ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφει ως Γενική Διευθύντρια της ΔΕΥΑΜΒ

επιστρέφει-ως-γενική-διευθύντρια-της-851206

Προϋπολογισμός και τεχνικό πρόγραμμα για το 2007 θα συζητηθούν στην επόμενη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ όπως επίσης και τα τέλη που θα ισχύσουν για τη νέα χρονιά.
Ο νέος πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, ξεκινώντας η συνεδρίαση ενημέρωσε το Σώμα για την πρόθεσή του να αποδεχτεί την δικαστική απόφαση με την οποία δικαιώνεται η πρώην διευθύντρια Αν. Κολιού που επιστρέφει στη θέση της, αφού ωστόσο εξεταστούν τα σχετικά νομικά ζητήματα το επόμενο διάστημα.
Όσον αφορά στη δανειοδότηση της ΔΕΥΑΜΒ, το θέμα παραπέμφθηκε για να ληφθούν αποφάσεις σε επόμενη συνεδρίαση και αφού υπάρξει αναλυτική ενημέρωση επί των οικονομικών, των συμβατικών υποχρεώσεων που έχει η επιχείρηση από έργα αλλά και προς τρίτους.
Από την ενημέρωση πάντως που έγινε όσον αφορά στα έργα, στη ΔΕΥΑΜΒ είναι ενταγμένα και χρηματοδοτούμενα έργα από το Ταμείο Συνοχής, προϋπολογισμού 11 εκατομμυρίων ευρώ, τα οποία έτσι όπως παρουσιάστηκαν στη χθεσινή συνεδρίαση προς ενημέρωση των μελών είναι τα εξής :
Δεξαμενή Σαρακηνού, προϋπολογισμού 600.000 ευρώ που ολοκληρώθηκε, αντικατάσταση δικτύου ύδρευσης, προϋπολογισμού 7,5 εκατομμυρίων ευρώ που έχει ολοκληρωθεί σε ποσοστό 99% και αυτοματοποίηση δικτύου ύδρευσης προϋπολογισμού 2,5 εκατομμυρίων ευρώ, έργο που βρίσκεται στην διαδικασία ανάδειξης αναδόχου.
Στα έργα Γ ΚΠΣ έχει ενταχθεί το έργο της επέκτασης του Βιολογικού Καθαρισμού, προϋπολογισμού 7,1 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο θα δημοπρατηθεί στις 20 Μαρτίου.
Στο πρόγραμμα «Θησέας» 580.000 ευρώ περιλαμβάνονται η μελέτη αποχέτευσης Σωρού 180.000 ευρώ, μελέτη αποχέτευσης Αγχιάλου 150.000 ευρώ, αποχέτευση Μελισσατίκων –Β΄Φάση 150.000 ευρώ και σύνδεση αποχέτευσης Σέσκλου με ΔΕΥΑΜΒ 100.000 ευρώ.
Εξάλλου εξελίσσονται έργα αποχέτευσης στα Αϊβαλιώτικα (υπόλοιπο 80%), αποχέτευση Μελισσατίκων (υπόλοιπο 100%), όμβρια Βόλου (υπόλοιπο 60%), αποκατάστασης ασφαλτοτάπητα (υπόλοιπο 50%), έργα παροχών (υπόλοιπο 70%), απόληψης νερού από την Μακρινίτσα (υπόλοιπο 50%).
Παραδόθηκε επίσης και θεωρήθηκε η μελέτη ομβρίων των περιοχών Νεάπολης-Αγίων Αναργύρων –Παλιών-Παλιού Λιμεναρχείου, προϋπολογισμού 4,1 εκατομμυρίων ευρώ, ενώ μετά από πρόταση του κ. Αλ. Βούλγαρη η ΔΕΥΑΜΒ θα συντάξει μελέτη ομβρίων για το συγκρότημα Τσαλαπάτα.
Το Δ.Σ τέλος αποφάσισε χθες να ορίσει νομικούς συμβούλους της επιχείρησης του κ.κ. Χρ. Δημουλά και Δημ. Μακρυγιάννη.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου