ΤΟΠΙΚΑ

“Καυγάς” για τις αντιμισθίες

καυγάς-για-τις-αντιμισθίες-851206

Με την αποχώρηση της τρίτης μειοψηφίας με αφορμή αντιπαράθεση για τις αντιμισθίες των προέδρων των Οργανισμών ολοκληρώθηκε η προχθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου της Νέας Ιωνίας, κατά την διάρκεια της συζήτησης για τους προϋπολογισμούς των Νομικών Προσώπων.
Μετά από απόφαση της πλειοψηφίας οι αποδοχές για τους προέδρους των Νομικών Προσώπων μειώνονται κατά 40% και διαμορφώνονται πλέον στα 500 ευρώ και για τους αντιπροέδρους στα 250 ευρώ. Τα συγκεκριμένα ποσά θα αποτελέσουν και ανώτατο όριο εξόδων παράστασης για κάθε δημοτικό οργανισμό.
Σε κοινή δήλωσή τους οι δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας τόνισαν ότι, όσο υπάρχουν απλήρωτοι εργαζόμενοι, τα προβλεπόμενα έξοδα παράστασης δεν θα χορηγηθούν εάν δεν εξοφληθούν τα δεδουλευμένα, ενώ με αφορμή τη συγκεκριμένη απόφαση έγινε ακύρωση των ποσών που είχαν αναγραφεί στους προϋπολογισμούς των Οργανισμών και προσαρμόστηκαν στα νέα δεδομένα.
Την ώρα συζήτησης του θέματος και εκεί ξέσπασε η κόντρα, ο κ. Μολοχίδης πρότεινε να λαμβάνουν μειωμένο μισθό μόνον οι πρόεδροι των Οργανισμών και τα υπόλοιπα χρήματα να κατατίθενται στο Ταμείο Αλληλεγγύης για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι, ωστόσο ο δημοτικός σύμβουλος της παράταξής του, κ. Σταθάκης, επικαλέστηκε την απόφαση της προέδρου του Δημοτικού Οργανισμού Υγείας και Κοινωνικής παρέμβασης, κ. Δ. Μπακλατσή, η οποία σε συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου δήλωσε ότι θα διαθέσει το σύνολο της αντιμισθίας της σε κοινωνικούς σκοπούς και ζήτησε να ακολουθήσουν το παράδειγμά της όλοι οι πρόεδροι των οργανισμών.
Στη συζήτηση τότε παρενέβη ο κ. Λημνιός υπογραμμίζοντας ότι επιχειρείται στο δημοτικό συμβούλιο να επιβληθεί «λαϊκίστικη αντίληψη» και επισήμανε ότι είναι δικαίωμα του κάθε προέδρου να διαθέσει τις αποδοχές του όπου εκείνος νομίζει, ενώ ο επικεφαλής της ΔΑΣ, κ. Λινάρδος, πρότεινε να μην λάβουν οι πρόεδροι των Οργανισμών αντιμισθίες για ένα χρόνο.
Η κ. Μπακλατσή, ενοχλημένη από την παρατήρηση του κ. Σταθάκη, τόνισε ότι καθένας θα διαθέτει την αντιμισθία του όπου νομίζει, άποψη που στήριξε και ο κ. Μπασδάνης, ο οποίος απευθυνόμενος στον κ. Σταθάκη τόνισε ότι «δεν μπορούν να κάνουν μαθήματα όσοι λάμβαναν κανονικά τις αντιμισθίες τους στο πρόσφατο παρελθόν», με αποτέλεσμα να προκληθεί άγρια κόντρα.
Ο κ. Μαβίδης απέδωσε σκοπιμότητες στην αντιπολίτευση, που επέλεξε να ασχοληθεί με το θέμα των αντιμισθιών αντί με τους προϋπολογισμούς των Νομικών Προσώπων και υποστήριξε ότι
κάνουν κριτική εκείνοι που λάμβαναν κανονικά τα χρήματά τους και τις αντιμισθίες τους. Και ότι ενώ έλεγαν ότι δεν θέλουν τις αντιμισθίες, τελικά τις ζήτησαν αναδρομικά στο τέλος της τετραετίας!!!
Ο κ. Μολοχίδης απάντησε ότι ο ίδιος και ο κ. Φουντουκίδης δεν έπαιρναν τους μισθούς τους από το Κέντρο Παιδιού για να παρέμβει ο κ. Λημνιός υπενθυμίζοντας στον κ. Μολοχίδη ότι έπαιρνε κανονικά την αντιμισθία από το διοικητικό συμβούλιο του ΧΥΤΑ.
Τελικά αποχώρησαν από τη συνεδρίαση οι κ.κ. Σταθάκης , Μολοχίδης και Μανιάρας επισημαίνοντας ότι δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές ανάρμοστες συμπεριφορές, ενώ ο επικεφαλής της ήσσονος μειοψηφίας, κ. Μπαλλής , επέρριψε ευθύνες στην δημοτική αρχή για την τροπή που έλαβε η συζήτηση στο συμβούλιο και τόνισε ότι ακολουθήθηκε λαϊκίστικη τακτική.
Τελικά οι προϋπολογισμοί των Νομικών Προσώπων εγκρίθηκαν με την επιφύλαξη για τα περιορισμένα κονδύλια των προγραμματικών συμβάσεων.
Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Αθλητικού Οργανισμού (410.500 ευρώ), ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός των ΚΑΠΗ (396.700 ευρώ), κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του ΔΟΚΠΥ (1,4 εκατομμύρια ευρώ), κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και ο προϋπολογισμός της ΔΕΜΚΑ, η οποία παρουσιάζει έλλειμμα 223.007 ευρώ.
Ομόφωνα εγκρίθηκε ο προϋπολογισμός του Πολιτιστικού Οργανισμού, κατά πλειοψηφία του ΚΕΚ και της εταιρείας «Ένσταση».
Από την προγραμματική σύμβαση του Δήμου της Νέας Ιωνίας με τα ΚΑΠΗ και τις δημοτικές επιχειρήσεις, ύψους 900.000 ευρώ, ο Πολιτιστικός Οργανισμός θα λάβει 355.000 ευρώ, ο Αθλητικός Οργανισμός 120.000 ευρώ, το ΚΕΚ 30.000 ευρώ, η ΔΕΜΚΑ 245.000 ευρώ και ο ΔΟΚΠΥ 150.000 ευρώ. Ο κ. Μαβίδης ανακοίνωσε ότι στις επόμενες συνεδριάσεις θα γίνει αναλυτική παρουσίαση της οικονομικής κατάστασης των Οργανισμών και θα εξεταστεί η βιωσιμότητά τους, ενώ ο κ. Μπαλλής επανέλαβε τους φόβους του ότι λόγω της μειωμένης προγραμματικής σύμβασης, σύντομα, εάν δεν υπάρξει επιπλέον επιχορήγηση, θα υπάρξουν προβλήματα στη λειτουργία των επιχειρήσεων και των οργανισμών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου