ΤΟΠΙΚΑ

Ερωτηματικά για τα ελληνοποιημένα «μοσχάρια»

ερωτηματικά-για-τα-ελληνοποιημένα-μ-851206

Με απάντησή του ο Διευθυντής της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας Μαγνησίας κ. Δημ. Λαγουδάκης σε μία προσπάθεια να αμβλύνει τις εντυπώσεις που δημιουργήθηκαν, αναφέρεται σε δημοσίευμα του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ το περασμένο Σάββατο 27 Ιανουαρίου που έκανε λόγο για «υπόθεση με ελληνοποιημένα μοσχάρια» που διερευνούν οι υπηρεσίες της Νομαρχίας και υποστηρίζει ότι ύστερα από έρευνα που έγινε από την υπηρεσία αποδείχθηκε ότι όσα ζώα εισήχθησαν το τελευταίο 20ήμερο στη Μαγνησία, εισήλθαν με όλες τις νόμιμες διαδικασίες και πιστοποιητικά που υπαγορεύονται, όπως λέει ο Διευθυντής Κτηνιατρικής, από την κείμενη εθνική νομοθεσία.
Ειδικότερα το έγγραφο του κ. Λαγουδάκη σημειώνει τα εξής:
α) Στις 12-1-2007 ήλθαν στο Νομό μας 56 ζώντες μόσχοι ελληνικής προέλευσης από το Νομό Θεσπρωτίας στην περιφέρεια Αλμυρού.
β) Στις 22-1-2007 1 ταύρος Limouzin από ελληνική εκτροφή σε περιοχή της Περιφέρειας Αλμυρού.
γ) Στις 18-1-2007 20 ζωντανές μοσχίδες αναπαραγωγής από Γαλλία σε περιοχή του Δήμου Κάρλας.
Ύστερα από τα παραπάνω, καταλήγει ο κ. Λαγουδάκης, θεωρούμε ότι δεν υπάρχει υπόθεση παράνομων ελληνοποιήσεων μοσχαριών, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα.

Τα ερωτήματα
παραμένουν

Από την απάντηση του κ. Λαγουδάκη είναι προφανές ότι γίνεται αναφορά στην εισαγωγή ζώων που προορίζονται για τη συνέχιση της εκτροφής τους σε ελληνικό έδαφος. Στο δημοσίευμα του «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ» γίνονταν λόγος για έρευνα που διενεργείται από τη ΝΑΜ και η οποία αφορά ζώα που εισήχθησαν από το εξωτερικό, «βαπτίστηκαν» ελληνικά και στη συνέχεια οδηγήθηκαν στα σφαγεία, προκειμένου το κρέας τους να διατεθεί στην ελληνική αγορά ως ντόπιο. Αυτή η διαδικασία είναι μία άλλη ιστορία που διέπεται από άλλες διαδικασίες.
Επιπλέον ο κ. Λαγουδάκης αναφέρεται για τις εισαγωγές μοσχαριών που έγιναν μόλις το τελευταίο 20ήμερο. Ούτε λέξη για όλο το προηγούμενο διάστημα.
Σε κάθε περίπτωση η απάντηση του κ. Λαγουδάκη δεν αναιρεί την ουσία του δημοσιεύματος που έκανε λόγο για την έρευνα που διενεργούν υπηρεσίες της ΝΑΜ, προκειμένου να εξακριβωθεί εάν υπάρχει κύκλωμα που δρα στην περιοχή μας και το οποίο «βαφτίζει» ως ελληνικά μοσχάρια που εισάγονται από το εξωτερικό.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου