ΤΟΠΙΚΑ

Στα «δύο» η ΕΛΜΕ Μαγνησίας

στα-δύο-η-ελμε-μαγνησίας-851206

Άνω – κάτω είναι τις τελευταίες μέρες, σύμφωνα με πληροφορίες το Δ.Σ. της ΕΛΜΕ Μαγνησίας καθώς διίστανται οι απόψεις, εάν θα πρέπει να δοθεί στη δημοσιότητα κείμενο – διαμαρτυρία της Ένωσης Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης Ν. Μαγνησίας για αντικαταστατικές ενέργειες της διοίκησης, ερήμην των αιρετών που συμμετέχουν στο Περιφερειακό Υπηρεσιακό Συμβούλιο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΥΣΔΕ).
Ειδικότερα ο κ. Αλεξογιάννης κατηγορείται ότι προχώρησε μεμονωμένα στην κρίση της υπηρεσιακής κατάστασης, μίας ωρομίσθιας και μίας αναπληρώτριας, χωρίς την σύγκληση του ΠΥΣΔΕ. Σε δήλωσή του ο αιρετός του στο ΠΥΣΔΕ από την πλευρά της Νέας Δημοκρατίας κ. Σπύρος Βοϊβόνδας υποστηρίζει εκτός των άλλων, ότι «αυτό συμβαίνει κατά περίπτωση και συνέβη και σε προηγούμενα ΠΥΣΔΕ, με όλες τις προηγούμενες συνθέσεις, στα οποία και συμμετείχα. Στη συγκεκριμένη περίπτωση δηλώνουν ότι λόγος για καταγγελία δεν υπάρχει μιας και το θέμα έχει τακτοποιηθεί οριστικά και νομότυπα».
Στον αντίποδα των παραπάνω μέλη του Δ.Σ. της ΕΛΜΕ έφεραν προς έγκριση δήλωση αποδοκιμασίας των πράξεων του Διευθυντή, ωστόσο η πρόθεσή τους δεν έγινε αποδεκτή.
Στη δήλωση που έφεραν προς έγκριση μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΛΜΕ επισημαίνεται εκτός των άλλων:
«Αυτό που επιζητούν οι εκπαιδευτικοί από τη Διοίκηση, την οποιαδήποτε διοίκηση, είναι η αντικειμενική εφαρμογή των νόμων και σεβασμός στα θεσμοθετημένα όργανα (ΠΥΣΔΕ). Η αντικειμενικότητα αυτή αποκτά, για ευνόητους λόγους, ιδιαίτερη σημασία όταν θίγονται ζητήματα υπηρεσιακής κατάστασης (αποσπάσεις, τοποθετήσεις, προσλήψεις αναπληρωτών ωρομισθίων κλπ). Η υπηρεσία οφείλει να αντιμετωπίζει τέτοια θέματα με ευαισθησία πάντα όμως στα νόμιμα πλαίσια και εμείς θα είμαστε οι τελευταίοι που θα την ψάξουμε γι’ αυτό.
Άλλη όμως αντίληψη και νοοτροπία φαίνεται ότι διακατέχει τον προϊστάμενο Β΄θμιας κ. Αλεξογιάννη, καθώς και το Δ/ντή του 2ου Γραφείου κ. Μπούρα. Έτσι προκειμένου να επιβάλουν μία κατάσταση (που αφορούσε τοποθετήσεις εκπαιδευτικών σε υπάρχοντα κενά) προδήλως παράνομη έφτασαν στο σημείο να τροποποιήσουν προηγούμενη απόφαση του ΠΥΣΔΕ με νέα απόφαση ΠΥΣΔΕ το οποίο αποτέλεσαν ο Προϊστάμενος κ. Αλεξογιάννης, ο Δ/ντής του 2ου Γραφείου κ. Μπούρας με ενδεχόμενη συναίνεση του Διευθυντή του 1ου Γραφείου κ. Παταβάλη. Οι δύο αιρετοί του κλάδου αγνοήθηκαν πράγμα που το δήλωσαν μπροστά στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ. Έτσι πήραν μία παράνομη απόφαση, χωρίς νομότυπη σύγκληση του ΠΥΣΔΕ του καθ’ ύλην αρμόδιου για τέτοιες αποφάσεις. Τελικά σε νέα συνεδρίαση του ΠΥΣΔΕ υποχρεώθηκαν σε αναδίπλωση, αφού εν τω μεταξύ δύο σχολικές μονάδες (1ο Ενιαίο Λύκειο, Εσπερινό ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας) περιμένουν για μεγάλο διάστημα την κάλυψη των υπάρχοντων κενών.»

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου