ΤΟΠΙΚΑ

“Αδυσώπητη η Νέα Τάξη Πραγμάτων”

αδυσώπητη-η-νέα-τάξη-πραγμάτων-851206

«Η νέα τάξη πραγμάτων είναι αδυσώπητη και απαιτεί πλήρη υποταγή στα κελεύσματα των δυνάμεων που θέλουν επιβάλλουν μία νέα μορφή ζωής, η οποία δεν θα έχει σχέση ούτε με την παράδοση, ούτε με την Εκκλησία, αλλά με την ηθική ασυδοσία» είπε στο κήρυγμά του την Κυριακή ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος.
«Όλα επιτρέπονται είναι το νέο σλόγκαν της κοινωνίας μας, έστω και εάν αυτά έρχονται σε αντίθεση με το Ιερό Ευαγγέλιο και με την οικογενειακή μας παράδοση» είπε χαρακτηριστικά την Κυριακή από τον ναό του Αγίου Νικολάου στα Πευκάκια.
«Η νέα τάξη πραγμάτων», κατέληξε, «θέλει να ξεκαθαρίσει το έδαφος και να πείσει ή να εξαναγκάσει αυτούς που στέκονται εμπόδιο στα σχέδιά της, είτε να φύγουν από τη μέση, είτε να σιωπήσουν. Και εάν δεν το κάνουν η τύχη που τους περιμένει είναι η ηθική εξόντωση».
Αναφερόμενος στα πρόσφατα επεισόδια στο παρεκκλήσι των Τριών Ιεραρχών στην Πολυτεχνειούπολη ο κ. Χριστόδουλος εξέφρασε τη λύπη του για αυτές τις ενέργειες «από ένα ελάχιστο τμήμα της ελληνικής νεολαίας». «Είμαι έτοιμος να συγχωρήσω αυτά τα παιδιά», είπε, «γιατί τους καταλογίζω επιπολαιότητα και πλάνη, η οποία προέρχεται από τη συστηματική προπαγάνδα που γίνεται σε αυτή τη χώρα εναντίον της πίστεως, της παρουσίας ιερέων και του μαθήματος των θρησκευτικών στα σχολεία, του Χριστού, των πάντων».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου