ΤΟΠΙΚΑ

Επιστρέφει η Αν. Κολλιού στη θέση της διευθύντριας

επιστρέφει-η-αν-κολλιού-στη-θέση-της-δι-851206

Ομόφωνα χθες το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ έκανε αποδεκτή τη δικαστική απόφαση του Πρωτοδικείου Βόλου με την οποία κρίνεται βλαπτική η μετακίνηση της κ. Αναστασίας Κολλιού από τη θέση της Διευθύντριας της ΔΕΥΑΜΒ.
Με την απόφαση αυτή του Διοικητικού συμβουλίου ανοίγει ο δρόμος για την επιστροφή της στη θέση της Γενικής Διευθύντριας και η ΔΕΥΑΜΒ. Όπως τουλάχιστον είχε προαναγγείλει ο πρόεδρος του Δ.Σ και δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, δεν πρόκειται την ερχόμενη Δευτέρα που έληγε η προθεσμία να κάνει έφεση κατά της απόφασης.
Προκειμένου ωστόσο και ουσιαστικά να αναλάβει καθήκοντα η κ. Κολλιού- καθώς ο σημερινός διευθυντής κ. Ανδρέας Αθανασόπουλος κατέχει νόμιμα τη θέση του Γενικού Διευθυντή- θα πρέπει να γίνει τροποποίηση του οργανογράμματος και εκ νέου προκήρυξη της θέσης.
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν (βρίσκονταν εκτός Βόλου) ο αντιπρόεδρος του Δ.Σ κ. Π. Μαβίδης και ο δήμαρχος Αισωνίας Δημ. Καντόλας, ενώ ο κ. Κυριάκος Μήτρου δεν παρέστη, διότι όπως φέρεται να τόνισε, δεν θεωρούσε “κατεπείγον το θέμα”. Απών επίσης ήταν και ο δημοτικός σύμβουλος Ν. Ιωνίας κ. Κώστας Χαλέβας.
Ο σύλλογος εργαζομένων στη ΔΕΥΑΜΒ με ανακοίνωση που υπογράφεται από τον αντιπρόεδρο κ. Δημ. Τιλελή και τη γραμματέα κ. Μ .Καρακώστα εκφράζει την αντίθεσή του με τη συγκεκριμένη απόφαση, κάνει λόγο για «αντιδεοντολογική συμπεριφορά», διότι όπως υποστηρίζεται αποκλείστηκαν οι εργαζόμενοι από τη συζήτηση του θέματος και επισημαίνεται ότι «δεν αποδεχόμαστε καμία διαδικασία που έχει ληφθεί ερήμην μας και θα προασπίσουμε τη θεσμική λειτουργία της επιχείρησης (άσχετα από πρόσωπα) στα πλαίσια της αγωνίας για την εξυπηρέτηση των πολιτών και την περιφρούρηση του κοινωνικού χαρακτήρα της επιχείρησης.»
Σχολιάζοντας σκωπτικά την ανακοίνωση ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΜΒ Αλέκος Βούλγαρης επισήμανε ότι “το Δ.Σ της ΔΕΥΑΜΒ αποτελείται από αιρετούς που ψηφίστηκαν από το βολιώτικο λαό και έχει τον κυρίαρχο λόγο στις αποφάσεις που παίρνονται και οι εργαζόμενοι οφείλουν να συμμορφώνονται”, ενώ αναφερόμενος γενικότερα στο ζήτημα, επισήμανε ότι η κ. Κολλιού θα επιστρέψει με όλες τις διαδικασίες που προβλέπονται και νομικά να γίνουν και ότι θα υπάρχει αγαστή συνεργασία και με τον Ανδρέα Αθανασόπουλο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου