ΤΟΠΙΚΑ

Σε νέες περιπέτειες οι σχολικοί φύλακες

σε-νέες-περιπέτειες-οι-σχολικοί-φύλακ-851206

Σε νέες περιπέτειες οι σχολικοί φύλακες, μόλις τρεις μήνες μετά την μετατροπή των συμβάσεών τους σε αορίστου χρόνου, καθώς το Υπουργείο Εσωτερικών εκ των υστέρων τους ανακοίνωσε ότι δεν πρόκειται να αναγνωρίσει προϋπηρεσία άνω των δύο χρόνων και ενώ το συγκεκριμένο πρόγραμμα υλοποιείται από τους Δήμους πέντε και πλέον έτη.
Την ίδια ώρα η έλλειψη κονδυλίων που ζητούσαν οι ΟΤΑ από το ΥΠΕΣΣΔΑ προκειμένου να εντάξουν σε οργανικές θέσεις τους σχολικούς φύλακες, προκαλεί παράπλευρες απώλειες.
Στη Νέα Ιωνία τις νυχτερινές ώρες δεν φυλάσσονται τα σχολικά συγκροτήματα, αφού οι σχολικοί φύλακες δεν πληρώνονται πλέον επίδομα νυχτερινής βάρδιας.
Έξι και επτά από αυτούς έχουν ήδη “μεταφερθεί” σε διάφορες υπηρεσίες του Δήμου όπου εκτελούν κανονικά το ωράριό τους, και οι βάρδιες που γίνονται κανονικά στα σχολεία είναι η πρωινή και από το μεσημέρι μέχρι το βράδυ.
Στο Βόλο αντίστοιχα για το μήνα Φεβρουάριο και μετά από συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων, όπως επισήμανε χθες η πρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Παιδείας κ. Σούλα Μπαρτζιώκα, έχει αποφασιστεί εκεί όπου υπήρχαν δύο φύλακες οι βάρδιες να παραμείνουν πρωί και απόγευμα και εκεί όπου απασχολούνται τρεις σχολικοί φύλακες να καλύπτονται όλες οι βάρδιες.
Σε κάθε περίπτωση πάντως, όπως τόνισε η κ. Μπαρτζιώκα, υπάρχει η συνεννόηση με τους διευθυντές των σχολείων που γνωρίζοντας καλύτερα από τον καθένα τις ανάγκες εισηγούνται προς τη Δημοτική Επιτροπή Παιδείας.
Το θέμα φαίνεται ότι απασχολεί και τους ίδιους τους σχολικούς φύλακες που δεν φαίνονται διατεθειμένοι να απασχοληθούν εφόσον κανείς δεν αναλαμβάνει την καταβολή- όπως δικαιούνται- του επιδόματος της βραδινής βάρδιας.
Την ίδια ώρα προστίθεται για αυτούς ένα ακόμη πρόβλημα, καθώς με εγκύκλιο του Υπουργείου Εσωτερικών από την αρχή του νέου χρόνου, δεν τους αναγνωρίζονται παρά μόνο δύο χρόνια προϋπηρεσίας από τα 5,5 που απασχολούνταν στο συγκεκριμένο πρόγραμμα.
Η εφαρμογή της συγκεκριμένης εγκυκλίου προκαλεί μισθολογικές απώλειες αλλά και προβλήματα στη συνταξιοδότησή τους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου