ΤΟΠΙΚΑ

Δεν είναι πια καιρός να… ωριμάσουν;

δεν-είναι-πια-καιρός-να-ωριμάσουν-851206

Εκείνο που μου έκανε εντύπωση, κ. Πρόεδρε, από την ομιλία σας στη Βουλή ήταν η «αποκάλυψη» ότι έκτος από το ΠΑΣΟΚ σας πιέζουν για εκλογές και αρκετοί υπουργοί σας.
Αναρωτιέμαι ποιοι να είναι αυτοί που αισθάνονται ότι έχουν τέτοια «περπατησιά» πετυχημένου στην κοινή γνώμη, που πιστεύουν ότι έλυσαν όλα τα προβλήματα στον τομέα τους, ώστε να τους περιμένουν οι πολίτες με αγωνία να τους επανεκλέξουν μια ώρα αρχύτερα.
Το «επιχείρημα» ορισμένων «πάμε τώρα σε εκλογές γιατί είναι ακόμη στα κάτω του ο Γιώργος» δεν σημαίνει τίποτε άλλο παρά το ότι οι ίδιοι δεν αισθάνονται ιδιαιτέρως υπερήφανοι και ασφαλείς για το έργο τους. Δεν αισθάνονται δηλαδή ότι μπορούν να πορευτούν προς τις κάλπες έχοντας αναπεπταμένη την σημαία της δικής τους επιτυχίας και προσπαθούν να… βολευτούν με την αποτυχία του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης να δώσει «αέρα νίκης» στο δικό του κόμμα.
Κάποτε όμως πρέπει ορισμένοι να το πάρουν απόφαση πως δεν μπορούν να αναπαράγουν διαρκώς το τι ή δεν έκανε το ΠΑΣΟΚ, γιατί κινδυνεύουν να περιπέσουν στην κατηγορία του παλιού ανεκδότου με τους Αμερικανούς και τους Ρώσους και το «καταλυτικό» επιχείρημα του σοβιετικού «ναι, αλλά εσείς καταπιέζετε τους νέγρους».
Κάποτε πρέπει μας δώσουν την δυνατότητα να τους αξιολογήσουμε όχι με κριτήριο το πόσο άσχημα ήταν εκείνα που έκαναν οι προκάτοχοι τους, αλλά πόσο ωφέλιμα για τον τόπο, για την καθημερινότητα κάθε πολίτη, για το μέλλον των παιδιών μας, είναι εκείνα που κάνουν οι ίδιοι.
Αλλά πριν φτάσουν σε μας, την ώρα της κάλπης, μάλλον θα πρέπει να την ξενοδουλέψετε την κρισάρα σας εσείς ο ίδιος με έναν ανασχηματισμό. Γιατί μου είναι δύσκολο να πιστέψω ότι δεν βλέπετε πως κάποιοι συνεργάτες σας, όπως θα έλεγε η μανούλα μου «τα έχουν φορτώσει στον κόκορα».
Και να μου επιτρέψετε να πιστεύω ότι είναι οι ίδιοι εκείνοι… κοκορόμυαλοι που ονειρεύονται να στηθούν νωρίτερα οι κάλπες νομίζοντας, ανοήτως, ότι στις εκλογές καταδικάζονται οι αντιπολιτεύσεις. Οι κυβερνήσεις και οι υπουργοί τους κρίνονται πρωτίστως Κύριοι.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου