ΤΟΠΙΚΑ

Πρότυπο για τους νέους οι Τρεις Ιεράρχες

πρότυπο-για-τους-νέους-οι-τρεις-ιεράρχ-851206

Πεδίο γόνιμου προβληματισμού και διαλόγου επί θεμάτων παιδείας δημιούργησε ο χθεσινός
εορτασμός της μνήμης των Τριών Ιεραρχών, οι οποίοι όπως τονίσθηκε “πρέπει να αποτελέσουν παράδειγμα προς μίμηση”. Ο κύκλος των εκδηλώσεων που διοργάνωσε χθες η Μητρόπολη Δημητριάδος σε συνεργασία με το 10ο Γυμνάσιο Βόλου, περιελάμβανε πανηγυρική Θεία Λειτουργία που τελέστηκε στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως ιερουργούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου, παρουσία των αρχών της περιοχής, στελεχών της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικών, εν ενεργεία και μη, καθώς και μαθητών. Στο πλαίσιο της πρωινής Θείας Λειτουργίας, μετ αρτοκλασίας, εψάλη επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των κεκοιμημένων εκπαιδευτικών. Στο χθεσινό μήνυμα του Σεβασμιότατου επισημάνθηκε ιδιαιτέρως η ανάγκη “υιοθέτησης των αρχών και αξιών που χαρακτήριζαν την ζωή και το έργο των Τριών Ιεραρχών, στα πρόσωπα των οποίων οι νέοι πρέπει να αναγνωρίζουν τα πρότυπα ήθους που αναζητούν”. Την ικανοποίησή της εξέφρασε για την ανταπόκριση των ενδιαφερομένων στην χθεσινή πρόσκληση η Ελένη Αμουντζοπούλου, διευθύντρια του 10ου Γυμνασίου Βόλου η οποία
δήλωσε ότι “το μήνυμα της ημέρας είναι ότι οι Τρεις Ιεράρχες προστατεύουν πάντοτε την παιδεία, την μόρφωση, προστατεύουν τα παιδιά, την εκπαίδευση, όλες αυτές τις διαδικασίες, και επίσης ζητάμε την βοήθεια και την φώτισή τους για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε τα καθήκοντά μας, και οι μαθητές την μόρφωσή τους, η οποία είναι η βάση για την ζωή τους”.
Μετά το πέρας των λατρευτικών εκδηλώσεων ακολούθησε στρογγυλή τράπεζα στο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλίας, στα Μελισσάτικα, όπου διατυπώθηκαν πολύ χρήσιμες θέσεις και απόψεις. Στο πάνελ των ομιλητών παρακάθισαν η εκπαιδευτικός και μέλος του δημοτικού συμβουλίου Αθηναίων Ειρήνη Βαλσαμάκη, η οποία μίλησε για το “Ηθος στην Δημόσια Εκπαίδευση και την αξιολόγηση», η Λίλα Μακρογιάννη, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια η οποία ανέπτυξε το θέμα «Η ψυχολογική εξέλιξη του παιδιού μέσα από τις βαθμίδες της Εκπαιδεύσεως», καθώς και ο Ηλίας Λιαμής, Καθηγητής Θεολόγος – Μουσικός, Υποδιευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής «Αγιος Ιωσήφ» Αθηνών, Πρόεδρος του Πολιτιστικού Οργανισμού του Συνεδριακού Θεσσαλίας, ο οποίος συντόνισε την συζήτηση που ακολούθησε.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου