ΤΟΠΙΚΑ

Μέτρα για τα αιωρούμενα σωματίδια

μέτρα-για-τα-αιωρούμενα-σωματίδια-851206

Σταθμός μέτρησης των αιωρούμενων σωματιδίων( PM10) που θα παρακολουθεί την ποιότητα της ατμόσφαιρας τοποθετείται στην οδό Αναπαύσεως στη Νέα Ιωνία τις αμέσως επόμενες μέρες από τη ΔΕΥΑΜΒ.
Πρόκειται για το δεύτερο αυτόματο δειγματολήπτη που τοποθετείται μέσα στο Πολεοδομικό Συγκρότημα, ο πρώτος δε λειτουργεί τους τελευταίους τρεις μήνες στην οδό Λαμπράκη και είναι πλήρως εξοπλισμένοι, όπως τόνισε χθες ο Διευθυντής Προγραμματισμού της διαδημοτικής επιχείρησης, κ. Γιώργος Κομνηνάκης, προκειμένου με ακρίβεια να μετρούν επί 24ωρου βάσεως τα αιωρούμενα σωματίδια, αλλά και τους ρύπους των καυσαερίων όπως βενζόλιο, τολουόλη και ξιλόλη.
Στο μεταξύ μετά από εντολή που έδωσε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ και δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, μία φορά το μήνα θα δίνονται στη δημοσιότητα και σε όλα τα ΜΜΕ, προκειμένου να ενημερώνονται οι πολίτες, όλα τα αποτελέσματα των χημικών και μικροβιολογικών αναλύσεων που αφορούν στην ποιότητα του νερού, έτσι όπως αντιστοίχως δίνονται και στη Διεύθυνση Υγιεινής.
Το ίδιο θα ισχύσει και για τα αποτελέσματα των μετρήσεων που κάνει η ΔΕΥΑΜΒ για την ποιότητα της ατμόσφαιρας.
Η δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων θα ξεκινήσει από τον μήνα Φεβρουάριο και θα αφορά φυσικά τον προηγούμενο ακριβώς μήνα και όλα τα στοιχεία που συγκέντρωσε το αρμόδιο Τμήμα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου