ΤΟΠΙΚΑ

Στον αέρα 340.000 οδηγοί

στον-αέρα-340-000-οδηγοί-851206

Ασφαλιστική εταιρία θα κληθούν να αλλάξουν περίπου 340 χιλιάδες οδηγοί, καθώς ανακαλούνται οι άδειες σύστασης και λειτουργίας των εταιριών «Εγνατία ΑΑΕ» και «Le Monde AAE» και δεσμεύονται όλα τα στοιχεία του ενεργητικού των παραπάνω εταιρειών με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης Γιάννη Παπαθανασίου.
Μετά από γνωμοδότηση της Επιτροπής Ιδιωτικής Ασφάλισης που συνεδρίασε σήμερα, ο υφυπουργός υπέγραψε τις Υπουργικές Αποφάσεις με τις οποίες ανακαλούνται οριστικά οι άδειες σύστασης και λειτουργίας των δύο ασφαλιστικών εταιριών σε όλους τους κλάδους. Οι λόγοι για τους οποίους ανακλήθηκε η άδεια, είναι οι ακόλουθοι:
– Για την εταιρεία Εγνατία ΑΑΕ λόγω του ότι δεν καταβλήθηκε ποσό ύψους 15 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές του ελέγχου για το περιθώριο φερεγγυότητας και τεχνικού αποθέματος χρήσης 2005.
– Για την εταιρεία Le Monde ΑΑΕ. λόγω του ότι δεν καταβλήθηκε ποσό ύψους 5 εκατ. ευρώ προκειμένου να καλυφθούν οι διαφορές του ελέγχου για το περιθώριο φερεγγυότητας και τεχνικού αποθέματος χρήσης 2005.
Μετά την εξέλιξη αυτή, υπάγεται στο επικουρικό κεφάλαιο το σύνολο των δικαιωμάτων και υποχρεώσεων από ασφαλιστικές συμβάσεις των συγκεκριμένων ασφαλιστικών εταιριών, που πηγάζουν από ασφαλιστικές συμβάσεις του κλάδου αστικής ευθύνης από αυτοκίνητα. Την ανάκληση των αδειών τους θα ακολουθήσει η ασφαλιστική εκκαθάριση, ενώ άμεσα ορίζεται επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης με αναπληρωτή στις δύο ασφαλιστικές εταιρίες.
Ο υφυπουργός Ανάπτυξης κ. Γιάννης Παπαθανασίου, αμέσως μετά την υπογραφή της Υπουργικής Απόφασης, έκανε την ακόλουθη δήλωση: «Το υπουργείο Ανάπτυξης έδωσε και στις δύο ασφαλιστικές εταιρίες το απαραίτητο χρονικό περιθώριο προκειμένου να καταβάλουν τα απαραίτητα κεφάλαια και να αποκτήσουν το πιστοποιητικό φερεγγυότητας. Το χρονικό περιθώριο εξαντλήθηκε και παρά τις δημόσιες υποσχέσεις που έδωσαν, τα κεφάλαια ουδέποτε καταβλήθηκαν».
Στόχος για το υπουργείο Αναπτυξης, συμπλήρωσε ο Γ.Παπαθανασίου, η εξυγίανση και ορθή λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς. Όπως επεσήμανε ο υφυπουργός «εδώ και τρία χρόνια τόσο ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας, όσο και εγώ, έχουμε κάνει σαφές ότι όποια ασφαλιστική εταιρία δεν τηρεί την κείμενη νομοθεσία, εφαρμόζει πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού και δεν αποζημιώνει έγκαιρα τους ασφαλισμένους της, θα τίθενται εκτός ασφαλιστικής αγοράς. Διότι είναι στρατηγική επιλογή η λειτουργία της ασφαλιστικής αγοράς να γίνεται με βάση το τρίπτυχο αξιοπιστία – φερεγγυότητα – γρήγορη αποζημίωση και να διασφαλίζονται με τρόπο απόλυτο τα συμφέροντα των ασφαλισθέντων. Αλλος δρόμος για την εξυγίανση της ασφαλιστικής αγοράς δεν υπάρχει».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου