ΤΟΠΙΚΑ

Συμφώνησαν να βελτιωθεί το Αστικό ΚΤΕΛ

συμφώνησαν-να-βελτιωθεί-το-αστικό-κτε-851206

Με “καλό μάτι” βλέπει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εσωτερικών την πρόταση της ΚΕΔΚΕ για επιδότηση των Δήμων, ώστε να βελτιωθούν οι δημοτικές συγκοινωνίες.
Αυτό επισήμανε ο Υφυπουργός Εσωτερικών Θανάσης Νάκος, στο δήμαρχο Βόλου Αλέκο Βούλγαρη που μαζί με τον πρόεδρο της ΚΕΔΚΕ Π. Κουκουλόπουλο συναντήθηκαν μαζί του στο Υπουργείο Εσωτερικών για μία σειρά από θέματα που αφορούν την Αυτοδιοίκηση.
Ο δήμαρχος Βόλου μάλιστα ενημέρωσε τον Υφυπουργό για Μελέτη Χρηματοδότησης Αστικών Συγκοινωνιών» που ανατέθηκε από το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου Α.Ε. και εκπονήθηκε από την Εταιρεία Μελετών «Μελετητική μεταφορών Νότης Παρασκευόπουλος και Συνεργάτες- Αθήνα- Μάιος – Σεπτέμβριος 2005» και η οποία εφόσον υλοποιηθεί με την επιδότηση που διεκδικεί ο Δήμος Βόλου, όπως και άλλοι ΟΤΑ, μπορεί να δώσει τη δυνατότητα για βελτίωση των δημοτικών συγκοινωνιών με την αγορά νέου στόλου, για επέκταση των δρομολογίων, ώστε να καλυφθούν όλες οι περιοχές του Βόλου, αλλά και για μείωση του εισιτηρίου σε ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
Ο κ. Αλέκος Βούλγαρης επισήμανε εξάλλου ότι είναι αναγκαιότητα πλέον η συμμετοχή της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στο συγκοινωνιακό σχεδιασμό της ελληνικής περιφέρειας, γι αυτό και ο Δήμος Βόλου είχε ταχθεί υπέρ της ανάπτυξης συνεργασίας και ζήτησε άμεσα να υπάρξει δρομολόγηση των επόμενων κινήσεων, ώστε να ξεκινήσει η χρηματοδότηση του εγχειρήματος.
Η ΚΕΔΚΕ ζητά τη χρηματοδότηση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς της περιφέρειας με μια ετήσια επιδότηση 40 ευρώ ανά κάτοικο, υπογραμμίζοντας πως με την επιδότηση αυτή θα αρθεί μια σημαντική αδικία που γίνεται επί σειρά ετών σε βάρος των πολιτών της ελληνικής περιφέρειας, οι οποίοι επιβαρύνονται με το 100% του κόστους των εισιτηρίων των μέσων μαζικής μεταφοράς που χρησιμοποιούν, σε αντίθεση με τους κατοίκους της Aθήνας και της Θεσσαλονίκης.
Μάλιστα ανάλογες μελέτες εκπονήθηκαν εκείνη την περίοδο από ΟΛΑ τα περιφερειακά ΚΤΕΛ της χώρας, ύστερα από απόφαση της Ομοσπονδίας τους.
Όπως προκύπτει πάντως από τα στοιχεία της μελέτης, το Αστικό ΚΤΕΛ Βόλου με 51 λεωφορεία και μέση ηλικία οχημάτων τα 11,8 χρόνια, εκτελεί ένα ετήσιο έργο 2.993.565 χιλιομέτρων, εξυπηρετώντας τους Δήμους Βόλου, Ν. Ιωνίας, Αγριάς, Αισωνίας, Αρτέμιδας, Ιωλκού και Πορταριάς με πληθυσμό 102.700 περίπου κατοίκων.
Ο δήμαρχος Βόλου με τον Υφυπουργό Εσωτερικών συζήτησαν και άλλα θέματα που αφορούν στο Δήμο Βόλου και για τα οποία σύντομα θα υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις.
Με τον Υπουργό
κ. Πρ. Παυλόπουλο
Ο δήμαρχος Βόλου συναντήθηκε χθες και με τον Υπουργό Εσωτερικών κ. Προκόπη Παυλόπουλο με τον οποίο συζήτησαν θέματα που αφορούν στο πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ, αλλά και άλλα προγράμματα μέσα από τα οποία μπορεί να εξασφαλιστούν χρηματοδοτήσεις για το Δήμο Βόλου.
Ο Υπουργός Εσωτερικών ενημέρωσε εξάλλου τον κ. Αλ. Βούλγαρη για την απόφαση με την οποία καθορίζεται η αποζημίωση των πληγέντων από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Οκτωβρίου, σε ποσοστό ίσο με το 40% του συνόλου της ζημίας,.
Ο δήμαρχος Βόλου θα έχει νέα συνάντηση με τον Υπουργό Εσωτερικών στις 14 Φεβρουαρίου.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου