ΤΟΠΙΚΑ

Ξεκινά περιοδείες σε όλο το Νομό

ξεκινά-περιοδείες-σε-όλο-το-νομό-851206

Τις επισκέψεις στους δήμους της Μαγνησίας, με προκαθορισμένη ατζέντα κορυφαίων ζητημάτων που απασχολούν κάθε ΟΤΑ και τα οποία έχουν αναδειχθεί σε προπαρασκευαστικές συναντήσεις, εγκαινιάζει η νομαρχιακή αρχή.
Την ερχόμενη Τρίτη νομαρχιακό κλιμάκιο με επικεφαλής τον αντινομάρχη Ηλ. Ξηρακιά θα επισκεφθεί τη Σκιάθο, ενώ την επομένη ημέρα κλιμάκιο υπό τον νομάρχη Μαγνησίας Απ. Παπατόλια θα επισκεφθεί το δήμο Μουρεσίου.
Στο μεταξύ, προχθές, τα κυρίαρχα ζητήματα που απασχολούν τη Ζαγορά συζήτησε με τον κ. Παπατόλια η δήμαρχος Αφροδίτη Μανίνη, που επισκέφθηκε το νομάρχη στο γραφείο του μαζί με τον αντιδήμαρχο Λ. Κοντογιώργο.
Μείζονος σημασίας θέμα για το δήμο Ζαγοράς αποτελεί το ημιτελές έργο του περιφερειακού και η προώθηση των ενεργειών, ώστε να ενταχθεί για χρηματοδότηση στο 4ο ΚΠΣ.
Η κ. Μανίνη ενημέρωσε ότι συντάσσονται οι πίνακες απαλλοτριώσεων και αναμένεται η απόφαση του καθορισμού της τιμής μονάδας από το Εφετείο. Η δήμαρχος επισήμανε την αναγκαιότητα το έργο να προταθεί συνολικά ή ένα λειτουργικό του τμήμα για χρηματοδότηση στο 4ο ΚΠΣ, θέση με την οποία συμφώνησε ο νομάρχης.
Η διαδικασία των απαλλοτριώσεων έχει ολοκληρωθεί μόνο για το πρώτο τμήμα του έργου, μήκους 6 χιλιομέτρων, ενώ οι διανοίξεις και τα τεχνικά έργα έχουν ολοκληρωθεί στα 2,7 χιλιόμετρα από το σύνολο του οδικού έργου.
Η δήμαρχος Ζαγοράς αναφέρθηκε ακόμη στη βελτίωση και τον εκσυγχρονισμό του αλιευτικού καταφυγίου Χορευτού, καθώς και στη μελέτη για την αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής, που θα αντιμετωπίσει τα κατολισθητικά φαινόμενα.
Στη διάρκεια της συνάντησης προβληματισμός αναπτύχθηκε για το σχέδιο μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων, θέμα με εκκρεμότητα ετών, εξαιτίας των αντιδράσεων των κατοίκων της Μακρυράχης απέναντι στη λειτουργία Σταθμού Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων.
Πρόκειται για ζήτημα καθαρά κοινωνικής διαβούλευσης, επισήμανε ο κ. Παπατόλιας, τονίζοντας ότι θα πρέπει να συμφωνήσουν οι κάτοικοι της περιοχής με τους τοπικούς Οργανισμούς να συμβάλουν στη διαδικασία ενημέρωσης και διαβούλευσης.
Στο μεταξύ, η κ. Μανίνη έθεσε σειρά θεμάτων σχετικά με τη σχολική στέγη, αναγκαία οδικά έργα και μια σειρά άλλων ζητημάτων που απασχολούν το δήμο.
Κλιμάκιο της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης θα επισκεφθεί τη Ζαγορά, προκειμένου να συζητήσει αναλυτικά τα θέματα που απασχολούν το δήμο και με τους κατοίκους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου