ΤΟΠΙΚΑ

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ χτυπάει πάντα 2 φορές

ο-ταχυδρομοσ-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Απουσίες
Οι περισσότεροι χθες στοιχημάτιζαν ότι ο κ. Μήτρου δεν θα παρευρεθεί στη συνεδρίαση της ΔΕΥΑΜΒ, όπερ και έγινε. Βέβαια η δικαιολογία ότι η ημερήσια έφτασε στα χέρια του στις 12 το μεσημέρι δεν πείθει ιδιαίτερα, διότι σε όλους λίγο πολύ την ίδια ώρα έφτασε, αλλά οι προθέσεις ήταν γνωστές εδώ και μέρες.
Άλλωστε για το ίδιο θέμα και ο κ. Μολοχίδης έκανε παρατήρηση, όμως στη διαδικασία παραβρέθηκε. Αίσθηση προκάλεσε και η απουσία του αντιπροέδρου, δημάρχου Ν. Ιωνίας κ. Π. Μαβίδη, που απουσίαζε από το πρωί στη Λάρισα και τελικά δεν ήταν στη συνεδρίαση.
Ο ίδιος πάντως, ως μέλος της προηγούμενης διοίκησης, είχε ψηφίσει υπέρ της αλλαγής του οργανογράμματος και λευκό στην απόφαση για την κ. Τασία Κολλιού.
Β.Κ

Σπουδή…
Αίσθηση έκανε η ξαφνική “σπουδή” της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης να στείλει και μάλιστα μέσω του διαδικτύου απορριπτικές στις δύο μελέτες της ΔΕΥΑΜΒ.
Δε θυμόμαστε στα τόσα χρόνια που υπάρχει η ΕΥΔ να έχει ξανασυμβεί αυτό, ίσως να είναι νέα τακτική. Εκτός εάν ισχύει για το Βόλο μόνο και για τα συγκεκριμένα έργα.
Η απόφαση πάντως της ΕΥΔ φέρνει σε δύσκολη θέση τον περιφερειάρχη, που έχει δεσμευτεί ειδικά για το έργο της λιμνοδεξαμενής τόσο στην προηγούμενη, όσο και στη νέα δημοτική αρχή του Βόλου.
Β.Κ

Περίοδος
ενδοσκόπησης…
“Περίοδο ενδοσκόπησης και περισυλλογής” χαρακτήρισε την τρέχουσα φάση που διανύει η τριτοβάθμια εκπαίδευση, ο καθηγητής Ευάγγελος Αυδίκος, πρόεδρος του ΙΑΚΑ. Κατά τη διάρκεια του χαιρετισμού που απηύθυνε χθες στους συμμετέχοντες στο Διεθνές Συνέδριο για το θέαμα στην αρχαιότητα, ο ομιλητής ζήτησε “τη στήριξη του δημόσιου Πανεπιστημίου από τους άνωθεν κρατούντες”.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Ο αγώνας…
“Ο αγώνας είναι αγώνας και η διεκδίκηση είναι διεκδίκηση” ανέφερε στο πλαίσιο του συνεδρίου που διεξάγεται στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, χαιρετίζοντας την έναρξη των εργασιών. Ο κ. Βούλγαρης αναφέρθηκε με αυτή την φράση στο θέμα των καταλήψεων, υπογραμμίζοντας τη σημασία των κινητοποιήσεων στους πανεπιστημιακούς κόλπους.
ΓΛ. ΥΔΡ.

Το φυσικό αέριο
στην ΑΓΕΤ
Ενοχλήθηκε και όχι άδικα, ο αρμόδιος Αντινομάρχης Νίκος Ντίτορας από τα χθεσινά δημοσιεύματα μερίδας του Τύπου που εμφάνιζαν ως τετελεσμένο το “όχι” της ΑΓΕΤ στη χρήση του φυσικού αερίου. Αντίθετα ο Αντινομάρχης και Δασάρχης Βόλου, να μην το ξεχνάμε, θεωρεί ότι η τσιμεντοβιομηχανία, μετά τη σύνταξη της σχετικής μελέτης το επόμενο εξάμηνο, είναι πολύ πιθανό να προχωρήσει στη χρήση του φυσικού αερίου, ικανοποιώντας έτσι ένα πάγιο αίτημα των θεσμοθετημένων φορέων της τοπικής κοινωνίας …
Α.Τ.

Βιομηχανική
κατασκοπεία
…Πάντως όσοι θεωρούν ότι έχει γίνει μικρή προεργασία από την πλευρά της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης στο θέμα της ΑΓΕΤ, πλανώνται πλάνην οικτράν. Μέχρι και στο κόλπο της …”βιομηχανικής κατασκοπείας” έχουν αποδυθεί οι υπεύθυνοι της Νομαρχίας, αφού αρμόδια πηγή της ΝΑΜ αποκάλυψε στη στήλη ότι “άνθρωποί μας ψάχνουν τις ποσότητες του πετ-κοκ που καίνε τα εργοστάσια της Lafarge στη Γαλλία. Δεν μας ενδιαφέρει, πρόσθεσε η ίδια πηγή, τι καίει στα εργοστάσια της στο Μεξικό, ούτε καν στη Ρουμανία. Μας ενδιαφέρει μόνον η Γαλλία γιατί εκεί τηρούνται οι αυστηρότερες προδιαγραφές σε ότι αφορά στις εκπομπές των αέριων ρύπων, αφού έχουν ενσωματωθεί όλες οι σχετικές Κοινοτικές Οδηγίες “…
Α.Τ.

Παντός καιρού…
Όταν πρωτογράφτηκε η είδηση νομίζαμε ότι ήταν ένα όνομα για να καεί. Το όνομα όμως επαναλαμβάνεται ως κακόγουστη φάρσα πλέον στη δημοσιογραφική πιάτσα, προφανώς για να πάρουν κάποια κουρασμένα παλληκάρια τα ένσημα της σύνταξης , ή μία ακόμη αργομισθία από αυτές που είχαν συνηθίσει όλα τα προηγούμενα χρόνια, ανεξαρτήτως ποιος ήταν στα πράγματα Για το Δημοτικό Ραδιόφωνο ο λόγος …
Α.Τ.

Οι χαμαιλέοντες
της πολιτικής πανίδας…
…Πώς το έλεγε μωρέ ο Μιτεράν. ” Τα λαμόγια δεν ξέρουν μόνον προς τα που φυσάει ο άνεμος , αλλά και ποιος κατευθύνει τον άνεμο”…
Το σχόλιο είναι σχετικό με τη μεταστροφή στάσης ενίων πολιτικών απέναντι σε πρόσωπα-στελέχη Επιχειρήσεων και Οργανισμών, που από την πρώτη του νέου έτους εμφανίζονται να το παίζουν αθώες περιστερές. Λες και ο χρόνος ξεκίνησε να μετράει γι΄ αυτούς από την 1η Γενάρη.
Θυμόμαστε το 2003, τότε που κάποιοι ως άλλοι σταυροφόροι λεηλάτησαν τους Αγίους Τόπους για τη σωτηρία τους. Ουλεμάδες που επιδόθηκαν μετά τη νίκη τους στην άλωση του Δήμου και της Νομαρχίας σε αλόγιστη λαφυραγωγία., με αλόγιστη ποικιλία ακρίδων από όλη τη Μαγνησία. Ερασιχρήματοι που ήθελαν τις τύχες της πόλης και του Νομού στους ημέτερους, με ακόρεστο το πάθος του “ευ πράττειν”. Και ο κόρος γέννησε την Υβρη. Μερικοί μάλιστα, παρά την πολιτική τους ήττα, συνεχίζουν να ασχημονούν και ακόμη χειρότερα να παραπλανούν.
Ο Αποστόλης και ο Αλέκος διαθέτουν την πολιτική ευστροφία και την πολιτική εμπειρία, έτσι ώστε να γνωρίζουν τι πρέπει να αποφύγουν από τον εσμό των αυλοκολάκων που τους προσεγγίζει και ποιοι από αυτούς έχουν τη διάθεση να προσφέρουν πραγματικά. Το ΠΑΣΟΚ πλήρωσε ακριβά στο παρελθόν την κομματική μισαλλοδοξία και τον πολιτικό ερασιτεχνισμό. Θα ήταν οικτρό να επαναληφθούν πρακτικές των προκατόχων τους που δεν προσφέρονται για πολιτικό ριμέικ…
Α.Τ.

Πολιτικό Σουαρέ…
Πολικοκαλλιτεχνικό σουαρέ, πράσινης πολιτικής απόχρωσης, χθες βράδυ στο σπίτι γνωστού καλλιτέχνη του Βόλου. Οι συζητήσεις και οι απόψεις γύρω από τα πολιτιστικά του Βόλου και όχι μόνον, ενδιαφέρουσες, αφού ένιοι εκ των συνδαιτυμόνων έχουν πλέον ενεργή συμμετοχή στη λήψη πολιτικών αποφάσεων στον πολιτιστικό – κοινωνικό τομέα…
Α.Τ.

Αλλαγή σκυτάλης
Με την κοπή πίτας και στη συνέχεια με τσιπουροκάτανυξη της οδού Γκλαβάνη, έγινε προχθές το βράδυ η αλλαγή σκυτάλης στη Δημοτική Οργάνωση του ΠΑΣΟΚ στο Βόλο, αφού παραιτήθηκε από τη θέση της Προέδρου, λόγω ασυμβίβαστου, η Αντινομάρχης πλέον Νατάσσα Οικονόμου, με τη θέση της να καταλαμβάνεται από τον Αναπληρωτή της και πρώην Νομαρχιακό Σύμβουλο Παναγιώτη Σιδηρόπουλο.
Α.Τ.

Κρυφός κατάσκοπος
Η ΑΓΕΤ πριν την συνάντηση με τους τοπικούς φορείς το είχε ξεκαθαρίσει ότι απαγορεύεται δια ροπάλου η συμμετοχή εκπροσώπων οικολογικών οργανώσεων και μέσων ενημέρωσης. Όμως, για κακή τύχη της ΑΓΕΤ, στα στελέχη που συνόδευαν τον κ. Παπατόλια ήταν και ο κ. Παναγιώτης Χριστοδουλάκης, Πρόεδρος του ΠΑΚΟΕ, την ταυτότητα του οποίου δεν ρώτησε κανείς με συνέπεια να συμμετέχει στη σύσκεψη κανονικά. Ο κ. Χριστοδουλάκης άκουσε και είδε πολλά, επιμελώς κρυμμένα από την τοπική κοινωνία, και ήδη από χθες άρχισε να μιλάει, ενώ αύριο ο «ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ» θα φιλοξενήσει εκτενέστατο άρθρο του για όσα δεν γνωρίζουμε και οπωσδήποτε πρέπει να γίνουν κτήμα της τοπικής κοινωνίας.

Χ.Μ.

Σε καλή ρότα η Αργώ
Μία ακόμα συνάντηση είχε την Πέμπτη το απόγευμα στο Υπουργείο Εξωτερικών με ανώτερα διπλωματικά στελέχη ο Μιλτιάδης Ζιάκας για την Αργώ. Η υπόθεση πληροφορούμαστε ότι βρίσκεται σε καλό δρόμο αν και οι άνθρωποι του Δήμου Βόλου περιμένουν να γίνει πιο συγκεκριμένο το πλαίσιο των προτάσεων από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών. Από πλευράς εθελοντών οι αιτήσεις έχουν ξεπεράσει τον απαιτούμενο αριθμό, αλλά οι υπεύθυνοι του εγχειρήματος πιστεύουν ότι όσες περισσότερες αιτήσεις γίνουν, τόσο καλύτερη θα είναι και η επιλογή του πληρώματος. Πάντως ο Μίλτος τραβάει κουπί.
Χ.Μ.

Κάνουν νερά οι Τούρκοι
Όπως είναι φυσικό,, το εγχείρημα της αναβίωσης της Αργοναυτικής εκστρατείας παρά τα δημοσίως λεγόμενα, δεν πολυαρέσει στην γειτονική Τουρκία, η διπλωματία της οποίας επιχειρεί να στήσει χοντρό παιχνίδι στην ευρύτερη περιοχή της Μαύρης Θάλασσας και του Εύξεινου Πόντου. Το μέγεθος του πολιτιστικού εγχειρήματος φοβίζει τους γείτονες. Γι’ αυτό το πλαίσιο δράσης του Υπουργείου Εξωτερικών, όπως λένε όσοι ασχολούνται με την υπόθεση, πρέπει να λύσει τα βασικά ζητήματα που δεν είναι άλλα από την παρουσία του συνοδευτικού πλοίου και τις απαιτούμενες άδειες διέλευσης από τα λιμάνια της Τουρκίας, της Γεωργίας και της Ρωσίας. Κυρίως βεβαίως από αυτά της Τουρκίας. Ευελπιστούμε ότι τελικά δεν θα ανακύψει κανένα πρόβλημα και το ειρηνικό ταξίδι του πολιτισμού θα ολοκληρωθεί ομαλά.
Χ.Μ.

Μόνο σ’ εμάς τυχαίνει;
Δεν γνωρίζουμε πώς γίνεται και πάντα προκύπτουν προβλήματα και ζητήματα με το κοιμητήριο του Βόλου. Στη Λάρισα, στα Τρίκαλα, στην Καρδίτσα και πολύ περισσότερο στη Θεσσαλονίκη και στην Αθήνα δεν πεθαίνει ο κόσμος; Εκεί σε πόλεις πολύ μεγαλύτερου πληθυσμού γιατί δεν ακούγονται παρόμοια προβλήματα;
Χ.Μ.

Ακύρωσαν τα ραντεβού
Το Σαββατοκύριακο οι ατζέντες των βουλευτών Μαγνησίας ήταν κυριολεκτικά γεμάτες από ραντεβού και επαφές. Όλα βέβαια πήγαν περίπατο μετά την πρόταση μομφής που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ και η οποία θα κρατήσει τους βουλευτές στην Αθήνα. Τους χάλασαν τα σχέδια και τους αύξησαν το άγχος.
Χ.Μ.

Κίνηση δικηγόρων
Εντονα συζητείται σε δικηγορικούς κύκλους του Βόλου το στεγαστικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο κλάδος στο σημερινό δικαστικό μέγαρο. Ομάδα δικηγόρων πληροφορούμαστε ότι σκέπτεται να προτείνει για τα επόμενα χρόνια την αξιοποίηση του κτιρίου της Νομαρχίας σε συνδυασμό με το παλαιό κτίριο του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, που βρίσκεται σε κοντινή απόσταση προκειμένου να ικανοποιηθούν οι ανάγκες χωρίς οι δικηγόροι να εγκαταλείψουν τα γραφεία τους που βρίσκονται στο κέντρο. Όλα αυτά βεβαίως υπό την προϋπόθεση ότι θα γίνει νέο κτίριο της Νομαρχίας στο ύψος του Περιφερειακού και στη θέση Χορμοβέϊκα, όπως έχει προταθεί πρόσφατα. Είναι μια πρόταση που μπορεί την επόμενη πενταετία να πάρει σάρκα και οστά. Πρόταση ισορροπίας θα λέγαμε.
Χ.Μ.

Χωρίς αναστολές, χωρίς αιδώ…
Καλά, ωρέ παιδιά καημένα, τι περιμένατε δηλαδή; Ότι θα πάει η κοινωνία της περιοχής μας στην ΑΓΕΤ, δια του νομίμου εκπροσώπου της, του Νομάρχη, να ζητήσει να χρησιμοποιείται από εδώ κι εμπρός φυσικό αέριο αντί για πετ-κοκ κι η ΑΓΕΤ θα λεγε ναι; Αμ δε! Πετ-κοκ, σου λέει, θα καίω κι άμα σ’ αρέσει! Αλλιώς μειώνονται τα κέρδη μου! Αυτό έχει σημασία, η υγεία σας δεν με αφορά!
Έτσι, χωρίς αναστολές, χωρίς αιδώ…
Φ.Τ.

Διαφορετικοί
Διαχώρισαν πλήρως τη θέση τους από την ΕΑΣ Βόλου οι αγρότες του Αλμυρού που επιλέγουν το δρόμο του διαλόγου αντί των μπλόκων. Μάλιστα θα πρέπει να επισημανθεί ως ιδιαίτερα σημαντικό το γεγονός ότι εκτός από τη μαζικότητα της χθεσινής συγκέντρωσης, για λόγους ουσίας πρώτα τοποθετήθηκαν οι αγρότες και μετά οι φορείς. Έχει και αυτό τη σημασία του. Άλλο τις αποφάσεις να τις παίρνουν οι αγρότες και άλλο απλά να τις επικυρώνουν μετά από εισηγήσεις των θεσμικών οργάνων.
Β.Κ

Κυβερνητική προπαγάνδα …
Τα σεσημασμένα κοράκια των διαύλων επιχαίρουν: Χίλιοι καθηγητές Πανεπιστημίων έτοιμοι για διάλογο με τη Μαριέτα!
Για πάρτε όμως χαρτί και μολύβι: 480 είναι οι υπό κατάληψιν σχολές. 1000:480 μας βγάζει δύο και κάτι. Ώστε λοιπόν δύο και κάτι καθηγητές ανά σχολή συνδιαλέγονται με τη Μαριέττα! Για τη συντριπτική πλειοψηφία, ωρέ, που ανθίσταται, γιατί δε λέτε τίποτα; Εκτός κι αν λειτουργεί σχολή μόνο με δύο και κάτι καθηγητές και δεν το ξέρουμε!
Φ.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου