ΤΟΠΙΚΑ

Ποσό 4.310.000 ευρώ για τους πλημμυροπαθείς

ποσό-4-310-000-ευρώ-για-τους-πλημμυροπαθείς-851206

Σχετικά με τον καθορισμό της αποζημίωσης των πληγέντων από τις πλημμύρες της 8ης και 9ης Οκτωβρίου, σε ποσοστό ίσο με το 40% του συνόλου της ζημίας, που εκτιμάται κατά περίπτωση και η οποία υπογράφηκε σήμερα από το Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών, ο υφυπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης κ. Αθανάσιος Νάκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Το ποσοστό της χρηματικής ενίσχυσης του Δημοσίου είναι το μεγαλύτερο που έχει ποτέ προσδιοριστεί. Με την δαπάνη των 4.310.000 ευρώ, που εγγράφεται, θα ανακουφιστούν οι πλημμυροπαθείς συμπολίτες μας και μάλιστα στον συντομότερο δυνατό χρόνο, αν ληφθεί υπόψη ότι οι τελικές καταστάσεις υποβλήθηκαν από τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας στο Υπουργείο Οικονομίας και Οικονομικών στις 22 Ιανουαρίου.
Είναι νομίζω προφανής η βούληση και η αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης προκειμένου να είναι έγκαιρη και όσο το δυνατόν μεγαλύτερη η ενίσχυση των συμπολιτών μας. Όπως επίσης είναι ξεκάθαρος και ο ρόλος που θέλησαν να παίξουν οι διάφορες «Κασσάνδρες», που διέδιδαν ψευδώς ότι ουδεμία αποζημίωση θα δοθεί, εκμεταλλευόμενες τη δυσχερή κατάσταση στην οποία βρέθηκαν οι επαγγελματίες της περιοχής»
Επισημαίνεται ότι την επιχορήγηση, η οποία θα δοθεί μέσω του ΕΟΜΜΕΧ, δικαιούνται οι πληγείσες από τη θεομηνία βιομηχανικές και βιοτεχνικές μονάδες, τα εμπορικά καταστήματα, οι αγροτικές εκμεταλλεύσεις, άλλες επιχειρήσεις και μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, φορείς.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου