ΤΟΠΙΚΑ

Παράταση τεσσάρων μηνών στα κέντρα διασκέδασης

παράταση-τεσσάρων-μηνών-στα-κέντρα-δι-851206

Τέσσερις μήνες παράταση στην εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος που προβλέπει χώρους στάθμευσης για τα κέντρα διασκέδασης (ανά έξι καθίσματα μία θέση στάθμευσης) αποφάσισε να δώσει η δημαρχιακή Επιτροπή του Δήμου Βόλου προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα να εναρμονιστούν στα νέα δεδομένα οι επαγγελματίες.
Θα πρέπει να σημειωθεί ότι το Προεδρικό Διάταγμα ισχύει από το 2001 μέχρι τώρα ωστόσο ουδέποτε εφαρμόστηκε, γι αυτό και όπως τόνισε χθες ο πρόεδρος της δημαρχιακής αντιδήμαρχος, κ. Γιάννης Στάμος, θα πρέπει να δοθεί μία λογική παράταση, ώστε το θέμα να εξεταστεί επισταμένα και να μη δημιουργηθούν προβλήματα.
Η πρόταση εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καθώς ο εκπρόσωπος της μείζονος μειοψηφίας κ. Αν. Στρατηγόπουλος ψήφισε λευκό, τονίζοντας ότι “δεν μπορεί μία πολιτική απόφαση να υπερισχύει του νόμου”.
Η εφαρμογή πάντως του Π.Δ συναντά όπως παραδέχτηκαν όλοι δυσκολίες, καθώς θεωρείται πολύ δύσκολο ειδικά για τα κέντρα εστίασης- διασκέδασης που λειτουργούν στον κεντρικό ιστό της πόλης, να εξασφαλιστούν θέσεις στάθμευσης.
Προβλέπεται πάντως η δυνατότητα μίσθωσης χώρων στάθμευσης ακόμη και σε ακτίνα 100 μέτρων από το κέντρο εστίασης.
Στη χθεσινή συνεδρίαση της Δημαρχιακής Επιτροπής Βόλου εγκρίθηκε η ανάθεση έργου σε κτηνιάτρους του Δήμου Βόλου, ώστε να συνεχιστεί το πρόγραμμα «Αντιμετώπιση αδέσποτων ζώων». Να σημειωθεί ότι για την συνέχιση κατά το έτος 2007 του προγράμματος του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων για τα αδέσποτα ζώα που υλοποιεί ο Δήμος Βόλου, είναι απαραίτητο το σχέδιο σύμβασης έργου το οποίο θα υπογραφεί με κτηνιάτρους του Δήμου Βόλου. Το συνολικό ποσό γι αυτή την χρονιά θα ανέλθει σε 10.900 ευρώ για κάθε κτηνίατρο και θα βαρύνει τον ΚΑ 00-6495.006 του προϋπολογισμού του Δήμου Βόλου για το οικονομικό έτος 2007.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου