ΤΟΠΙΚΑ

Εξετάσεις για στελέχη της εκπαίδευσης

εξετάσεις-για-στελέχη-της-εκπαίδευση-851206

Με γραπτή διαδικασία, για πρώτη φορά, θα γίνει η επιλογή των σχολικών συμβούλων, των διευθυντών και των προϊσταμένων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.
Οι εξετάσεις των στελεχών εκπαίδευσης θα διεξαχθούν το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου και το Σάββατο 17 Μαρτίου, όπως ανακοινώθηκε χθες από την Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης Θεσσαλίας.
Συγκεκριμένα, το Σάββατο 24 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η γραπτή διαδικασία για την επιλογή των σχολικών συμβούλων δημοτικής εκπαίδευσης, προσχολικής αγωγής, ειδικής αγωγής, δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.
Οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε θέματα διδακτικής μεθοδολογίας και παιδαγωγικής, όπως: σκοποί εκπαίδευσης και διδασκαλίας διαδικασίες, δυνατότητες μάθησης και ανάπτυξης μαθητών, περιεχόμενο αναλυτικού προγράμματος βιβλίων και διδασκαλίας, διδασκαλία και μάθηση, αξιολόγηση διδασκαλίας, μάθησης και παραμέτρων εκπαίδευσης, οργάνωση σχολικής τάξης, σχολικής μονάδας και σχολικού συστήματος, σχέσεις σχολείου με γονείς και φορείς.
Οι γραπτές εξετάσεις για την επιλογή Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Προϊσταμένων Γραφείων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Γραφείων Φυσικής Αγωγής και Γραφείων Επαγγελματικής Εκπαίδευσης θα πραγματοποιηθούν το Σάββατο 17 Μαρτίου.
Συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι θα εξεταστούν σε θέματα διοίκησης της εκπαίδευσης, όπως: προγραμματισμός, λήψη αποφάσεων, οργάνωση, διεύθυνση, έλεγχος, διαχείριση εκπαιδευτικού προσωπικού.
Κάθε υποψήφιος απαντά σε 100 ερωτήσεις πολλαπλής επιλογής. Η βαθμολόγηση των ειδικών απαντητικών εντύπων πραγματοποιείται από μηχάνημα οπτικής ανάγνωσης στην κεντρική υπηρεσία του ΥΠΕΠΘ, ενώ επιτυχών είναι ο υποψήφιος που συγκεντρώνει τουλάχιστον 60 μονάδες με άριστα το 100.
Ως επιτηρητές ορίζονται διευθυντές σχολικών μονάδων. Εξεταστικό κέντρο ορίζεται διδακτήριο στην έδρα κάθε περιφερειακής διεύθυνσης –για τη Θεσσαλία θα οριστεί στη Λάρισα- και σε περίπτωση που οι υποψήφιοι είναι περισσότεροι από 150, ορίζονται περισσότερα του ενός εξεταστικά κέντρα.
Οι γραπτές εξετάσεις θα ξεκινήσουν στις 9 το πρωί. Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στα εξεταστικά κέντρα έως τις 8 το πρωί.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου