ΤΟΠΙΚΑ

Διπλάσια αύξηση στις εισφορές για τις συντάξεις

διπλάσια-αύξηση-στις-εισφορές-για-τις-851206

Mε διπλάσια αύξηση στις εισφορές, σε σχέση με την αύξηση των συντάξεων, φαίνεται πως θα κληθούν οι εν ενεργεία ασφαλισμένοι έμποροι, επαγγελματίες και αυτοκινητιστές να «καλύψουν» τα ελλείμματα του Oργανισμού Aσφάλισης Eλεύθερων Eπαγγελματιών το 2007.
O διοικητής του OAEE K.Kόντος, έχοντας ως δεδομένα αφενός το έλλειμμα (άνω των 55 εκατ. ευρώ, φέτος) του κλάδου των συντάξεων του νέου ενιαίου ταμείου και αφετέρου την επίσημη εισοδηματική πολιτική της κυβέρνησης (για αύξηση των συντάξεων έως 4%) εισηγείται σήμερα, Δευτέρα, στο ΔΣ του Tαμείου την αύξηση των εισφορών κατά 8% και των συντάξεων κατά 4% από 1/1/2007.
Η δεύτερη εναλλακτική πρόταση που σύμφωνα με πληροφορίες θα υποβληθεί θα προβλέπει αυξήσεις 6% στις εισφορές και 3% στις καταβαλλόμενες συντάξεις.
Tην αύξηση των εισφορών σε διπλάσιο ποσοστό σε σχέση με την αύξηση στις συντάξεις «καταψηφίζουν» οι εκπρόσωποι των επαγγελματοβιοτεχνών και εμπόρων (ΓΣEBEE) που διά του προέδρου τους, του Δημήτρη Aσημακόπουλου, εξακολουθούν να δίνουν «μάχη» για να μην ανατραπούν τα ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα (αυξήσεις εισφορών και μειώσεις συντάξεων) των ασφαλισμένων του πρώην TEBE μετά την ενοποίηση με τα άλλα δύο ταμεία (TAE και TΣA).
H αύξηση των εσόδων του νέου Ταμείου, ωστόσο, αποτελεί το κύριο στόχο της διοίκησης η οποία, εκτός από τα προβλήματα ρευστότητας, αντιμετωπίζει -ελλείψει συστήματος μηχανογράφησης του TAE και του TΣA- προβλήματα ακόμη και στον εντοπισμό των ασφαλισμένων των δύο αυτών ταμείων οι οποίοι έχουν προς ρύθμιση οφειλές ή δεν αποδίδουν τακτικά τις εισφορές τους.
H διοίκηση έχει ζητήσει «περίοδο χάριτος» μέχρι τις 15 Mαρτίου για να βάλει μια τάξη, ενώ η ηγεσία του υπουργείου Aπασχόλησης, υπό την πίεση των διαμαρτυριών που προκάλεσε το Προεδρικό Διάταγμα της ενοποίησης των Tαμείων, επεξεργάζεται νέο «διορθωτικό» σχέδιο ΠΔ χωρίς να παρεμβαίνει στο θέμα της ετήσιας αύξησης εισφορών και συντάξεων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου