ΤΟΠΙΚΑ

Τα άλλα καρκινώματα της Φραπελλάδας

τα-άλλα-καρκινώματα-της-φραπελλάδας-851206

Το φαινόμενο της φραπελιάς δεν πρέπει να το προσεγγίζουμε μόνο από τις παρενέργειες του στον χώρο της υγείας. Αλλά και ως σύμπτωμα που προδίδει μια ενδημούσα και δυστυχώς εκτεταμένη χρόνια πάθηση της ελληνικής κοινωνίας. Αυτή τη χαυνωτική και παραλυτική προδιάθεση να αποδεχόμαστε κάθε «αρβύλα» ως «είδηση» και κάθε «εξυπνάδα» οιουδήποτε κουτοπόνηρου ως… σοφία που πρέπει να ακολουθήσουμε σαν κοπάδια.
Με τον ίδιο τρόπο δυστυχώς που «ενημερώνονται» πλείστοι συμπατριώτες μας για τις «θαυματουργές ιδιότητες, πότε της πικραγγουριάς, πότε του νερού του Καματερού και πότε της φραπελιάς, με τον ίδιο ακριβώς τρόπο «ενημερώνονται» και κατά συνέπεια διαμορφώνουν γνώμη για κρίσιμα πολιτικά, οικονομικά ζητήματα.
Δεν είναι τυχαίο αυτό που ζήσαμε και ζούμε τον τελευταίο καιρό στον χώρο τής παιδείας. Να εμφανίζονται άνθρωποι, κυρίως νέα παιδιά, που έχουν επιλεγεί να εκπροσωπήσουν κάτι περισσότερο από τον εαυτό τους, και όταν τους ζητούν οι δημοσιογράφοι να εξηγήσουν γιατί κατέφυγαν σε μια κατάληψη βάζοντας εαυτούς και αλλήλους στον κίνδυνο να χάσουν την εξεταστική περίοδο, να αποδεικνύεται ότι δεν έχουν διαβάσει ούτε το αρχικό άρθρο 16 του συντάγματος, ούτε τις προτάσεις αναθεωρήσής του, ούτε πολύ περισσότερο τις σχεδιαζόμενες αλλαγές στο νόμο πλαίσιο. Απλώς αντιδρούν γιατί έτσι τους είπαν.
Με τον ίδιο τρόπο που κάποιοι αγράμματοι και πάντως απελπισμένοι από το κτύπημα του καρκίνου άνθρωποι καταφεύγουν στην φραπελιά επειδή… άκουσαν ότι θεραπεύει, κάποιοι άλλοι αρνούνται την αναγκαία χειρουργική επέμβαση στο χώρο της παιδείας, επειδή άκουσαν ότι είναι κακή.
Οι πρώτοι το «άκουσαν» επειδή το προώθησαν κερδοσκόποι, σαν την κυρία οδοντίατρο που έχει μεν καταδικασθεί, αλλά τόσο χαϊδευτικά, που συνεχίζει ακάθεκτη την εφόρμηση προς την μεγάλη κονόμα μέσω των αφελών, με εκμετάλλευση του καρκίνου. Οι δεύτεροι το «άκουσαν» επειδή προωθείται από πολιτικούς κερδοσκόπους ανεύθυνου λαϊκισμού, που είναι το χειρότερο καρκίνωμα του δημοσίου βίου μας.
Και στην μια και στην άλλη περίπτωση αναδεικνύεται μια συμπεριφορά που μάλλον σε Φραπελλάδα και Φραπέλληνες, παρά σε Ελλάδα και Έλληνες ταιριάζει.

[email protected]

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου