ΤΟΠΙΚΑ

Με 400 ευρώ το μήνα

με-400-ευρώ-το-μήνα-851206

Ένας στους πέντε Ελληνες βρίσκεται στο όριο της φτώχειας σύμφωνα με το ΙΝΕ της ΓΣΕΕ και τα στοιχεία που παρουσιάστηκαν στη χθεσινή προσυνεδριακή συνδιάσκεψη στο Βόλο, με αποδοχές μηνιαίες κάτω των 400 ευρώ το μήνα, ενώ η μείωση της ανεργίας παραμένει αριθμητική και όχι ουσιαστική.
Η ΓΣΕΕ προκειμένου να υιοθετηθεί μία εναλλακτική αναπτυξιακή στρατηγική, στον προσυνεδριακό διάλογο των συνδικάτων, θέτει επτά προτεραιότητες που αφορούν την πραγματική σύγκλιση, υψηλοί ρυθμοί αύξησης της ζήτησης, διαρθρωτική και όχι απορρυθμιστική ανταγωνιστικότητα, παραγωγική και όχι προνομιακή επιχειρηματικότητα, μετάβαση στην οικονομία της γνώσης, συγκρότηση κοινωνικού κεφαλαίου και ενίσχυση της κοινωνιικής ασφάλισης.
Ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ ήταν σαφής στην τοποθέτησή του ότι με την ακολουθούμενη Κυβερνητική πολιτική δεν μπορεί να επιτευχθεί η κοινωνική σύγκλιση και επισήμανε ότι πρέπει να υπάρξει μία εναλλακτική αναπτυξιακή στρατηγική, προκειμένου να μειωθεί η ανεργία, να υπάρξει τόνωση της απασχόλησης και προσέγγιση στο μέσο όρο των αμοιβών σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Στην χθεσινή προσυνεδριακή συνδιάσκεψη παρουσιάστηκαν στοιχεία του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ σύμφωνα με τα οποία η ανεργία στη Θεσσαλία κινείται σε υψηλότερα επίπεδα με το μέσο όρο της χώρας και στο 9,5%( χωρίς να συμπεριλαμβάνονται οι μακροχρόνιοι άνεργοι).
Παράλληλα η συμμετοχή της περιφέρειας στο ΑΕΠ υποχωρεί, το 2004 καταγράφεται 5,5%, ενώ αντίστοιχα το 1997 ήταν 6,2%.
Η υποχώρηση αυτή καταγράφεται και σε επίπεδο Μαγνησίας, αφού το 1995 ήταν 1,8% στο ΑΕΠ και το 2004 1,6%.
Πανελλαδικά εξάλλου καταγράφεται επιβράδυνση του ΑΕΠ στο 3.5% το 2006, στασιμότητα των επενδύσεων, επιδείνωση του επιπέδου ανταγωνιστικότητα παρά τη μείωση του κόστους εργασίας

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου