ΤΟΠΙΚΑ

Ερωτήσεις του Κώστα Χαλέβα

ερωτήσεις-του-κώστα-χαλέβα-851206

Τέσσερις ερωτήσεις στο δημοτικό συμβούλιο Νέας Ιωνίας κατέθεσε ο επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας και αντιπρόεδρος του Δημ. Συμβουλίου Κώστας Χαλέβας που αφορούν στο θέμα της συνένωσης Νέας Ιωνίας με το Δήμο του Βόλου, στις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις, στην παραχώρηση λυόμενων οικίσκων στο Αλιβέρι και στην αστική σύνδεση της περιοχής του Ξηριά με το Πολεοδομικό Συγκρότημα.
Συγκεκριμένα ο κ. Χαλέβας όσον αφορά τη συνένωση των δύο ΟΤΑ, κατηγορεί τη δημοτική αρχή ότι αντιμετωπίζει το θέμα με προχειρότητα και επισημαίνει ότι θα πρέπει το δημοτικό συμβούλιο να αναθέτει στους επίσημους φορείς, όπως είναι το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, να κάνουν τις απαραίτητες πληθυσμιακές αναλύσεις, χωροτακτικές μελέτες, να ελέγξουν το γενικό πολεοδομικό σχέδιο και με κριτήρια εδαφολογικά, πολιτιστικά και οικονομικά και έπειτα να γίνουν οι ανάλογες προτάσεις προς τα δημοτικά συμβούλια ενημερώνοντας παράλληλα και τους δημότες.
Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης επίσης ζητά από τη δημοτική αρχή να ενημερώσει επίσημα το δημοτικό συμβούλιο για τις το σχεδιασμό της σε θέματα που αφορούν στις κυκλοφοριακές παρεμβάσεις και ειδικότερα για την Καραμπατζάκη με αφορμή δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία φέρεται διατεθειμένη να προχωρήσει στη διάνοιξη χωρίς προηγούμενη συνεννόηση στο δημοτικό συμβούλιο.
Τέλος ο κ. Χαλέβας ρωτά τη δημοτική αρχή ποιες διαδικασίες θα ακολουθήσει ώστε να αποδοθούν οι λυόμενοι οικίσκοι στο Αλιβέρι στους νόμιμους δικαιούχους, αφού ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υδροδότησης και ηλεκτροδότησης και εάν επίσης θα γίνει παρέμβαση για την σύνδεση της περιοχής του Ξηριά με το Αστικό ΚΤΕΛ, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι κάτοικοι της περιοχής.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου