ΤΟΠΙΚΑ

Σίγουρα επαρχία στον τελικό του Πανθεσσαλικού

σίγουρα-επαρχία-στον-τελικό-του-πανθε-851206

Παναθηναϊκός – Σκόντα Ξάνθη,Λάρισα – ΠΑΣ Γιάννινα. Ετσι διαμορφώθηκαν τα ζευγάρια των ημιτελικών του Κυπέλλου Ελλάδας, που θα γίνουν 28 Φεβρουαρίου και 18 Απριλίου και 2 από αυτές θα έρθουν στο Πανθεσσαλικό στις 5 Μαΐου.
Η τετράδα βγάζει αρκετά ενδιαφέροντα στατιστικά και κάποιες μοναδικότητες.
Πρώτα από όλα για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού θα πάρουν μέρος στα ημιτελικά τρεις επαρχιακές ομάδας. Αρκετές φορές έχουν εμφανιστεί δύο, η τελευταία όμως ήταν πριν από 11 χρόνια, Καβάλα και Εδεσσαϊκός.
Με αυτό το δεδομένο θα έχουμε σίγουρα μία ομάδα από την επαρχία στον τελικό του Βόλου, τη Λάρισα ή τον ΠΑΣ Γιάννινα, για πρώτη φορά από το 1990, όταν βρέθηκε ο ΟΦΗ. Αν φυσικά περάσουν δύο, θα είναι κάτι που δεν έχει συμβεί ποτέ. Ακόμα αν περάσουν τα Γιάννινα, θα είναι η πρώτη παρουσία ομάδας Β Εθνικής στον τελικό.
Από εκεί που ο Ολυμπιακός ήταν η μοναδική ομάδα στην ιστορία του Κυπέλλου, που δεν είχε υποστεί αποκλεισμό από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας, τώρα υστερεί από τους δύο άλλους, έχοντας μια μοναδικότητα.
Ο Παναθηναϊκός τον συντρόφευε μέχρι πέρσι, όταν και αποκλείστηκε από τον Εργοτέλη στο Ηράκλειο.
Τώρα όμως ο Ολυμπιακός έγινε η πρώτη ομάδα μεταξύ των τριών μεγάλων, που αποκλείεται από ομάδα χαμηλότερης κατηγορίας σε “διπλό” αγώνα. Ο Παναθηναϊκός τη μία φορά που του συνέβη, ήταν σε μονό αγώνα, όπως μονός αγώνας ήταν και σε κάθε περίπτωση που αποκλείστηκε η ΑΕΚ.
Ακόμα ο Ολυμπιακός έγινε ο δεύτερος κάτοχος στην ιστορία, που αποκλείεται από ομάδα υποδεέστερης κατηγορίας. Ο πρώτος ήταν ο ΠΑΟΚ, πριν από τρία χρόνια από την Καστοριά.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου