ΤΟΠΙΚΑ

Με ρυθμούς χελώνας η έκδοση αδειών

με-ρυθμούς-χελώνας-η-έκδοση-αδειών-851206

Η καλύτερη λειτουργία του Πολεοδομικού Γραφείου στο Δήμο Βόλου και ο συντονισμός για την όσο το δυνατόν γρηγορότερη έκδοση των οικοδομικών αδειών απασχόλησε τη συνάντηση που είχαν προχθές ο αντιδήμαρχος Πολεοδομίας του Δήμου Βόλου Γιάννης Στάμος με το ΤΕΕ και τους συλλόγους πολιτικών μηχανικών, τοπογράφων μηχανικών και τους αρχιτέκτονες.
Από την πλευρά του τεχνικού κόσμου ζητήθηκε, προκειμένου να μην επαναληφθούν τα προβλήματα του παρελθόντος, να επιστρέψει η διαδικασία καθορισμού συγκεκριμένων ωρών (ραντεβού) που θα λειτουργεί το Τμήμα Οικοδομικών Αδειών, ώστε να μην υπάρχει συνωστισμός και ταλαιπωρία.
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος βρήκε ουσιαστική την πρόταση, αρκεί, όπως επισήμανε, όταν κατατίθεται ο φάκελος για την έκδοση αδείας, να είναι ολοκληρωμένος ώστε να μη δημιουργούνται προβλήματα και παρανοήσεις που θα δημιουργούν εκκρεμότητες και προσκόμματα τόσο στην Πολεοδομία, όσο και στους ίδιους τους μηχανικούς.
Εάν σε μία τέτοια διαδικασία ο φάκελος που κατατίθενται είναι ολοκληρωμένος, υπογράμμισε ο κ. Ι. Στάμος, τότε δεν θα υπάρχει πρόβλημα, αφού γίνει η εξέταση του φακέλου η οικοδομική άδεια να εκδίδεται μέσα σε διάστημα περίπου 15 ημερών”.
Το θέμα βέβαια συμφώνησαν όλοι ότι είναι πολύ σοβαρό και άπτεται της καλύτερης λειτουργίας του Πολεοδομικού Γραφείου, εφόσον ωστόσο και οι μηχανικοί φροντίσουν οι φάκελοι που κατατίθενται να είναι ολοκληρωμένοι, γι αυτό και όπως επισημάνθηκε οι όποιες αλλαγές θα κριθούν στην πορεία.

Οι Επιτροπές
Στο μεταξύ συγκροτήθηκαν οι επιτροπές Πολεοδομίας και Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού στο Δήμο Βόλου στις ποίες συμμετέχουν:
Στην Επιτροπή Πολεοδομικών θεμάτων πρόεδρος ο κ. Γιάννης Στάμος και οι κ. Γ. Καντίκος, Τ. Μπακλατζή, Κ. Γκιουλέκα, Κ. Καψιώτου, Ν. Παπαευσταθίου, Γ. Δανηλόπουλος, Παν. Ρούμπος, Τ. Στρατηγόπουλος, Μπ. Σκυργιάννης, Απ. Παπαδούλγης, Γ. Ταμίας, εκπρόσωπος ΤΕΕ και του Επιμελητηρίου.
Στην Επιτροπή Κυκλοφοριακού Σχεδιασμού πρόεδρος είναι ο κ. Μπ. Σκυργιάννης και Ι. Στάμος, Γ. Τουλουμάκος, Γ. Δανηλόπουλος, Τ. Στρατηγόπουλος, Γ. Λαδόπουλος, Παν. Σκάγιαννης, Μ. Πατσιαντάς, Ν. Τρίμης, Α. Γάκη, Γ. Παπουτσουδάκης, εκπρόσωπος του Αστικού ΚΤΕΛ, των ταξί, της Τροχαίας Βόλου, του ΤΕΕ, του Επιμελητηρίου και από το σύλλογο ΑΜΕΑ ο Γ. Μπαρτζιώκας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου