ΤΟΠΙΚΑ

Εκλογές με τη λήξη της τετραετίας

εκλογές-με-τη-λήξη-της-τετραετίας-851206

Στο θέμα της πρότασης δυσπιστίας του ΠΑΣΟΚ επανήλθε τη Δευτέρα η κυβέρνηση, ασκώντας κριτική στον Γ.Παπανδρέου και παρουσιάζοντας παλαιότερες δηλώσεις του περί ψήφισης του άρθρου 16. Για υπεροψία και αλλαζονεία του πρωθυπουργού στη Βουλή μιλά το ΠΑΣΟΚ.
«Στη χθεσινή συζήτηση ο πρωθυπουργός είχε την ευκαιρία να αναφερθεί στο έργο της κυβέρνησης, ενώ ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης μετέτρεψε την οξύτητα σε πολιτική» υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.
Ο ίδιος παρέθεσε αποσπάσματα από συνέντευξη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στο Βήμα της 10ης Δεκεμβρίου 2006, όπου ο κ. Παπανδρέου εξηγούσε γιατί θα ψηφίσει το άρθρο 16.
«Ο ελληνικός λαός χρειάζεται σοβαρότητα και υπευθυνότητα από όλους. Χρειάζεται ηγέτες, οι οποίοι αυτά που λένε, τα εννοούν και τα κάνουν πράξη. Όχι να οπισθοχωρούν ατάκτως σε σύντομο διάστημα» κατέληξε.
Ως προς την απουσία των βουλευτών Σ.Καλατζάκου και Σπ.Σπηλιωτόπουλου από την ψηφοφορία, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος διευκρίνισε ότι «αυτές ήταν απολύτως δικαιολογημένες».
Τέλος, για το χρόνο των εκλογών επανέλαβε τις δηλώσεις του πρωθυπουργού περί εξάντλησης της τετραετίας.
Βολές από το ΠΑΣΟΚ
Στο ίδιο θέμα αναφέρθηκε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Ευθυμίου. Μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha 98.9 εξήγησε ότι η πρόταση μομφής διευκόλυνε να πολιτικοποιηθεί πάλι η συζήτηση.
«Περάσαμε τρία χρόνια με επικοινωνιακά τρικ, από την Eurovision ως τις κάμερες και τις ανεξάρτητες αρχές. Δηλαδή, η πολιτική από τη Νέα Δημοκρατία υποκαθίστατο από αλλεπάλληλες εκτροπές, αυτό που λέμε απλά έριχνε την μπάλα στην εξέδρα. Τώρα, η μπάλα έχει γυρίσει στο γήπεδο. Τώρα, πρέπει να μιλάει ο κ. Καραμανλής για την κυβέρνησή του, για τα έργα του. Και το απέφυγε χθες.»
» […] Και τι είδε χθες ο ελληνικός λαός; Έναν άνθρωπο που ξεφούσκωσε και στην αλαζονεία και στο υπερφίαλο και δεν μπόρεσε να μιλήσει για τίποτα από τα ουσιώδη.»
Στο θέμα της πρότασης μομφής αναφέρθηκε τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ακης Τσοχατζόπουλος. Ο ίδιος κατηγόρησε τον πρωθυπουργό για αλαζονεία και υπεροψία στη Βουλή: «Ο Γ.Παπανδρέου αυτή τη φορά, από την αρχή του έκοψε τον τσαμπουκά, κατά το κοινώς λεγόμενο, αναγκάζοντας τον να αλλάξει αμέσως ύφος και να επανέλθει επί της ουσίας της πρότασης δυσπιστίας, την οποία μάλιστα προσπάθησε να χαρακτηρίσει εκ των προτέρων ως φιάσκο»
Ο ίδιος είπε ότι με την κίνηση του ΠΑΣΟΚ άλλαξε το πολιτικό σκηνικό και έφυγε η πρωτοβουλία των πραγμάτων από τον κ. Καραμανλή.
«Περνάμε σε μια καινούργια φάση πλέον, όπου τους ρυθμούς και την ταχύτητα των εξελίξεων μπορεί να τους επηρεάσει το ΠΑΣΟΚ. Διότι δεν μένουμε μόνο στην πρόταση δυσπιστίας, αλλά στο γεγονός, ότι αναγκάζουμε τη ΝΔ να καταδείξει ότι τέλειωσε η αναθεωρητική διαδικασία και αυτή θα προχωρήσει αναγκαστικά μόνο με τους ψήφους της».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου