ΤΟΠΙΚΑ

Διαδρομή περιπάτου και ποδηλάτου

διαδρομή-περιπάτου-και-ποδηλάτου-851206

Την ανάληψη μιας νέας πρωτοβουλίας που θα συμβάλει καθοριστικά στην βελτίωση της καθημερινότητας και της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του λεκανοπεδίου Αττικής, ανακοίνωσε η υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης Φάνη Πάλλη Πετραλιά από το βήμα του “1ου Φόρουμ για τον Τουρισμό”, που διοργανώνει το υπουργείο και στη διάρκεια του οποίου παρουσιάσθηκε η Τουριστική Χάρτα του 2007.
Η υπουργός συγκεκριμένα ανακοίνωσε τη δημιουργία μια ενιαίας διαδρομής κατά μήκος της παραλίας, που θα συνδέει το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας (ΣΕΦ) με τη Βάρκιζα, με στόχο την ανάδειξη της αισθητικής του θαλάσσιου “μετώπου”, αναβαθμίζοντας ταυτόχρονα την τουριστική εικόνα της Αττικής. Πρόκειται για μια διαδρομή περιπάτου και ποδηλάτου μήκους 35 χιλιομέτρων, που μεταξύ άλλων θα προβλέπει και συνδέσεις με όλες τις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις.
Στην ομιλία του ο υπουργός Ανάπτυξης Δημήτρης Σιούφας ζήτησε από τους ξενοδόχους να αντιμετωπίζουν ισότιμα τους Έλληνες με τους Ξένους τουρίστες, υπογραμμίζοντας ότι δεν είναι δυνατό να απολαμβάνουν οι τελευταίοι καλύτερες τιμές. Άλλωστε, πρόσθεσε ο κ.Σιούφας, το Ιντερνετ δίνει πλέον τη δυνατότητα και στους Έλληνες να πραγματοποιούν κρατήσεις από αλλοδαπές χώρες προκειμένου οι Έλληνες να πετύχουν ίδιες τιμές με το Γερμανό τουρίστα.
Αφού τόνισε τη σημασία του τουρισμού στην ελληνική οικονομία γενικότερα, υπογράμμισε την πολύ καλή απορροφητικότητα του Προγράμματος “Ανταγωνιστικότητα” και ειδικότερα των δράσεων που αναφέρονται στον τουρισμό. Το 2006 η απορροφητικότητα άγγιξε το 70%, όπως είπε, σημειώνοντας άνοδο 870% σε σχέση με το 2004.
Από την πλευρά του, ο υπουργός Εσωτερικών, Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης Προκόπης Παυλόπουλος στάθηκε στη σημασία της Τοπικής Αυτοδιοίκησης στην προώθηση των τουριστικών δράσεων, ενώ δεν παρέλειψε να αναφερθεί στα σημαντικά βήματα που έχουν συντελεσθεί προς την κατεύθυνση καταπολέμησης της γραφειοκρατίας. Μεταξύ άλλων, ανέφερε τη συμβολή των ΚΕΠ στη χορήγηση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού.
Στις παρεμβάσεις τους οι φορείς του τουρισμού στάθηκαν στην πολύ καλή πορεία των τουριστικών μεγεθών τα προηγούμενα χρόνια και ζήτησαν εγρήγορση από την τουριστική πολιτική ηγεσία. Ο πρόεδρος του ΞΕΕ Γεράσιμος Φωκάς ζήτησε την αναβάθμιση των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, ο δε πρόεδρος του ΣΕΤΕ Σταύρος Ανδρεάδης ζήτησε λιγότερη γραφειοκρατία στις υπηρεσίες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και στελέχωσή της από εμπειρογνώμονες του τουρισμού.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου