ΤΟΠΙΚΑ

Στους δρόμους οι αγρότες του Βελεστίνου

στους-δρόμους-οι-αγρότες-του-βελεστίν-851206

Οι αγρότες της επαρχίας Βελεστίνου προθερμαίνουν τα τρακτέρ για το κρίσιμο ραντεβού τους στον κόμβο Βελεστίνου το ερχόμενο Σάββατο. Την ίδια ώρα οι αγρότες του Πηλίου που έχουν διαχωρίσει τη θέση τους, μετά από ευρεία σύσκεψη που έγινε χθες το απόγευμα, αποφάσισαν να ζητήσουν άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης για να ζητήσουν δεσμεύσεις στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μηλοπαραγωγοί και οι ελαιοπαραγωγοί, λόγω μείωσης του αγροτικού τους εισοδήματος.
Στο Βελεστίνο, μετά από τη συγκέντρωση και την ενημέρωση που έγινε από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου Νικήτα Πρίντζο, αποφασίστηκε όπως οι αγρότες να ανεβούν στις 11 το πρωί του Σαββάτου με τα τρακτέρ στον κόμβο Βελεστίνου, στη διασταύρωση της Παλαιάς με τη Νέα Εθνική Οδό, στο ύψος της Χλόης.
Εκεί, ανάλογα με τη συμμετοχή, θα αποφασιστεί εάν θα κλείσουν την Εθνική Οδό ή όχι.
Στο μέτωπο του Πηλίου εξάλλου, σε σύσκεψη που έγινε χθες και στην οποία συμμετείχαν ο Αγροτικός Σύλλογος Ζαγοράς και οι Συνεταιρισμοί Δράκειας, Αργαλαστής και Νεοχωρίου, καθώς και μέλη της διοίκησης της Ένωσης Πηλίου, συζητήθηκαν τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί στους μηλοπαραγωγούς η μικροκαρπία, ειδικά στη μείωση του εισοδήματος, που υπολογίζεται στο 50%, σε σχέση με πέρυσι, αλλά και αντίστοιχα στους ελαιοπαραγωγούς που βρίσκονται σε δυσχερή θέση, εξαιτίας της πολύ χαμηλής τιμής στο ελαιόλαδο και στην πώληση της ελιάς.
Στη σύσκεψη αποφασίστηκε όλα τα αιτήματα να τεθούν σε ένα υπόμνημα, το οποίο θα αποσταλεί προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης , τους τοπικούς βουλευτές και το Νομάρχη Μαγνησίας με την υπόμνηση να καθοριστεί άμεσα, συνάντηση με τον Υπουργό Ε. Μπασιάκο κατά την οποία θα ζητηθούν συγκεκριμένες δεσμεύσεις.
Από τα αποτελέσματα της συνάντησης, όπως τονίστηκε χθες, θα καθοριστούν και οι επόμενες κινήσεις των παραγωγών.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου