ΤΟΠΙΚΑ

Αδικαιολόγητα οικονομικά ανοίγματα στους «Αργοναύτες»

αδικαιολόγητα-οικονομικά-ανοίγματα-851206

Οικονομικά «ανοίγματα» που ξεπερνούν τα 100.000 ευρώ και τα οποία δεν δικαιολογούνται καταγράφει το πόρισμα των οικονομικών ελεγκτών, που πραγματοποίησε έρευνα στον Αθλητικό Σύλλογο ατόμων με κινητικές δυσκολίες «Αργοναύτες».
Η υπόθεση απασχολεί τη Δικαιοσύνη, μετά από καταγγελία μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου και ήδη έχει ασκηθεί καταρχήν δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος για απιστία κατ’ εξακολούθηση μελών του Διοικητικού Συμβουλίου.
Ειδικότερα, μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Αργοναύτες, προχώρησε σε καταγγελία στην Εισαγγελία Βόλου για το γεγονός ότι στα οικονομικά βιβλία έχουν καταγραφεί δαπάνες χωρίς να υπάρχουν τα απαραίτητα δικαιολογητικά – περιστατικά.
Ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Βόλου κ. Αχιλλέας Ζήσης ζήτησε από κλιμάκιο εφοριακών της Α και Β ΔΟΥ να πραγματοποιήσει έρευνα, όπως και έπραξε. Σύμφωνα με το πόρισμα (αφορά την περίοδο 2000 έως 2006) που παραδόθηκε στην Εισαγγελία Βόλου, πριν από 10 περίπου μέρες, καταγράφονται απώλειες από τις δαπάνες που έπρεπε να υπάρχουν στο βιβλίο εξόδων, ύψους 35.000 ευρώ. Επίσης καταγράφηκαν δαπάνες ύψους 89.600 ευρώ, χωρίς να υπάρχουν δικαιολογητικά, ενώ εντοπίστηκαν δαπάνες χωρίς τα προσήκοντα παραστατικά ύψους 18.396 ευρώ. Παράλληλα δεν βρέθηκαν τα ιδιωτικά συμφωνητικά για τις μισθώσεις κατοικιών διαφόρων αθλητών, ενώ δεν βρέθηκαν παραστατικά πληρωμής για τους προπονητές της ομάδας.
Η δίωξη έχει ασκηθεί σε βάρος όλων των μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των χρονικών περιόδων από το 2002 και μετά, ενώ η δικογραφία θα αποσταλεί στην Πταισματοδίκη Βόλου, προκειμένου να λάβει καταθέσεις των κατηγορουμένων. Παράλληλα η Πταισματοδίκης θα διερευνήσει, το ενδεχόμενο αν προκύπτουν ευθύνες των μελών του Δ.Σ. σε βαθμό κακουργήματος, από το τελικό ποσό που θα προκύψει.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου