πολύδωρα την χαρακτήρισε ως “πρόσθετη απόδειξη της ιδιοκτησιακής αντίληψης” και “ωμή και βίαιη επέμβαση στο δικαίωμα στην ενημέρωση, μέσα από τις αρχές της ανεξαρτησίας που πρέπει να διέπουν την δημοσιογραφική λειτουργία”.
Ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ ανέφερε ότι “το διάβημα Πολύδωρα σηματοδοτεί και μια επικίνδυνη αντίληψη για την ενημέρωση,ότι δηλαδή αυτή μπορεί να χειραγωγείται από τις διαθέσεις,τις επιθυμίες και τον σχεδιασμό της κυβέρνησης” και τόνισε ότι “είναι η ίδια ακριβώς αντίληψη που χαρακτηρίζει σταθερά και πάγια την ΝΔ, η οποία το 90 – 93 οδήγησε διευθυντές εφημερίδων στη φυλακή”.
“Η ενέργεια πρέπει να καταδικαστεί από όλους και είναι αδιανόητο ότι σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος για αλλη μια φορά απέφυγε να καταδικάσει μια ενέργεια χειραγώγησης της ενημέρωσης”,συμπληρωσε ο Πέτρος Ευθυμίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου